داروی کلشی سین داروی قدیمی نقرس که در درمان بیماری کرونا موثر است، چیست؟

در این مطلب از جدولیاب ، توضیحاتی درباره داروی کلشی سین داروی قدیمی نقرس که در درمان بیماری کرونا موثر است، خواهیم داشت! با ما همراه باشید. محققان به تازگی دریافته اند داروی قدیمی نقرس موسوم به داروی کلشی سین در مقابله با بیماری کووید ۱۹ موثر است!

داروی کلشی سین (colchicine) ، از داروهای آنتی ‌متابولیت و یک نوع داروی ضدالتهاب به شکل قرص است. مدت‌ های مدیدی است که این دارو برای نوعی بیماری آرتروز موسوم به نقرس تجویز می ‌شود.

پزشکان همچنین گاهی اوقات از داروی کلشی سین برای درمان پریکاردیت که ناشی از ملتهب شدن کیسه اطراف قلب است، استفاده می‌ کنند. حال تیمی از محققان یونانی دریافته اند داروی کلشی سین (colchicine) به مهار بیماری شدید کووید ۱۹ کمک می‌کند. این مطالعه شامل ۱۰۵ بیمار یونانی بستری شده در بیمارستان به خاطر بیماری کووید ۱۹ در ماه آوریل بود. در کنار دریافت آنتی بیوتیک ها و داروهای ضدویروسی استاندارد، نیمی از شرکت کنندگان روزانه دوزهای مشخصی از داروی کلشی سین (colchicine) را به مدت ۳ هفته دریافت کردند و نیمی دیگر این دارو را دریافت نکردند.

دکتر اسپایریدون دفترئوس ، سرپرست تیم تحقیق بیمارستان آتیکون یونان، در این باره می‌ گوید: ” نتایج مطالعه ما حاکی از فایده بالینی قابل توجه داروی کلشیسین بر روی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بود. “

دکتر امیر ربانی ، کاردیولوژیست دانشگاه کالیفرنیا، تاکید دارد که این مطالعه خیلی کوچک است و نمی ‌توان براساس آن، نظر قطعی در مورد تاثیر درمانی این دارو دارد. اما وی و همکاران او اذعان دارند که تأثیرات این دارو بر برخی نشانگرهای عملکرد قلب حاکی از آن است که داروی کلشی سین (colchicine) دارای تأثیرات ضدالتهابی و ضدلختگی خون است که می ‌تواند آسیب قلبی عروقی ناشی از کووید ۱۹ را کاهش دهد.

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

داروی کلشی سین (colchicine) در آمیلوئیدوز و آرتریت بهجت و تب مدیترانه ‌ای فامیلی نیز مصرف می‌ شود. مکانیسم اثر این دارو مشخص نیست ولی به نظر می ‌‌رسد با مهار مهاجرت گلبول ‌های سفید و کاهش تولید اسید لاکتیک توسط گلبول‌ های سفید، موجب کاهش رسوب اسید اوریک و جلوگیری از تشکیل کینین می‌شود. این دارو جذب خوراکی سریع و نسبتا کاملی دارد. منبع اصلی این دارو در ابتدا گیاه سورنجان (گیاهی شبیه زعفران) بوده است.

 

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا