بهروز بوچانی نویسنده مهاجر ایرانی کیست؟

در این مطلب از جدولیاب ، توضیحاتی درباره بهروز بوچانی نویسنده مهاجر ایرانی خواهیم داشت! با ما همراه باشید. بهروز بوچانی ، روزنامه ‌نگار و نویسنده کرد ایرانی متولد ۱ مرداد ماه سال ۱۳۶۲ شمسی در استان ایلام می باشد. او در دانشگاه تربیت ‌معلم تهران درس ‌خوانده است و کارشناسی ارشد خود را در رشته جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده است.

بهروز بوچانی در سال ۲۰۱۳ میلادی با قایق از اندونزی به سمت استرالیا مهاجرت کرد و توسط گارد ساحلی به جزیره مانوس (یک جزیره در پاپوآ گینه نو که در استان مانوس واقع شده ‌است) برده شد که در واقع زندان استرالیا برای پناهجویان غیرقانونی است. ” هیچ دوستی به جز کوهستان ” داستان سفر خود نویسنده به استرالیا و دستگیری‌ وی و البته امتناع دولت استرالیا از صدور مجوز برای ورود او به خاک استرالیا است.

بهروز بوچانی داستان را در اپلیکیشن واتزاپ برای دوست خود امید توفیقیان ارسال می ‌کرد و کار ترجمه کتاب به زبان انگلیسی هم به عهده امید توفیقیان بوده است.

بهروز بوچانی که در بازداشتگاه پناهجویان استرالیا در جزیره مانوس به سر می ‌برد، برنده مهم ‌ترین جایزه ادبی استرالیا و جایزه ادبی نیو سات ویلز پرمیر شد و به ترتیب ۱۲۵ و ۱۰ هزار دلار به دست آورد. علاوه بر این جایزه ملی بیوگرافی استرالیا به ارزش ۲۵ هزار دلار را هم دریافت کرد.

” هیچ دوستی به جز کوهستان ” با همکاری نشر چشمه در ایران هم منتشر شده است و در مدت زمان کوتاهی مورد استقبال خوانندگان ایرانی قرار گرفت. نسخه صوتی این کتاب هم با صدای نوید محمدزاده ، بازیگر کرد سینمای ایران وارد بازار شده است. علاوه بر این قرار است به نسخه سینمایی این کتاب در کشور استرالیا تبدیل شود.

 او در ۱۴ نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی با روادید مسافرتی، به کرایست ‌چرچ نیوزیلند سفر کرد تا در رویداد ادبی جشنواره کلمه شرکت کند. بوچانی پس از ورود به نیوزیلند گفت دیگر هرگز به پاپوآ گینه ‌نو و استرالیا بر نمی ‌گردد. بد نیست بدانید بهروز بوچانی به عنوان استادِ مهمانِ دانشگاه بیرکبِکِ لندن انتخاب شد.

چندی پیش نامزدهای نهایی جایزه عکس آرچیبالد اعلام شد و نام بهروز بوچانی ، نویسنده ایرانی در میان فینالیست‌ ها دیده می ‌شود! حضور بهروز بوچانی در میان فینالیست ‌ها اهمیت زیادی دارد، زیرا آرچیبالد نه تنها مهم ‌ترین اتفاق هنری کشور استرالیا است، بلکه مرزهای دنیای هنر را اعتلا می‌ بخشد و جایگاهی برجسته در مرزهای هنر این کشور دارد.

در تاریخ صد ساله جایزه آرچیبالد به شخصیت ‌هایی اشاره شده است که کمک ‌های الهام ‌بخش و ارزشمندی به زندگی عمومی و اجتماعی استرالیا انجام داده ‌اند.

تصویر بهروز بوچانی که به دستان هنرمند اَگنس مک ‌دونالد طراحی شده است، درست در جایی آویزان خواهد شد که تصویر نخست ‌وزیران، رهبران مهم، دانشمندان و هنرمندان مهم کشور استرالیا، نویسندگان و شخصیت ‌های مهم هنری حضور دارند و نشان‌ دهنده ی تاثیرگزاری نویسنده ایرانی در تاریخ معاصر این کشور است. علاوه بر این حضور وی در میان فینالیست ‌ها کنایه‌ به کشوری است که بوچانی هنوز به بخش‌ های اصلی آن قدم نگذاشته است.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا