بررسی مشخصات موشک بالستیک ضدناو ۲۳ تنی سجیل

در این مطلب از جدولیاب، توضیحاتی درباره مشخصات موشک بالستیک ضدناو ۲۳ تنی سجیل خواهیم داشت! با ما همراه باشید. در دی ماه سال ۱۳۹۹ شمسی، مرحله دوم و نهایی رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۵ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اجرای موفق عملیات راهبردی موشک ‌های بالستیک دوربرد ضد ناو‌های متخاصم دشمن و انهدام اهداف از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری در منطقه عمومی کویر مرکزی ایران به انجام رسید.

مشخصات موشک بالستیک سجیل

در این مرحله از رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۵ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که با حضور سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان عالی رتبه نظامی برگزار شد؛ پس از کشف موقعیت ناو‌های متخاصم فرضی دشمن توسط سامانه ‌های اطلاعاتی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موشک‌ های بالستیک دوربرد کلاس‌ های متنوع از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری اهداف منظور رزمایش در شمال اقیانوس هند را با موفقیت مورد اصابت قرار داده و منهدم کردند.

لازم به بیان است رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۵ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله رزمایش ‌های سالیانه است.

اما درباره موشک بالستیک ضدناو سجیل بد نیست بدانید این موشک بالستیک می ‌تواند بر سامانه‌ های دفاع هوایی مشهور جهان نظیر پاتریوت غلبه کند! نمونه اولیه این موشک که از انواع موشک ‌های بالستیک ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که برای نخستین بار ۲۲  آبان ماه سال ۱۳۸۷ شمسی در پروژه ‌ای با نام عاشورا توسط سردار سرتیپ پاسدار مصطفی محمد نجار، وزیر اسبق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی و به دنیا معرفی شد.

به گفته کارشناسان نظامی و دفاعی جهان دستیابی ایران به تکنولوژی ساخت چنین موشکی یعنی که ایران در حوزه ساخت موشک ‌های بالستیک در لبه فناوری قرار دارد و تمام آنچه باید در این حوزه بداند را آموخته است! در واقع این موشک نخستین موشک دوربرد ایران با سوخت جامد است.

سردار سرتیپ پاسدار مصطفی محمد نجار در خصوص موشک سجیل گفته است که متخصصان اقتدارآفرین سازمان هوافضای وزارت دفاع موفق شدند نسل جدید موشک زمین به زمین با سوخت جامد مرکب را آزمایش کنند. همه مراحل طراحی و ساخت موشک سجیل و سکوی پرتاب آن به دست متخصصان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.

مشخصات موشک بالستیک سجیل

موشک بالستیک سجیل از سه بخش بلوک ۱، بلوک ۲ و کلاهک جنگی تشکیل شده است. این موشک با وزنی در حدود ۲۳ تن و یک موتور دو مرحله ‌ای سوخت جامد که سرعت حرکت آن را تا ۴ هزار و ۳۰۰ متر بر ثانیه می ‌رساند، توانایی نابودی اهداف مشخص شده تا برد ۲ هزار کیلومتری را دارد. وزن کلاهک موشک سجیل در حدود ۶۵۰ کیلوگرم و طول بدنه آن در حدود ۱۸ متر و قطر بدنه آن نیز ۱ متر و ۲۵ سانتی متر تخمین زده می ‌شود. طبق برآورد کارشناسان، این موشک می تواند در مدت ۱۳ دقیقه به بیشترین سرعت خود برسد! سامانه هدایت این موشک نیز از نوع اینرسی است که می ‌تواند اهداف خود را با خطای ۲۰ متر نابود کند.

یکی از عواملی که در طراحی موشک‌ ها اهمیت بسیاری دارد سرعت آماده سازی موشک پیش از شلیک است! طراحان سجیل این ویژگی را در نظر گرفتند و این موشک را با پیروی از این ویژگی ساخته ‌اند. شتاب موشک سجیل نیز بسیار بالا است و به همین دلیل سامانه‌ های دفاع هوایی نمی ‌توانند آن را منهدم کنند و پرتاب‌ گر متحرک موشک سجیل نیز می ‌تواند پس از شلیک با سرعت بسیار بالا محل را ترک کند تا توسط دشمن شناسایی و منهدم نشود.

دیگر ویژگی موشک بالستیک سجیل نحوه عمل آن پس از شلیک است. این موشک پس از شلیک از جو خارج شده و به حالت افقی در می ‌آید. سپس این موشک در خارج از جو شروع به حرکت می‌ کند و به محض رسیدن به بالای سر هدف، موشک دوباره وارد جو می شود و با استفاده از جاذبه زمین و با سرعت بسیار بالا، روی هدف قفل می ‌کند و با سرعت ۱۳ ماخ بر روی هدف فرود می ‌آید!

ویژگی بعدی موشک سجیل داشتن سیستم ناوبری جدید و سنسورهای بسیار پیچیده است. به نحوی که سنسورهای تعبیه شده در موشک سجیل باعث شده است تا ضریب دقت این موشک در هنگام برخورد به اهداف افزایش پیدا کند. همچنین ردیابی سجیل هم برای رادارهای پیشرفته دنیا بسیار مشکل است. این موشک به شکلی طراحی شده است که سامانه ‌های دفاعی برتر دنیا از جمله پاتریوت و گنبد آهنین توان مقابله با آن را ندارند.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا