آسان ترین و کم هزینه ترین راه های درمان عرق کردن کف دست و پا

هر کسی ممکن است دچار مشکل عرق کردن کف دست و پا شده باشد و به دنبال درمان آن باشید ولی به نتیجه ای نرسیده باشید، در این بخش همراه ما باشید تا چند روش برای درمان عرق کف دست و پا به شما معرفی کنیم. در شرایط ملتهب و پر اضطراب و یا وقتی که در فعالیت ورزشی شدید انجام می دهید دست های شما عرق می کند، ولی اگر دست ها و پاهای شما مرتب در حال عرق کردن هستند این باعث زجر شما می شوند و حتی شاید نتوانید کفش چرمی بپوشید، زیرا پاهای شما سر می خورند، پس ممکن است شما دچار تعریق بیش از حد یا هایپرهیدروزیس شده باشید.

مشکل عرق کردن کف دست و پا و رفع این مشکل

عرق کردن زیاد برای بدن خوب است و روشی است که بدن خودش را خنک نگه می دارد تا بدن دچار گرمازدگی نوشد. ولی در مورد هایپرهیدروزیس، غدد تعریق شما از سیستم عصبی شما پیام دریافت می کنند که بیش از اندازه فعلیت کنند. در این موقع غدد تعریق به خودی خود طبیعی هستند و ایرادی ندارند، ولی زیاد فعالیت می کنند و این فعالیت، واکنشی شدید نسبت به استرس های طبیعی می باشد.

احتما اسم هایپرهیدروزیس را نشنیده باشید ولی دچار آن شده باشید. افرادی که مبتلا به هایپرهیدروزیس هستند خیلی عرق می کنند. در بعضی از مواقع افراد ممکن است میزان تعریق، چهار تا پنج برابر بیشتر از حد معمول داشته باشند.

فرق بین تعریق طبیعی دست و پا و هایپرهیدروزیس چیست؟

بعضی از عوامل مانند گرما و ورزش می توانند باعث شوند شما مدام عرق کنید، ولی تعریق بیش از حدی که ناشی از هایپرهیدروزیس است می تواند بدون هیچ محرکی و دلیلی اتفاق بیفتد.

هایپرهیدروزیس دو نوع دارد: اولیه و ثانویه

هایپرهیدروزیس اولیه، تعریق زیادی است که نمی‌توان آن را به چیز دیگری ربط دارد مثلا یک بیماری دیگر یا مصرف دارو. علائم هایپرهیدروزیس اولیه شامل موارد زیر می‌شوند:

  • فقط قسمت‌های خاصی از بدن‌تان عرق می‌کند مثلا پیشانی، زیربغل و یا کف دست‌ها و پا‌ها.
  • هر دو سمت بدن‌تان عرق می‌کند.
  • وقتی در خواب هستید زیاد عرق نمی‌کنید.
  • دست کم یک بار در هفته دچار تعریق زیاد می‌شوید.
  • اولین بار در دوران کودکی یا نوجوانی این میزان از تعریق را تجربه کردید.

تعریق زیاد دست و پا می‌تواند ناشی از هایپرهیدروزیس ثانویه هم باشد که معمولا عواملی مانند یک بیماری (مثلا دیابت یا عارضه‌ی یائسگی) در آن دخیل‌اند. هایپرهیدروزیس ثانویه از عوارض جانبی مصرف یک داروی خاص نیز می‌تواند باشد. برخی از علائم هایپرهیدروزیس ثانویه شامل موارد زیر می‌شود:

  • تعریق در قسمت‌های بزرگ‌تر بدن یا گاهی در تمام بدن روی می‌دهد.
  • وقتی در خواب هستید زیاد عرق می‌کنید.
  • اولین بار در دوران بزرگسالی چنین تعریقی را تجربه کرده‌اید.

دیگر علت‌های هایپرهیدروزیس ثانویه می‌توان آسیب‌های نخاعی، مصرف الکل، دیابت، نقرس، بیماری قلبی، چاقی، پُرکاری تیروئید، بیماری پارکینسون، بارداری، نارسایی تنفسی، شینگلز، برخی از عفونت‌ها، برخی از سرطان‌ها، و اعتیاد به مواد مخدر دانست.

 

عرق زیاد علاوه بر اینکه غیرطبیعی است تاثیرات جسمی و روانی نیز دارد

هایپرهیدروزیس می‌تواند اثرات هیجانی و اجتماعی و حتی حرفه‌ای جدی بر زندگی فرد بگذارد مثلا اگر در محل کارتان دست‌های‌تان زیاد عرق کنند و مجبور باشید مدام دست‌های‌تان را به لباس‌تان بمالید یا دستمال کاغذی در دست بگیرید چگونه می‌توانید کارتان را راحت انجام دهید؟ افرادی که دچار هایپرهیدروزیس هستند معمولا دچار افسردگی، انزوا و کاهش اعتماد بنفس می‌شوند.

تعریق زیاد بر پوست‌تان نیز اثر می‌گذارد و سبب حساس شدن، عفونت و تخریب پوست می‌شود.

دردسر‌های عرق زیاد دست‌ها و پا‌ها

  • مشکلات پوستی مانند عفونت‌های قارچی یا باکتریایی.
  • نگرانی از لک شدن لباس.
  • عدم تمایل به دست دادن با دیگران.
  • کناره گیری از دیگران که می‌تواند سبب انزوا و افسردگی شود.
  • ایجاد اضطراب بیشتر مثلا از این بابت که فرد نمی‌تواند به راحتی خودکار به دست بگیرد و بنویسد.
  • بیشتر ساعات روز دچار تعریق و مشغول رسیدگی به پیامد‌های آن بودن مثلا لباس عوض کردن، خشک کردن دست‌ها یا دستمال و اجبارا لباس‌های تیره رنگ پوشیدن.
  • نگرانی مداوم نسبت به بوی بدن

آیا عرق کردن دست‌ها و پا‌های ممکن است ژنتیکی باشد؟

اگر دست‌ها و پاهای‌تان مدام عرق می‌کنند ممکن است چند ژن بد را به ارث برده باشید. عرق بیش از حد دست و پا می‌تواند در حالتی به شما به ارث رسیده باشد که والدین‌تان هرگز دچار این مشکل نبوده و نیستند. طبق گزارشات، دو سوم افرادی که دچار هایپرهیدروزیس هستند، سابقه‌ی این بیماری را در خانواده دارند.

درمان‌های پزشکی هایپرهیدروزیس یا عرق دست و پا

متخصص پوست ممکن است درمان‌های زیر را به شما توصیه کند:

یونتوفروسیس: دست‌ها و پا‌ها در مخزنی از آب سرد غوطه ور می‌شوند و سپس یک ابزار خاص بدو درد، جریان برق ضعیفی را از آب عبور می‌دهد. بیشتر بیماران به دو تا چهار جلسه درمانی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای نیاز دارند.

تزریق بوتاکس: تزریق بوتاکس، عصب‌هایی را که تحریک کننده‌ی غدد تعریق هستند از کار می‌اندازد. شاید لازم باشد چند بار تزریق بوتاکس صورت بگیرد تا درمان نتیجه بخش باشد.

دارو‌های آنتی کولینرژیک: این دسته از داروها، انتقال پیام‌های عصبی پاراسمپاتیک را مهار می‌کنند. بیماران معمولا بعد از تقریبا دو هفته شروع درمان، شاهد بهتر شدن عارضه‌ی هایپرهیدروزیس خود خواهند بود.

اندوسکوپیک توراسیک سیمپاتکتومی: این شیوه‌ی جراحی فقط در موارد شدید توصیه می‌شود، یعنی در مواردی که سایر راهکار‌های درمانی موثر نبوده باشند. عصب‌های ناقل پیام‌های عصبی به غدد تعریق در این شیوه قطع می‌شوند.

آیا رژیم غذایی نیز بر عرق دست و پا موثر است؟

آیا می‌دانستید که رژیم غذایی‌تان نیز می‌تواند بر تعریق دست‌ها و پاهای‌تان اثر بگذارد؟ برخی از غذا‌ها عرق‌تان را تشدید می‌کنند و برخی دیگر از شدت تعریق‌تان می‌کاهند. یک رژیم غذایی سالم باعث حفظ تعادل مواد مغذی در بدن می‌شود، اما یک رژیم غذایی ناسالم این تعادل را به هم می‌زند و هم از نظر جسمی و هم از جنبه‌ی روحی و هیجانی تبعات منفی دارد. عدم تعادل مواد مغذی در بدن منجر به بیماری‌های مزمن، افزایش وزن، اضطراب و البته تعریق زیاد می‌شود.

رعایت نکات ساده‌ای مانند اجتناب از مصرف کافئین زیاد و نوشابه‌های الکلی و غذا‌های تند و ادویه دار و چرب و غذا‌های فرآوری شده در کاهش تعریق‌تان موثرند. همه‌ی موارد گفته شده می‌توانند دمای بدن و ضربان قلب را بالا ببرند و وقتی دمای بدن بالا برود، مجبور است بیشتر عرق کند تا شما را خنک نگه دارد. بیشتر از غذا‌های سالم مانند غلات کامل و مغز‌ها استفاده کنید. ویتامین B و D نیز برای ایجاد تعادل مواد مغذی در بدن مفیدند.

آیا ورزش منظم کمکی به کاهش عرق دست و پا می‌کند؟

شاید توصیه به ورزش منظم برای کاهش تعریق عجیب به نظر برسد، چون بدون شک وقتی ورزش و فعالیت می‌کنید عرق می‌کنید. اما مسئله این است که وقتی ورزش می‌کنید با فشاری که به بدن‌تان وارد می‌شود و دمای بدن هنگام ورزش بالا می‌رود، دمای کلی بدن در سایر زمان‌ها کاهش می‌یابد در نتیجه بدن‌تان مجبور نیست زیاد عرق کند. خوب است پنج روز در هفته ۳۰ دقیقه ورزش کنید. اگر دوست ندارید باشگاه بروید می‌توانید پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید.

 

درمان‌های خانگی عرق کردن کف دست و پا

جوش شیرین

جوش شیرین ذاتا قلیایی است و می‌تواند درمان موثری برای عرق کف دست‌ها و پا‌ها باشد. دو تا سه قاشق غذاخوری جوش شیرین را با آب گرم مخلوط کرده و دست‌ها و پا‌های خود را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در آن قرار دهید. دست‌ها و پا‌ها را در این ترکیب به هم بمالید و سپس آن‌ها را خشک کنید.

گلاب

گلاب ارگانیک تهیه کنید. یک تکه پنبه را به گلاب آغشته کرده و به دست‌ها و پاهای‌تان بمالید. گلاب خاصیت خنک کنندگی روی پوست دارد.

آب سرد

دست‌ها و پا‌های عرقی‌تان را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در ظرفی از آب سرد بگذارید. این شیوه هر چند بسیار ساده به نظر می‌رسد، اما تاثیرگذاری‌اش زیاد است.

نشاسته ذرت

نشاسته ذرت کمک می‌کند تا پوست‌تان خشک بماند. البته پودر تالک نیز همین کار را می‌کند. کافیست کف دست‌ها و پاهای‌تان را به نشاسته ذرت یا پودر تالک آغشته کنید. توصیه می‌کنیم نوع بدون بوی پودر تالک را انتخاب کنید، چون طبیعی‌تر است و استفاده‌ی مکرر از آن بی ضررتر خواهد بود.

لیموترش

از لیموترش به دو روش می‌توانید برای کاهش عرق دست‌ها و پاهای‌تان استفاده کنید:. پوست لیموترش و پرتقال را خشک کنید و بعد از اینکه کاملا تُرد شدند آن‌ها را به شکل پودر درآورید. این پودر را روی دست‌ها و پاهای‌تان بپاشید. پودر پوست پرتقال و لیموترش را در ظرفی در بسته نگه دارید.. آبلیمو را با نمک مخلوط کرده و آن را به دست‌های‌تان بمالید. بعد از اینکه خشک شد دست‌ها را بشویید.

چای کیسه‌ای

چای سیاه کیسه‌ای خیس شده خاصیت ضد تعریق دارد و می‌توانید هر روز چند دقیقه آن را در دست‌های عرق کرده‌تان نگه دارید. همچنین می‌توانید از چای سیاه برای آب کشیدن دست‌ها و پاهای‌تان استفاده کنید. یک راه دیگر هم این است که سه یا چهار عدد چای کیسه‌ای را در آب داغ بگذارید و دست‌ها و پا‌های خود را هر روز سی دقیقه در آن قرار دهید.

سرکه سیب

سرکه سیب را به دست‌ها و پاهای‌تان بزنید و بگذارید تا خشک شود. سپس با آب بشویید. سرکه سیب منافذ پوست را جمع می‌کند و در نتیجه کمتر عرق خواهید کرد. هر روز این کار را انجام دهید.

چوب صندل

از قدیم از خمیر چوب صندل روی پیشانی برای خنک کردن بدن استفاده می‌شده است. گفته می‌شود که چوب صندل، تعریق را کاهش می‌دهد و به دلیل همین ویژگی، راهکار موثری برای کمتر عرق کردن دست‌ها و پاهاست. پودر چوب صندل را با آب، آبلیمو و یا گلاب ترکیب کرده و خمیر درست کنید، آن را روی قسمت‌هایی از دست و پای‌تان که عرق می‌کند بگذارید، اجازه دهید خشک شود و سپس بشویید.

آب گوجه فرنگی

آب گوجه فرنگی نیز خاصیت خنک کنندگی روی بدن دارد و به کاهش عرق کمک می‌کند. هر روز آب گوجه فرنگی بنوشید یا دست‌ها و پاهای‌تان را در آب گوجه فرنگی قرار دهید. آب گوجه فرنگی حاوی سدیم است و به خشک ماندن دست‌ها و پاهای‌تان کمک می‌کند.

روغن نارگیل

شاید برای‌تان عجیب به نظر برسد، اما می‌توانید به دست‌ها و پاهای‌تان روغن نارگیل بزنید تا کمتر عرق کنند. روغن نارگیل پوست را مرطوب نگه می‌دارد و همزمان باعث کاهش تعریق می‌شود. روغن نارگیل، باکتری‌هایی ر که سبب عرق و بوی عرق می‌شوند از بین می‌برد و با رایحه‌ی خوشی که دارد حس خوبی به شما می‌دهد. بعد از دوش گرفتن مقدار کمی از روغن نارگیل به قسمت‌هایی که عرق می‌کند بزنید. فقط مواظب باشید لباس‌تان لک نشود!

دستمال الکلی

اگر نیاز به یک راه چاره فوری برای دست‌های خیس از عرق‌تان دارید، دستمال‌های حاوی الکل تهیه کرده و همیشه دم دست‌تان داشته باشید تا هر وقت لازم شد آن را به دست‌های‌تان بمالید. الکل، قابض است و اگر به صورت موضعی مصرف شود می‌تواند دست‌های‌تان را موقتا خشک نگه دارد.

گل سرشور

گل سرشور خاصیت آرامبخشی و خنک کنندگی روی بدن دارد، مخصوصا در فصل تابستان. گل سرشور را می‌توانید ۱۵ دقیقه روی دست‌ها و پاهای‌تان بگذارید و سپس بشویید. گل سرشور لایه‌ای طبیعی از املاح روی غدد تعریق دست‌ها و پاهای‌تان قرار می‌دهد و از فعالیت‌شان می‌کاهد.

سیب زمینی

سیب زمینی برای کاهش عرق زیادی عالیست. چند برش از سیب زمینی بردارید و آن‌ها را به دست‌ها و پاهای‌تان بمالید، چند دقیقه ادامه دهید و سپس آب بکشید. آب سیب زمینی هم همین خاصیت را دارد.

مریم گلی

مریم گلی نیز یکی از بهترین راهکار‌ها برای کاهش عرق دست و پاست. چای مریم گلی خاصیت ضد تعریق دارد. یک قاشق غذاخوری مریم گلی را در فنجانی آب جوش بریزید و اجازه دهید پنج دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به آن آبلیمو بزنید تا خوش طعم ود. صبح ناشتا یا شب قبل از خواب این چای را بنوشید. می‌توانید در سالادهای‌تان نیز از مریم گلی استفاده کنید یا اینکه پاهای‌تان ۲۰ دقیقه را در ترکیبی از پودر مریم گلی و آب قرار دهید.

بابونه

گیاه بابونه قابض و ضد باکتری است که باعث می‌شود درمان بسیار خوبی برای تعریق دست و پا باشد. یک قاشق چایخوری گیاه بابونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید پنج دقیقه دم بکشد. این دمنوش را مرتبا بنوشید. می‌توانید پنبه‌ای را به چای بابونه آغشته کرده و به دست و پای‌تان بزنید. همچنین می‌توانید چند قطره عصاره بابونه به آب گرم اضافه کرده و دست‌ها و پا‌ها را در آن قرار دهید.

توجه: اگر دارو مصرف می‌کنید (مثلا داروی رقیق کننده‌ی خون)، پیش از مصرف بابونه به هر شکلی اول با پزشک خود مشورت کنید.

باید‌ها و نباید‌ها برای عرق دست و پا

  • همیشه یک دستمال یا حوله نخی کوچک با خود داشته باشید تا بتوانید هر وقت لازم شد از آن استفاده کنید.
  • همیشه لباس‌های نخی و سبک بپوشید.
  • سبزیجات برگ دار سبز زیاد مصرف کنید.
  • جوراب‌های‌تان را بعد از هر بار استفاده عوض کنید و بشویید.
  • دست‌های‌تان را مکررا با آب و صابون بشویید.
  • قبل از پوشیدن کفش به پاهای‌تان کمی پودر بزنید.
  • غذا‌های ادویه دار و بسیار شیرین نخورید.
  • به دست‌ها و پاهای‌تان وازلین نزنید.
  • پیاز و سیر و ادویه کاری زیاد مصرف نکنید.
  • از مصرف زیاد کافئین خودداری کنید.
  • لباس‌هایی با الیاف مصنوعی نپوشید.

آیا رژیم غذایی نیز بر عرق دست و پا موثر است؟

آیا می دانستید کـه رژیم غذایی‌تان نیز می تواند بر تعریق دست‌ها و پاهای‌تان اثر بگذارد؟ عده ای از غذا‌ها عرق‌تان را تشدید می کنند و برخی دیگر از شدت تعریق‌تان می‌کاهند. یک رژیم غذایی سالم باعث حفظ تعادل مواد مغذی در بدن می شود، اما یک رژیم غذایی ناسالم این تعادل رابه هم می زند و هم از نظر جسمی و هم از جنبه‌ی روحی و هیجانی تبعات منفی دارد.

عدم تعادل مواد مغذی در بدن منجر بـه بیماری‌های مزمن، افزایش وزن، اضطراب و البته تعریق زیاد میشود. رعایت نکات ساده‌ای مانند اجتناب از مصرف کافئین زیاد و نوشابه‌های الکلی و غذا‌های تند و ادویه دار و چرب و غذا‌های فرآوری شده در کاهش تعریق‌تان موثرند. همه ی‌ی موارد گفته شده میتوانند دمای بدن و ضربان قلب را بالا ببرند و وقتی دمای بدن بالا برود، وادار اسـت بیشتر عرق کند تا شـما را خنک نگه دارد.

آیا ورزش منظم کمکی بـه کاهش عرق دست و پا میکند؟

شاید توصیه بـه ورزش منظم برای کاهش تعریق عجیب بنظر برسد، چون بی شک وقتی ورزش و فعالیت میکنید عرق می کنید. اما مسئله این اسـت کـه وقتی ورزش می کنید با فشاری کـه بـه بدن‌تان وارد می شود و دمای بدن هنگام ورزش بالا میرود، دمای کلی بدن در سایر زمان‌ها کاهش مییابد در نتیجه بدن‌تان وادار نیست زیاد عرق کند.

باید‌ها و نباید‌ها برای عرق دست و پا

همیشه لباس‌های نخی و سبک بپوشید.

سبزیجات برگ دار سبز زیاد مصرف کنید.

جوراب‌ های‌ تان را بعد از هر بار استفاده عوض کنید و بشویید.

دست‌ های‌ تان را مکررا با آب و صابون بشویید.

قبل از پوشیدن کفش بـه پاهای‌ تان کمی پودر بزنید.

غذا‌های ادویه دار و بسیار شیرین نخورید.

بـه دست‌ها و پاهای‌تان وازلین نزنید.

پیاز و سیر و ادویه کاری زیاد مصرف نکنید.

از مصرف زیاد کافئین خودداری کنید.

لباس‌هایی با الیاف مصنوعی نپوشید.

روش خانگی درمان عرق کف دست و پا

لیمو یکی از درمان‌های خانگی حیرت انگیز برای عرق کردن کف دست و پا اسـت کـه دراین مقاله با آن آشنا خواهید شد. اسید سیتریک موجود در لیمو در از بین بردن باکتری‌ها و خلاص شدن از دست بوی ناخوشایند عرق موثر اسـت. شـما می توانید از لیمو در دست‌ها، پاها، یا سایر قسمت‌های بدن کـه بیش از حد عرق میکنند استفاده کنید. در ادامه نحوه‌ی استفاده از لیمو برای درمان تعریق بیش از حد دست و پا:

۱ قاشق غذاخوری نمک و ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو را دریک پیاله باهم مخلوط کنید. این مخلوط را روی کف دست و پای‌تان بمالید و آن‌ها رابه مدت چند دقیقه ماساژ بدهید. بعد آن رابا آب ولرم بشویید، اگر میخواهید نتایج رضایت‌بخشی از این درمان بگیرید، باید این درمان را بر مبنایی منظم تکرار کنید.

سرکۀ سیب

دراین مقاله‌ کـه بـه درمان‌های خانگی حیرت‌انگیز برای عرق کردن کف دست و پا، سرکه‌ی سیب رابه شـما معرفی میکنیم. سرکه‌ی سیب میتواند با متعادل ساختن سطح pH بدن و رها ساختن شـما از باکتری‌ها میزان تعریق را نظارت کند.

سرکه‌ی سیب میتواند بعنوان یک ضد تعریق عمل کند کـه بـه مثابه‌ی لایه‌ای محافظ از پوست‌تان نیز مراقبت خواهد کرد. برای درمان عرق کردن کف دست و پا، سرکه سیب را می توانید بـه صورت موضعی استعمال کنید یا آنرا بخورید.

دستورالعمل استفاده:

یک دوم پیمانه سرکه‌ی سیب را داخل ۱ لیتر آب بریزید و دست‌ها یا پاهای‌تان را دراین محلول بـه مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بخیسانید. می توانید سرکه‌ی سیب رابه آب وان حمام خود نیز اضافه کنید.

جوش شیرین

عرق کردن شرایط اسیدی را ایجاد میکند کـه باعث بـه وجود آمدن باکتری‌ها میشود. اگر بـه دنبال درمانی خانگی حیرت انگیزی برای عرق کردن کف دست و پا هستید، بـه تنها چیزی کـه نیاز دارید یک ماده‌ی قلیایی اسـت. دراین مورد، جوش شیرین انتخاب بی‌نظیری اسـت.

جوش شیرین توانایی پایین آوردن میزان تعریق قسمت‌هایی ازبدن راکه زیاد دچار عرق کردن می شوند دارد. جوش شیرین اغلب بعنوان یک دئودورانت طبیعی استفاده می شود. استفاده از جوش شیرین میتواند بـه خلاص شدن از بوی ناخوشایند عرق کمک کند.

دستورالعمل استفاده از جوش شیرین:

جوش شیرین رابا همان مقدار نشاسته ی ذرت مخلوط کنید. این مخلوط رابه کف دست و پای خود بمالید و بگذارید بـه مدت حدودا ۳۰ دقیقه بماند و بعد آن رابا آب ولرم بشویید. برای دستیابی بـه نتایج رضایت بخش، بهتر اسـت این دران را مرتبا تکرار کنید. افزودن هرگونه روغن معطری بـه این مخلوط اثر آنرا التیام می‌بخشد.

سیب زمینی

سیب زمینی حاوی خواص ضد تعریق اسـت؛ بنابر این، سیب زمینی نیز یکی از درمان‌های خانگی موثر برای عرق کردن کف دست و پا بـه حساب می آید. استفاده از سیب زمینی میتواند آب و عرق اضافی بدن شـما را جذب کند.

زیر شیر آب یک شماره سیب زمینی رابه دقت بشویید و آن رابه چندین قطعه و برش نازک تبدیل کنید. آن قطعه‌های سیب زمینی را روی نواحی کـه عرق میکنند بـه مدت چند دقیقه بمالید و اجازه بدهید خشک شود. شـما باید این درمان را هرروز تکرار کنید تا بـه نتایج دلخواه دست پیدا کنید.

روغن نارگیل

اگر بـه دنبال درمان‌های خانگی بی‌نظیری برای عرق کردن کف دست و پای خود هستید، نباید از روغن نارگیل غفلت کنید. اسید لوریک موجود در روغن نارگیل این توانایی را دارد کـه شـما را از دست باکتری‌هایی کـه منجر بـه تعریق بیش از حد میشوند خلاص کند. بخاطر رایحه‌ی ملایمش، استفاده از روغن نارگیل میتواند احساس طراوت و شادابی بشما بدهد.

روغن نارگیل، اگر بطور منظم استفاده شود، میتواند نتایج رضایت بخشی بـه بار بیاورد. استفاده از روغن نارگیل ممکن اسـت لکه‌هایی روی لباس شـما بـه جا بگذارد. باوجود این، با توجه بـه اثر و توانایی حیرت انگیزی کـه روغن نارگیل دارد این موضوع چندان اهمیتی ندارد، درست اسـت؟

باید این کارها را انجام دهید:

۱ فنجان روغن نارگیل رابا ۱۰ گرم کافور خورد شده مخلوط کنید، آنرا خوب هم بزنید تا ازآن یک خمیر صاف بـه دست بیاید و این خمیر را روی نواحی از بدن تان کـه بیشتر دچار تعریق میشوند بمالید. آن رابه مدت چند دقیقه آرام ماساژ بدهید و بعد بگذارید بـه مدت ۶۰ دقیقه بماند و سپس آن رابا آب ولرم بشویید.

چای سیاه

اسید تانیک موجود در چای سیاه حاوی خواص ضد تعریق و بندآوری اسـت. استفاده از چای سیاه میتواند شـما را از دست تعریق بیش از حد خلاص کند. خاصیت بندآوری چای سیاه نیز با مسدود کردن غدد تعریق میزان عرق کردن را کاهش می دهد.

اسید تانیک موجود در چای سیاه بسیار بیشتر از چای معمولی اسـت. بنابر این، اگر می خواهید از این درمان حیرت انگیز خانگی برای تعریق بیش از حد نهایت استفاده را ببرید، نباید استفاده از چای سیاه را نادیده بگیرید. دستورالعمل آن بـه قرار زیر اسـت:

دستور العمل:

۲ شماره چای سیاه کیسه‌ای را در ۳ فنجان آب داغ بیندازید. بگذارید برای مدت حدودا ۱۵ دقیقه بماند و تکه پارچه‌ای را دراین چای خیس کنید و آنرا روی دست و پای خود بگذارید. اجازه بدهید بـه مدت چند دقیقه بماند و بعد آنرا بردارید. نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان چای سیاه در روز برای پیشگیری از تعریق زیاد توصیه می شود. چای سیاه هم چنین برای سلامتی نیز بسیار مفید اسـت.

روغن درخت چای

روغن درخت چای نیز در لیست درمان‌های خانگی حیرت انگیز برای تعریق بیش از حد قرار می گیرد کـه مناسب دیدیم آنرا دراین مقاله بشما معرفی کنیم. روغن درخت چای حاوی خواص بندآور و ضدقارچی اسـت؛ بنابر این، استفاده از روغن درخت چای می تواند باکتری‌هایی راکه باعث تعریق بیش از حد میشوند از بین ببرد.

دستورالعمل استفاده از این روغن:

بگذارید یک گلوله‌ی پنبه در روغن درخت چای خیس بخورد و این گلوله‌ی پنبه را روی ناحیه‌ای کـه زیاد عرق می کند بمالید. بگذارید یکی دو دقیقه بماند، اگر پوست حساسی دارید یا استفاده‌ی مستقیم از روغن درخت چای باعث تحریک و خارش پوست‌تان میشود، باید ۴ تا ۵ قطره روغن درخت چای را در نصف لیوان آب مخلوط و بعد استفاده کنید.

آب گوجه‌ فرنگی

آب گوجه فرنگی، بخاطر داشتن خواص بندآوری و آنتی اکسیدانی، می تواند منافذ پوست را تنگ کند. در نتیجه، تولید عرق کردن را بازرسی می کند. بهمین دلیل اسـت کـه مـا تصمیم گرفتیم دراین مقاله این درمان‌ خانگی خارق‌العاده برای عرق کردن کف دست و پا رابه شـما معرفی کنیم.

دستورالعمل استفاده از آب گوجه فرنگی:

کمی آب گوجه‌ فرنگی را روی قسمتی کـه زیاد عرق میکند بمالید و بگذارید بـه مدت حدودا ۱۵ دقیقه بماند. آن رابا آب ولرم بشویید. این فرایند را مرتبا تکرار کنید تا بـه نتایج دلخواهی دست بیابید. میتوانید در روز ۱ یا ۲ لیوان آب گوجه فرنگی بخورید تا از داخل تعریق بدن‌تان را نظارت کنید.

دئودورانت دست ساز خانگی

تعریق زیاد ممکن اسـت بـه بوی بد بدن بینجامد. دراین صورت، دئودورانت خانگی یک راه حل بی‌نظیر محسوب می شود. دئودورانت دست ساز یکی از موثرترین درمان‌های خانگی برای تعریق بیش از حد و بوی بد بدن اسـت. دراین مقاله، مـا قصد داریم طریقه‌ی درست کردن دئودورانت دست ساز رابا استفاده از مواد طبیعی موجود بشما آموزش بدهیم:

روش ساخت:‌

۱ قاشق چایخوری جوش شیرین را در مقدار کافی و مناسبی از آب مخلوط کنید. آنقد هم بزنید تا ازآن یک خمیر نرم و صاف بـه دست بیاید. ۴ قطره از هر روغن معطری مانند لیمو، روغن اسطوخودوس یا روغن وانیل بـه این خمیر اضافه کنید. خمیر بـه دست آمده را روی نواحی کـه بیش از جاهای دیگر عرق می کنند بگذارید و بگذارید بـه مدت ۲۰ دقیقه بماند سپس آن رابا آب ولرم بشویید.

نشاسته ذرت

نشاسته ذرت یکی از حیرت‌انگیزترین درمان‌های خانگی برای تعریق بیش از حد اسـت کـه دراین مقاله آن رابه شـما معرفی میکنیم.

دستورالعمل استفاده ازآن بـه قرار زیر اسـت:

چربی اضافی رابا یک دستمال کاغذی پاک کنید. کمی نشاسته ذرت را روی نواحی کـه زیاد عرق می کنند بمالید و بگذارید کاملا خشک شود، سپسیک لایه‌ی دیگر نشاسته ذرت روی همان ناحیه بماید تا خوب مهر و موم شود. دستکش یا کفش بپوشید و بعد از یکی دو ساعت، می توانید آن‌ها رابا آب ولرم بشویید. اگر میخواهید بـه نتایج رضایت بخشی دست پیدا کنید باید این درمان را هرروز تکرار کنید.

قالب‌های یخ

آیا می خواهید یکی از درمان‌های خانگی فوری برای بر طرف کردن تعریق بیش از حد را بشناسید؟ پس نباید از قالب‌های یخ غافل شوید. استفاده از غالب‌های یخ میتواند بـه کوچک کردن و بستن منافذ پوست کمک، و از تعریق بیش از حد پیشگیری کند. میتوانید قبل از انجام میکاپ یا آرایش قالب یخ را استفاده کنید تا اثر آن ماندگارتر باشد. اگر قالب‌های یخ در اختیار نداشتید، می توانید آب سرد بـه سر و صورت خود بپاشید.

پودر تالک

پودر تالک در لیست درمان های خانگی عرق کردن کف دست و پا قرار میگیرد. پودر تالک در جذب رطوبت و آب اضافی موثر اسـت. برای درمان تعریق بیش از حد با استفاده از پودر تالک، فقط کافی اسـت مقداری کافی از پودر تالک غیر خوشبو را روی ناحیه‌ی مورد نظر کـه زیادی عرق میکند بمالید. از این درمان بطور منظم استفاده کنید.

چای سبز

چای سبز برای سلامتی و زیبایی شـما مفید اسـت. بعنوان مثال، نوشیدن روزانه‌ی چای سبز می تواند بـه کاهش وزن کمک کند، فرایند پیری را آهسته‌تر کند و خطر ابتلا بـه سرطان را کاهش دهد. بـه علاوه از چای سبز با مقاصد مختلف دیگری نیز استفاده شده اسـت.

بوریک اسید

اگر بـه دنبال درمان‌های خانگی حیرت انگیز برای تعریق بیش از حد هستید، بوریک اسید یکی از بهترین آن‌ها اسـت. بوریک اسید در جذب کردن عرق اضافی بدن موثر اسـت. بوریک اسید رابه کف دست و پای خود بمالید. برای محافظت ۴۸-۷۲ ساعته ازآن جوراب یا دستکش بپوشید. برای حصول نتایج رضایت بخش باید این درمان را تکرار کنید.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا