حکم شرعی کار‌کردن در روز عاشورا از نظر مراجع تقلید

از قدیم شنیده ایم که در روزهای تاسوعا و عاشورا کسب و کار تعطیل شوند و مردم جز عزاداری به کاری نپردازند ، در این مطلب حکم شرعی کار‌کردن در روز عاشورا و تاسوعا را از نظر مراجع تقلید خواهیم خواند .

 فتوای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و فتوای حضرت آیت‌الله سیستانی و حضرت آیت الله العظمی امام خمینی(قدّس سرّه) را درباره کار‌کردن در روز عاشورا در ادامه می‌خوانید. حکم شرعی کار‌کردن در روز عاشورا از نظر مراجع تقلید

فتوای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره کارکردن در روز عاشورا

سؤال: آیا کارکردن در روز عاشورا و تاسوعای حسینی اشکال دارد؟ اگر کسی به‌دلیل نیاز مجبور به کسب‌وکار شود، حکم مسئله چیست؟

جواب: کار در این دو روز حرام نیست اما شایسته است در این ایام، به خصوص در روز عاشورا به عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام اشتغال داشته باشند و خود را از ثواب بزرگ آن محروم نکنند.

فتوای حضرت آیت‌الله سیستانی درباره کارکردن در روز عاشورا

سؤالآیا کارکردن در روز عاشورا حرام یا مکروه است؟

جواب: سزاوار است که در ایام شهادت اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) مغازه‌داران تعطیل کنند بلکه اگر باز ماندن مغازه‌ها جسارت به ساحت مقدّس اهل بیت (علیهم السلام) محسوب شود، باید از آن اجتناب کنند.

فتوای حضرت آیت‌الله خمینی درباره کارکردن در روز عاشورا

سوال : آیا کار کردن و یا فایده گرفتن در روز عاشورا حرام است؟ دلیل حرام بودن چیست؟ اگر حرام است چرا سنی ها حرام نمی دانند؟
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی امام خمینی(قدّس سرّه)

 

جواب: سلام علیکم؛کار در روز عاشورا حرام نیست. کی گفته و کجا نوشته که کار کردن در روز عاشورا حرام هست؟
=====
البته آقا امام رضا(علیه السّلام) فرمود: «هر کسى از کار کردن براى زندگى دنیا در روز عاشورا خوددارى کند، خداوند حوائج دنیا و آخرتش را روا مى سازد. هرکس روز عاشورا را روز حزن و مصیبت و گریه قرار دهد, خداوند فرداى قیامت را روز فرح و شادى او قرار مى دهد. هر کس عاشورا را روز خیر وبرکت بداند و براى زندگى دینوى خویش چیزى ذخیره کند, خداوند خیر و برکتش را از بین مى برد.
البته همانطور که بیان کردم: کار در روزعاشورا حرام نیست؛ اما مکروه است چون خیر و برکت و یمن ندارد. شاید علّت کراهتش این باشد که وقتی امام حسین(علیه السّلام)با آن عظمتش برای حفظ اسلام و ناموس و شرف وانسانیت، جان خود و فرزندان و بستگان و در یک کلمه همه چیز را در راه خدا داده و با بدن چاک چاک و عریان روی خاک تفتیده کربلا افتاده است، شایسته نیست انسان در چنین روزی برای زندگی دنیوی ذخیره ای تهیه نماید,بلکه بسیار به جا است در تکایا و مساجد و مجالس عزا شرکت کند و برای امام و خاندانش(علیهم السّلام) گریه کند و حالت حزن و اندوه بگیرد. منبع حدیث، وسائل الشیعه , ج ۱ ۳۹۴ ابواب المزار, باب ۶۶
=====
ملاک کار سنی یا شیعه نیست بلکه ملاک فرمایش معصوم علیه السلام هست. یاحقّ.

بیشتر بخوانید :
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا