بیوگرافی رسول دانیال زاده سلطان فولاد ایران و ابر بدهکار دستگیرشده بانکی

رسول دانیال زاده مدیر عامل کارخانه فولاد گیلان و فولاد کاویان همان شخصی است که سخنگوی قوه قضاییه هم ارتباطش با برادر حسن روحانی را تأیید کرد. رسول دانیال زاده از بدهکاران بزرگ بانکی در کشور محسوب می شود. رسول دانیال‌زاده مشهور به «سلطان فولاد» که از کشور فرار کرده بود ۲۲ آبان ۹۸ دستگیر و به کشور بازگردانده شد.

 

وی از دست پرورده های ر.ص بوده و از تکنیک های او ایجاد کارخانه ای کوچک به عنوان ویترین فعالیتها برای اخذ تسهیلات نجومی است. یکی دیگر از تکنیک های این مفسد اقتصادی پرداخت رشوه به مدیران شعب بانکی جهت همراهی در ارائه تسهیلات بوده که حداقل منفعت آن عدم شکایت بانک از بدهکار است !

این بدهکار بانکی در دهه هفتاد بیشتر تمرکز خود را بر شعبه فردوسی بانک ملی گذاشت. اخذ وام و ال سی های کلان به اسم کارخانه نورد سمنان که در اغلب موارد با تخلف در اسناد و محل مصرف همراه بود، رشد سریع مالی او را رقم زد.

حمایت مالی از برخی مدیران بانکی و سرویس گرفتن در تسهیلات بانکی شگرد وی بوده است. شگردی که تنها معوقات او به بانک ملی را از سقف ۳۰۰۰ میلیارد تومان گذرانده است ! او با این ترفند منابع لازم برای خرید فولاد کاویان و مجتمع فولاد گیلان بدست آورد و علاوه بر آن املاک و برجهای عظیمی در داخل و خارج بهم زد.

برج سازی رسول دانیال زاده

رسول دانیال زاده بخش عمده این تسهیلات بانکی را صرف برج سازی در داخل و خارج کشور کرده که از جمله آن برجهای فوق سلطنتی در کامرانیه تهران است !
برخی از اخبار حکایت از آن دارد که این بدهکار بانکی اسپانسر بزرگ ستادی بوده است که به تازگی کمک های بابک زنجانی به آن توسط رئیس قوه قضائیه رسانه‌ای شد.

این خدمات در انتخابات ۹۲ و ۹۴ صورت گرفته و البته در ازای خدمات، از امتیاز دریافت تسهیلات سفارشی برادر یکی از مقامات دولتی هم بهره مند شده است. او در دولت تدبیر مشمول گشایش اقتصادی شد و از بانکهای تحت سلطه یک باند خاص تسهیلات کلان دریافت کرد و البته پورسانت این تسهیلات را نیز به خوبی به این برادر پرحاشیه پرداخت کرده است.

پورسانتی که شناسایی گوشه ای از آن توسط دستگاه نظارتی بزودی پای وی را به ندامتگاه سایر مفسدین اقتصادی خواهد گشود.

هدیه ۱۶ میلیاردی به همسر برادر رئیس جمهور از محل خیریه

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با راه دانا؛ با اشاره به صحبت‌های اخیر سخنگوی دستگاه قضا مبنی بر ارتباط دانیال‌زاده با حسین فریدون اظهار داشت:« دانیال‌زاده یک خانه‌ای را به قیمت ۱۶ میلیارد تومان در تجریش خریداری می‌کند و به فردی به نام “الف غ” که همسر آقای فریدون است هدیه می‌کند.»

وی افزود: دانیال‌ زاده به همراه بعضی افراد که نمی‌خواهم از آن‌ها نام ببرم موسسه خیریه‌ای داشتند که در این محل کارهای پولشویی انجام می‌دادند و این خانه ۱۶ میلیاردی هم از محل همین موسسه خیریه هدیه شده است.

نماینده مردم شاهین‌شهر گفت: این بدهکار بانکی با استفاده از خلاء‌های قانونی موجود، پرداخت بدهی خود را به تعویق می‌انداخته و از طرفی گزارش داده شده که وام‌ها را برای تولید و اقتصاد استفاده می‌کند که این موضوع کاملا کذب است.

حاجی‌دلیگانی ادامه داد: در یک مورد، از نهادی با بانک تماس می‌گیرند و دانیال زاده را برای دریافت وام ۳۰۰ میلیاردی معرفی می‌کنند که رئیس بانک از پرداخت این مبلغ استنکاف می‌کند و دانیال زاده در نهایت موفق به اخذ تسهیلات یکصد میلیاردی می‌شود.

وی عنوان کرد: همچنین این بدهکار بانکی، چکی به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان برای مراسم ختم مادر یکی از مسئولان پرداخت کرده است.

نماینده مردم شاهین شهر در خصوص تذکر نمایندگان مجلس به رئیس جمهوری مبنی بر جلوگیری از ورود فریدون به هیئت دولت گفت:« هنوز پاسخی از طرف دولت دریافت نشده است، بر اساس قانون باید به تذکر نمایندگان پاسخ داده شود اما برای این موضوع زمانی تعریف نشده و معمولا ظرف ۳۰ روز انجام می‌شود.»

وام ۴۰۰ میلیون درهمی بانک ملت با سود صفر درصد به دانیال زاده

روزنامه کیهان در مورد رسول دانیال زاده بدهکار هزار میلیاردی نوشت:

یک منبع آگاه اعلام کرد رسول دانیال‌زاده ابر بدهکار بانکی با تشکیل یک شبکه ارتشا این تسهیلات را خارج از محل تولید و در سایر فعالیت های اقتصادی از قبیل برج سازی هزینه کرده است.

به گفته وی، اخلال در نظام اقتصادی و خرید و فروش بی ضابطه کالاهای استراتژیک یکی از جرائم این شخص است.

برخی تحلیلگران حملات اخیر به قوه قضائیه را در راستای برخورد قاطع این قوه با بدهکاران کلان بانکی و دستگیری برخی از این مفسدان ارزیابی می کنند.

این ابر بدهکار بانکی کیست ؟

رسول دانیال زاده همان شخصی است که علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس پیش از این به شیوه رانت خواری وی اشاره کرده بود.

زاکانی که درباره اوج‌گیری فعالیت شبکه دلالی در فضای پسابرجام هشدار داده و برخی پرونده‌های فساد را نیز مطرح کرده بود، با بیان این که مالامیر [شبدوست مالامیری] و دانیال زاده [رسول] دو نفر بدهکار بانکی هستند و «ح.ف» پشت سر این‌هاست، گفته بود:

به‌عنوان‌ مثال بانک ملت ۴۰۰ میلیون درهم با کارمزد صفر درصد به اینها داده و آنها این پول را به داخل کشور آورده‌اند و از طریق صرافی‌ها آن را تبدیل و مجدداً این پول را که با کارمزد صفر درصد از خود بانک ملت گرفته بودند در خود بانک ملت سرمایه‌گذاری کرده و سالانه ۲۴ درصد سود گرفتند. حالا حساب کنید که چه مقدار پول جابه‌جاشده است.

این نماینده سابق مجلس با بیان این که اینها توسط یکی از نزدیکان رئیس جمهور کارسازی می‌شود و این مستقیماً دست در بیت‌‌المال کردن است، از وزیر اقتصاد خواسته بود بیان کند که بانک‌های مختلف به این دو نفر چقدر تسهیلات داده‌اند و ارتباطشان با این فرد نزدیک به رئیس جمهور چیست ؟

به گفته زاکانی، این تسهیلات در زمان مدیرعاملی رستگار [عضو بازداشت شده باند سرخه ای ها] در بانک ملت پرداخت شده و خود شخص مدیرعامل در اعطای آن نقش داشته است.

ابربدهکاری که رئیس بانک ها را تعیین می کرد

زاکانی گفته بود: این موضوع برای بانک‌های رفاه و ملی هم اتفاق افتاده و شاید بپرسید رئیس یک بانک را انتخاب کردن از چه نظر مهم است، از این نظر که ۱۵۰ هزار میلیارد سپرده‌گذاری در بانک ملی و ۱۲۰ هزار میلیارد سپرده‌گذاری در بانک ملت دست یک نفر خلافکار می‌افتد.

دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی بابیان این که پیوند بین قدرت و ثروت فرصتی را برای چنگ‌اندازی عده‌ای به منابع بیت‌المال فراهم می‌کند، گفته بود: اکنون نیز شیوه‌ای طراحی کرده‌اند که در آن ثروت‌های افسانه‌‌ای نامشروع کسب می‌کنند.

بدهکار بانکی شکایتش از زاکانی را پس گرفت

این اظهارات زاکانی شکایت دانیال زاده را در پی داشت اما در جلسه دادگاه این نماینده سابق مجلس که در دادگاه جرائم کارکنان دولت برگزار شد، دانیال‌زاده با مشاهده مستندات زاکانی، شکایت خود را پس گرفت.

گفته می شود رسول دانیال زاده در تاریخ ۲۵ خرداد ۹۳ ملکی به قیمت ۱۴ میلیارد تومان واقع در تجریش (از طریق همسر) به «ح.ف» داده است و اعمال نفوذ در نصب برخی مدیران بانکی که توسط متهمان به فساد اقتصادی به یکی از نزدیکان رئیس جمهور معرفی شده‌اند و اصرار به انتصاب یکی دیگر از مدیران بانکی با حقوق‌های نجومی، از جمله کمترین در خواست های دانیال زاده بوده است !

بنا بر شنیده ها این متهم با دریافت وام های کلان از طریق پرداخت رشوه، اقدام به فعالیت های غیر تولیدی و دلالی می کرده است.
گفتنی است از ر.د به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد ایران یاد می کنند.

فرار یکی از متهمان پرونده

پس از بازداشت دانیال زاده و آغاز رسیدگی به پرونده وی و پس از گذشت قریب به ۴ ماه از دستگیری وی و برگزاری جلسات بازپرسی و تحقیق مشخص شده است یکی از متهمان کلان این پرونده قضایی که در چرخه فساد دانیال زاده نقش ایفا می‌کرده به خارج از کشور گریخت.

در ابتدای مهرماه امسال بود که خبرهایی درخصوص فراری شدن رسول دانیال زاده از کشور گوش به گوش می‌شد.

فرار دانیال زاده به بهانه درمان

بررسی ها حکایت از آن داشت دانیال زاده که با قید وثیقه از زندان آزاد شده است به بهانه درمان بیماری اش از کشور خارج شده و بعد از گذشت بیش از سه ماه به کشور باز نگشته است.

همین امر فرار رسول دانیال زاده را قطعی کرده و باعث شد موضوع فرار وی صحت پیدا کند.

بازداشت دانیال زاده و بازگشت به ایران

حالا پس از گذشت یک ماه از علنی شدن موضوع فرار دانیال زاده، حاکیست که این فرد در یکی از کشورها شناسایی شده و پس از دستگیری به ایران بازگردانده شد.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا