آمار کشته شدگان و مبتلایان به ویروس کرونا در ایران و جهان چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹
در این مطلب از جدولیاب، توضیحاتی درباره آمار کشته شدگان کرونا و مبتلایان به ویروس کرونا و همچنین توصیه هایی برای در امان ماندن از این ویروس مهلک خواهیم داشت! با ما همراه باشید. شیب تند ابتلا به کرونا و به تبع آن افزایش مرگ و میر ناشی از آن بعد از فروکش کردن نسبی موج این بیماری بار دیگر نگرانی بابت ابتلا به آن را افزایش داده است؛ نگرانی که این بار شرایط متفاوت تری نسبت گذشته دارد!

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۶۱۸۲ مورد جدید کووید۱۹ درکشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۱ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۴۰ نفر از آنها بستری شدند.
به گفته وی، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۴۸ هزار و ۳۱۶ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۵۷ نفر رسید.
وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۱۳۷ هزار و ۸۱۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
به گفته وی، ۴۲۱۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری ادامه داد: تا کنون ۸ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۷۳۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
وی همچنین اعلام کرد: ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان
آمار جهانیِ مبتلایان به کروناویروس تاکنون به ۹۶ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۸۲۷ نفر رسیده و مرگ دو میلیون و ۶۵ هزار و ۶۹۸ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.
بنابر تازهترین آمارها همچنین تاکنون ۶۹ میلیون و ۲۹۹ هزار و ۷۱۸ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ بهبود یافتهاند.
روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۹ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.
آمریکا تاکنون با بیش از ۲۴.۸ میلیون مبتلا و بیش از ۴۱۱ هزار قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.
هند نیز با آمار بیش از ۱۰.۵ میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی قرار دارد و آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در برزیل هم از ۸.۵ میلیون نفر فراتر رفته است.
همچنین در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک رکورددارِ شمار قربانیان این بیماری در دنیا هستند.
تعداد جانباختگان کووید ۱۹ در انگلیس نیز از ۹۱ هزار نفر عبور کرده و این کشور تاکنون بیشترین قربانیان کرونا را در بین کشورهای اروپایی داشته است. به علاوه هماکنون تعداد قربانیان کرونا در ایتالیا نیز از ۸۳ هزار نفر عبور کرده و در میان کشورهای اروپایی در رتبه دوم این جدول قرار دارد.
همچنین فرانسه بیش از ۷۱ هزار، روسیه بیش از ۶۶ هزار و ایران نیز بیش از ۵۶ هزار فوتی بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را گزارش دادهاند.
پس از این کشورها، اسپانیا با بیش از ۵۴ هزار، کلمبیا با بیش از ۴۹ هزار، آلمان با بیش از ۴۹ هزار و آرژانتین با بیش از ۴۶ هزار جانباخته، دیگر کشورهایی هستند که تاکنون آمار بالای مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را ثبت کردهاند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی “ورلداُمتر”، شمار مبتلایان و قربانیان این بیماری در ۱۰ کشوری که طبق گزارشهای رسمی بالاترین آمارها را تاکنون داشتهاند تا صبح امروز (چهارشنبه) به ترتیب به شرح زیر است:
۱. آمریکا: ۲۴ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۹۶۴ مبتلا، ۴۱۱ هزار و ۴۸۶ قربانی
۲. هند: ۱۰ میلیون و ۵۹۶ هزار و ۴۴۲ مبتلا، ۱۵۲ هزار و ۷۵۴ قربانی
۳. برزیل: هشت میلیون و ۵۷۵ هزار و ۷۴۲ مبتلا، ۲۱۱ هزار و ۵۱۱ قربانی
۴. روسیه: سه میلیون و ۶۱۲ هزار و ۸۰۰ مبتلا، ۶۶ هزار و ۶۲۳ قربانی
۵. انگلیس: سه میلیون و ۴۶۶ هزار و ۸۴۹ مبتلا، ۹۱ هزار و ۴۷۰ قربانی
۶. فرانسه: دو میلیون و ۹۳۸ هزار و ۳۳۳ مبتلا، ۷۱ هزار و ۳۴۲ قربانی
۷. ایتالیا: دو میلیون و ۴۰۰ هزار و ۵۹۸ مبتلا، ۸۳ هزار و ۱۵۷ قربانی
۸. ترکیه: دو میلیون و ۳۹۹ هزار و ۷۸۱ مبتلا، ۲۴ هزار و ۳۲۸ قربانی
۹. اسپانیا: دو میلیون و ۳۷۰ هزار و ۷۴۲ مبتلا، ۵۴ هزار و ۱۷۳ قربانی
۱۰. آلمان: دو میلیون و ۷۱ هزار و ۴۷۳ مبتلا، ۴۹ هزار و ۲۴۴ قربانی
براساس آمار فوق در حال حاضر ۱۸ کشور اول این جدول، همگی از رقم یک میلیون ابتلا عبور کردهاند و پس از ایالات متحده، هند و برزیل – که سه کشور رکورددار شمار مبتلایان در دنیا هستند – کشورهای روسیه، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، ترکیه، اسپانیا، آلمان، کلمبیا، آرژانتین، مکزیک، لهستان، آفریقای جنوبی، ایران، اوکراین و پرو نیز بیش از یک میلیون مبتلا را ثبت کردهاند.
بیل گیتس: تا بهار آینده ۶ واکسن کووید-۱۹ در دسترس خواهد بود
بیل گیتس بنیانگذار شرکت “مایکروسافت” پیشبینی کرده که ممکن است تا بهار سال ۲۰۲۱، با افزایش پیشرفتهای پزشکی در مبارزه با ویروس کرونا، تقریبا ۶ واکسن کووید-۱۹ تایید و آماده توزیع شوند.
به گزارش ان بی سی، بیل گیتس، کارآفرین موفق، امروز (سهشنبه) در سخنرانی خود در جشنواره فین تک (FinTech) سنگاپور گفت: “من انتظار دارم که حدود ۶ واکسن تایید شده در سهماهه اول سال ۲۰۲۱ در اختیار داشته باشیم.”
وی اظهار کرد: علاوه بر واکسن فایزر و بیو ان تک (Pfizer-BioNTech) که قبلا انتخابشدهاند، واکسن مدرنا (Moderna)، آسترازنکا (AstraZeneca)، جانسون و جانسون ( Johnson & Johnson) و نوواکس (Novavax ) نیز احتمالا طی ماههای آینده مجوز دریافت خواهند کرد. البته وی نام ششمین واکسن را ذکر نکرد.
وی افزود: هفته گذشته، انگلیس اولین کشوری بود که واکسن فایزر و بیو ان تک را برای استفاده اضطراری تایید کرد و سازمان غذا و داروی ایالات متحده نیز قرار است روز پنجشنبه در مورد تصویب آن رای دهد.
بیل گیتس، بنیانگذار موسسه غیرانتفاعی مشهور گیتس (بنیاد بیل و ملیندا گیتس، مدتهاست که از پیشرفتهای بهداشت جهانی ازجمله واکسیناسیون حمایت میکند) به تنظیمکنندگان در کشورهای پیشرفته برای پیشرفت سریع در زمینه تولید واکسن تبریک گفت.
وی خاطرنشان کرد: باید مطمئن شویم به روشی تا حدودی عادلانه واکسن را توزیع میکنیم و ثروت نباید تعیینکننده دسترسی به واکسن باشد.
وی میگوید: ” برنامه تنظیمکنندگان غربی بسیار خوب است، آنان این سه فاز آزمایشی را به بهصورت فوقالعاده حرفهای اجرا کردهاند و به دنبال هرگونه عوارض جانبی و به دنبال اثربخشی آن هستند. ”
بااینحال گیتس بیان کرد: کارهای زیادی باید توسط سازمانها ازجمله موسسه وی برای اطمینان از توزیع عادلانه واکسن در همه کشورها، بهویژه در کشورهای کمتر توسعهیافته انجام شود.
در حال حاضر، بنیاد بیل و ملیندا گیتس با موسسه سروم هند، بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان برای تولید و توزیع نامزد واکسن کووید-۱۹ آسترازنکا در سطح ملی همکاری میکند.
وی در ادامه افزود: برنامه مشابهی با سروم برای واکسن نوواکس انجام خواهد شد و تولیدکننده دیگری برنامه جانسون و جانسون را پیش خواهد برد.
هر سه نامزد واکسن متکی به فناوری سنتی هستند، بدین معنی که میتوان آنها را با هزینه و دشواری کمتری نسبت به همتایان خود یعنی فایزر و مدرنا تهیه و ذخیره کرد. این باعث میشود گزینههای مناسبتری برای توزیع در بین کشورهای کمدرآمد باشند.
گیتس تاکید کرد: “هدف این است که در سال ۲۰۲۱ هرچه بیشتر موارد ابتلا کاهش یابد، بنابراین در کشورهای درحالتوسعه نیز همهگیری در برخی از موارد در سال ۲۰۲۲ پایان مییابد. ”
با مهمترین جهش کرونا آشنا شوید

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در البرز با اشاره به اینکه ۴۰ درصد بیماران به صورت خفیف و بی علامت هستند تصریح کرد: ۴۰ درصد دیگر هم به صورت متوسط و علامت کم بیماری بروز میکند و بیماران نیاز به بستری ندارند و باید در قرنطینه خانگی دوره درمان را سپری کنند.
دکتر علیرضا سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص نقش اعمال محدویتهای کرونایی بر کنترل بیماری گفت: تمهیدات و محدودیتها میتواند بر کاهش بار بیماری اثر داشته باشد زیرا تجربههای گذشته نشان میدهد هر زمان که مردم پای کار آمدند و رعایت کردند دو هفته بعد نتیجه مثبت در کاهش افراد مبتلا و همچنین موارد فوت را مشاهده کردیم.
سلیمانی در خصوص تغییر رفتار ویروس گفت: این ویروس از ابتدای شروع تاکنون جهشهای متعددی داشته است اما یکی از مهمترین این جهشها قدرت بیماریزایی و قدرت انتقال آن و سرایت بیماری به افراد دیگر است که تقریباً سه تا ۹ برابر افزایش یافته است و ماندگاری ویروس بعد از عطسه یا سرفه فرد مبتلا در فضای محدود و بسته تا بیش از پنج ساعت است و ابتلاء از طریق ترشحات ماندگار وجود دارد.
سلیمانی تاکید کرد: انتقال بیماری از گذشته خیلی جدیتر شده است از این رو استفاده از ماسک از خانه تا خانه و حتی در خانه برای افراد دارای علائم ضروری است.
وی افزود: سلامت مهم است اما باید معیشت مردم هم در نظر گرفته شود و یک تعادل در معیشت و سلامت مردم برقرار شود.
وی تاکید کرد: آخرین یافتهها حاکی از این است که با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و بهداشت دستها از ابتلای به بیماری جلوگیری میشود.
سلیمانی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد بیماران به صورت خفیف و بی علامت هستند تصریح کرد: ۴۰ درصد دیگر هم به صورت متوسط و علامت کم بیماری بروز میکند و نیاز به بستری ندارند و باید در قرنطینه خانگی دوره درمان را سپری کنند و در صورت نیاز با مراجعه به پزشک داروهای درمانی اولیه را دریافت نمایند و به صورت علامتی درمان شوند و در ۲۰ درصد از افراد علایم شدید این بیماری بروز میکند و لازم است به بیمارستان مراجعه کرده و در صورت نیاز بستری شوند.
ویروس کرونا چطور متوقف می شود؟
فعلا واکسنی برای این ویروس وجود ندارد. بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن، تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است! باید به دنبال افرادی گشت که با بیماران این ویروس در تماس بوده اند و آنها را زیر نظر گرفت. در قدم بعدی باید محدودیت های مسافرتی ایجاد کرد و از گردهمایی های عمومی جلوگیری کرد، اقدامی که در بعضی کشورها مانند ایتالیا که شیوع ویروس در آن گسترده شده بود، به اجرا گذاشته شده است.
در انتها لازم به بیان است تا دو سال آینده تجمعاتی مانند عروسی و عزا عامل انتقال ویروس هستند و علت عمده ابتلا افراد به کرونا در هفته های اخیر، حضور در تجمعات است! البته که در شرایط فعلی ۸۵ درصد افراد بدون آنکه خود متوجه شده باشند، به بیماری کرونا مبتلا و نسبت به این بیماری ایمن شده اند؛ تنها تعداد کمی از مردم مبتلا به نوع شدید بیماری کرونا می شوند.
اوضاع ابتلا به ویروس کرونا در روزهای سرد سال وخامت بیشتری پیدا می کند و تا کشف واکسن باید همزیستی با این ویروس ، ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی تداوم داشته باشد.

کووید-۱۹ چگونه منتقل میشود؟
سایر افراد ممکن است بیماری را از فردی که به کووید-۱۹ مبتلا است بگیرند.
انتقال کووید-۱۹ از افراد بیمار (حامل ویروس) به افراد سالم امکانپذیر است.
این بیماری میتواند از طریق قطرکهایی که با سرفه یا بازدم از دهان و بینی فرد مبتلا به کووید-۱۹ به اطراف پخش میشود، به دیگران نیز سرایت کند.
این قطرکها بر وسایل و سطوح اطراف فرد بیمار پخش میشود.
سپس سایر افراد با دست زدن به این وسایل یا سطوح آلوده و لمس چشم ها، دهان و بینی، به کووید-۱۹ مبتلا میشوند.
همچنین امکان ابتلا از طریق تنفس قطرکهای ناشی از سرفه یا بازدم فرد مبتلا به کووید-۱۹ نیز وجود دارد.
به همین دلیل، مهم است که از فرد مبتلا به کووید-۱۹ حداقل ۱ متر (یا ۳ فوت) فاصله بگیرید.
سازمان جهانی بهداشت پیوسته در حال ارزیابی تحقیقات جاری درباره راههای انتقال بیماری کووید-۱۹ است و به اعلام جدیدترین یافتهها ادامه خواهد داد.
آیا ویروسی که عامل ابتلا به کووید-۱۹ است از طریق هوا منتقل می شود؟
تا امروز مطالعات نشاندادهاند که روش اصلی انتقال ویروس عامل کووید-۱۹، از طریق تماس با قطرکهای تنفسی است و نه از طریق هوا.
پاسخ به پرسش قبلی «کووید-۱۹ چگونه منتقل میشود؟» را مطالعه کنید.
آیا کووید-۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری، به دیگران منتقل می شود؟
راه اصلی اانتشار این بیماری، از طریق قطرکهای تنفسی است که با سرفههای فرد مبتلا در محیط پخش میشود.
احتمال ابتلا به کووید-۱۹ از طریق تماس با فردی که هیچ علائمی ندارد، بسیار کم است.
البته، بسیاری از مبتلایان به کووید-۱۹، به ویژه در مراحل ابتدایی بیماری، علائم خفیف دارند.

آیا کووید-۱۹ نگرانکننده است؟
بیماری کووید-۱۹، بهخصوص در کودکان و جوانان معمولاً به شکل خفیف است.
با این وجود، این بیماری میتواند مشکلات جدیتری را ایجاد کند: از هر ۵ نفر مبتلا، یک نفر نیاز به مراقبتهای بیمارستانی دارد.
پس کاملا طبیعی است که افراد نگران تأثیر طغیان این بیماری بر خود یا عزیزانشان باشند.
اما ما میتوانیم برای برطرف شدن نگرانیهایمان خوب از خودمان، عزیزانمان و جامعهمان مراقبت کنیم.
اولین و مهمترین کار، شست و شوی مرتب و کامل دستها و رعایت بهداشت تنفسی است.
اقدام بعدی، دنبال کردن و رعایت موارد بهداشتی توصیه شده توسط مسئولین بهداشت در محل زندگیتان است؛ مثل اعمال محدودیتهای لازم در مسافرت رفتن، جابهجایی و دورهمیها.
برای یادگیری نکات بیشتری درباره روشهای حفاظت از خود، به آدرس زیر مراجعه و مطالب آنرا مطالعه کنید:
https://www.who.int/ar/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019-farsi/advice-for-public-farsi/
سلام خوبید .