داروی فاویپیراویر که در درمان بیماران کرونا موثر است، چیست؟

در این مطلب، توضیحاتی درباره داروی فاویپیراویر که در درمان بیماران کرونا موثر است، خواهیم داشت! با ما همراه باشید. به گفته رسانه‌ های ژاپنی، مقامات پزشکی در چین اعلام کردند دارویی که در ژاپن برای درمان انواع جدید آنفلوانزا استفاده می‌ شود، بر روی بیماران کرونا نیز موثر است!

پایگاه خبری گاردین نوشت : ” ژانگ شینمین ، یک مقام مسئول در وزارت علوم و فناوری چین بیان کرد که داروی فاویپیراویر با نام اصلی favipiravir که توسط شرکت Fujifilm ساخته شده است، نتایج مثبتی را در کارآزمایی های بالینی شامل ۳۴۰ بیمار در ووهان و شنژن ایجاد کرده است! این دارو از درجه ایمنی بالایی برخودار است و به وضوح در آزمایش‌ های بالینی انجام داشته، تاثیر داشته است.

بیمارانی که در شهر شنژن این دارو را دریافت کرده اند، بعد از حدود ۴ روز بهبود یافته‌ اند و این در حالیست که این ایام براى افراد مبتلا، بدون دریافت این دارو به طور متوسط ۱۱ روز است. همچنین در عکس‌ های رادیولوژی ۹۱ درصد از بیماران تاثیر داشته است و باعث بهبودی در ریه‌ های افراد مبتلا به ویروس کرونا شده است؛ در حالی که این درصد برای افرادی که این دارو را دریافت نکردند حدودا ۶۲ درصد است. “

تاکنون شرکت تولید کننده این دارو که با نام “avigan” نیز شناخته می‌ شود، هیچ اطهار نظری در این باره نکرده است!

عملکرد داروی فاویپیراویر برای درمان بیماری کرونا تا چه حد تایید شده است؟

مینو محرز ، قائم مقام انجمن حمایت از بیماری‌ های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این خصوص گفت: ”  هیچ کدام از این دارو‌ها از نظر جهانی تائید نهایی برای درمان ویروس کرونا را نگرفته اند. داروی فاویپیراویر مقداری در کشور وارد شده است و به برخی از افراد که مبتلا به ویروس کرونا نیز بوده اند، داده شده است. هنوز در حال بررسی این دارو هستیم. “

تولید یک میلیون دوز داروی فاویپیراویر در کشور ایران

فرامرز اختراعی ، رئیس سندیکای تولید کنندگان مواد اولیه دارویی درباره وضعیت تولید داروی فاویپیراویر در کشور گفت: ” تولید دارو در کشور کار آسانی نیست که بلافاصله پس از اظهار نظر شخصی این دارو تولید شود! این دارو تاییدیه FDA ندارد و ساخت شرکت فوجی ژاپن است و رگولاتوری ژاپن آن را تایید کرده است و در کشور چین با شیوع ویروس کرونا، تاییدیه آن در چین نیز صادر شد که نتیجه مثبتی هم دریافت شده است.

همان موقع ایران درخواست این دارو را برای انجام تحقیقات به چین داد و ۱۵ هزار دوز از این دارو در اختیار کشور ایران قرار گرفت و در چند بیمارستان برای انجام آزمایش‌ های بالینی مورد استفاده قرار داده شد. با گذشت زمان تجربه این که این دارو در بهبود وضعیت بیماران می‌تواند نقش مثبتی ایفا کند، در حال آشکار شدن است و هنوز نتایج آزمون بالینی آن کامل نشده است!

لازم به ببان است داروی فاویپیراویر بایستی به تایید کمیته اخلاق برسد و فازهای یک، دو و سه آزمایشگاهی را طی کند تا تایید شود؛ اما در شرایط اضطراری مانند بحران شیوع ویروس کرونا، فازهای یک و دو آن هم به شرط داشتن مستندات کافی حذف می‌ شود که این اتفاقات نیز در کشور با سرعت در حال انجام است. بلافاصله نیز با دو شرکت تولید کننده برای تولید این دارو رایزنی صورت گرفته است و یک شرکت وارد کننده نیز موفق شده است که دارو را وارد کند. همچنین شرکت تولیدکننده نیز موفق به واردات مواد اولیه آن شده است و اگر نتایج آزمایش‌ های بالینی تایید شود، ظرف چند روز آینده این دارو وارد بازار خواهد شد.

در حال حاضر با داروهایی که اختصاصی ویروس کرونا نیستند، درمان بیماران در حال انجام است و نتایج مثبتی نیز داشته است! وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تمام توان خود برای تامین دارو و درمان بیماران استفاده کرده است و امیدواریم نتایج تست‌ های بالینی این دارو مثبت باشد و صنعت، آمادگی دارد این دارو را در حجم انبوه تولید کند. یک میلیون دوز از داروی فاویپیراویر توسط صنایع دارویی تولید شده است و پس از تایید تست‌ های بالینی به صورت انبوه به بازار عرضه خواهد شد. “

مصاحبه درباره اثربخشی یا عدم اثربخشی داروی فاویپیراویر تخلف است

در پی مصاحبه انجام شده یکی از متخصصین بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص داروی فاویپیراویر ، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نمایندگی از کمیته علمی مستقر در معاونت درمان وزارت بهداشت، اطلاعیه‌ ای صادر کرد.

” به اطلاع می‌ رساند داروی مذکور هنوز در فارماکوپه ایران وارد نشده است و در حال حاضر به عنوان یک دارو در یک کارآزمایی بالینی به کار گرفته شده است و در اختیار چند مرکز درمانی از جمله بیمارستان مسیح دانشوری قرار گرفته است و تاکنون نتایجی از این تحقیق به این کمیته گزارش نشده است؛ لذا انجام هرگونه مصاحبه و ارائه هر نوع گزارش به عنوان تایید و یا رد اثربخشی این دارو مورد تایید کمیته نبوده و تخلف محسوب می‌ شود.

تاکنون هیچ گزارش مکتوبی از اثربخشی این دارو از مراکز درمانی ازج مله مرکز مسیح دانشوری چاپ نشده و یا به وزارت بهداشت ارائه نشده است. صرف گزارش تجربی از یک اقدام درمانی در دنیای علم جایگاهی ندارد و چه بسا سبب نگرانی خانواده بیماران به جهت عدم تهیه و یا حتی احساس گناه در بازماندگان بیمارانی که به رحمت خدا رفته اند ایجاد کند.

بدیهی است تمام دارو‌های مصرفی در درمان بیماری کرونا به عنوان ضدویروس و یا ضد التهاب، درمان قطعی نمی‌ باشد! آنچه ثابت شده است، مراقبت صحیح از بیماران موثرترین راه کمک به درمان بیماران است که کادر درمانی مراکز بیمارستانی کشور ما از جمله عزیزان ما در بیمارستان مسیح دانشوری از موفق‌ ترین‌ های دنیای پزشکی محسوب می‌ شوند که جای سپاس و قدردانی دارد.

بدیهی است پس از اتمام کار آزمایی بالینی مذکور، نتایج توسط کمیته علمی اعلام و در صورت تایید اثربخشی آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به تامین و توزیع دارو به منظور استفاده برای بیماران اقدام خواهد کرد. “

شایعه واردات داروی ضد کرونای فاویپیراویر برای مسئولان صحت دارد؟

با پیگیری‌ های صورت گرفته برخی رسانه‌ های معتبر از بیمارستان مسیح دانشوری، هرگونه اخبار منتشره در خصوص دارو توسط بیمارستان مسیح دانشوری و ریاست این بیمارستان کذب است و این بیمارستان هیچ گونه دارویی برای مسئولان اختصاص نداده است.

پرسنل زحمتکش و از جان گذشته بیمارستان مسیح دانشوری همچون گذشته در حال خدمت رسانی به همه مردم هستند و هیچ گونه تفاوتی میان مردم و مسئولان قائل نیستند و از رسانه‌ ها خواستارند در شرایط کنونی که کادر درمانی کشور نیاز به آرامش دارند از انتشار اخبار نادرست و گمانه زنی‌ ها خودداری کنند تا خدمات رسانی این قشر زحمتکش به حاشیه نرود.

اعلام نتیجه نهایی تست داروی فاوپیراویر در درمان بیماران کرونا تا ۵ روز دیگر

مهرعلیان ، مدیرکل امور سازمان غذا و دارو از اعلام نتیجه نهایی تست داروی فاویپیراویر در درمان بیماران کرونا تا ۵ روز دیگر خبر داد. مهرعلیان در این باره گفت: ” نتیجه نهایی آزمایش و تست های داروی favipiravir نهایتا تا ۵ روز کاری آینده اعلام خواهد شد. اواخر اسفند سال قبل این دارو را در اختیار تیم تحقیقاتی کشور قرار دادیم و هم اکنون هم منتظر نتیجه نهایی شدن و تاییدیه آن هستیم. “

استفاده از داروی فاوپیراویر در بیمارستان مسیح دانشوری با رعایت موازین قانونی

رییس بیمارستان مسیح دانشوری گفت: ” داروی فاوپیراویر با رعایت موازین قانونی و تایید کمیته اخلاق در اختیار بیمارستان مسیح دانشوری برای درمان بیماران کرونا قرار گرفته است. “

دکتر علی اکبر ولایتی یکشنبه ۱۷ فروردین ماه ۹۹ در اولین حضور خود پس از بهبودی در بیمارستان مسیح دانشوری و اولین جلسه شورای علمی این مرکز در سال ۱۳۹۹، با پزشکان، پرستاران و کادر درمانی دیدار و ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و سال جدید، از زحمات و تلاش‌های دلسوزانه و شبانه روزی آنها تقدیر کرد.

در این دیدار، دکتر علی اکبر ولایتی با تشریح شرایط موجود و ضرورت توجه حداکثری به ارائه خدمات به بیماران کرونایی با بسیج تمام امکانات گفت: ” بیمارستان مسیح دانشوری با همراهی تمامی کادر درمانی و پرسنل خود به عنوان خط مقدم مبارزه با کرونا از ابتدایی ترین ساعات در کنار مردم ایستاد و با اهتمام و تلاش خستگی ناپذیر کماکان در حال ارائه خدمات به مردم شریف است و امیدواریم به زودی شاهد شکست کرونا باشیم. لازم می دانم از تلاش و پشتکار شبانه روزی همه شما عزیزان به عنوان مدافعان سلامت در این صحنه جهاد که با ایثارگری فعالیت داشته و دارید تقدیر و تشکر کنم.

خوشبختانه در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای اولین بار در ایران داروی فاوپیراویر ساخته شد و با رعایت موازین قانونی و تایید کمیته اخلاق در اختیار بیمارستان مسیح دانشوری برای درمان بیماران کرونا قرار گرفته است. “

دکتر علی اکبر ولایتی با تاکید بر این که بیمارستان مسیح دانشوری هیچ مبلغی جهت درمان بیماران کرونایی دریافت نمی‌کند و  با تمام امکانات در خدمت مردم شریف است، افزود: ” از ابتدا و در هماهنگی کامل با وزارت بهداشت، اقدامات مربوطه انجام شد و از وزیر بهداشت و همکاران ایشان به دلیل همراهی های به عمل آمده نیز تشکر می کنیم. “

آخرین جزئیات از درمان کرونا با داروی فاویپیراویر

سعید بلالایی ، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: ” ز اسفند ماه که پزشکان و محققان سراسر دنیا به دنبال درمان بیماری کرونا بودند، ماده موثره دارویی فاویپیراویر به عنوان یکی از کاندیداهای درمان بیماری کرونا مطرح بود که تهیه و تجزیه کامل آن با همکاری دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی و شهید بهشتی صورت گرفت.

ماده دارویی فاویپیراویر با نام تجاری آویگان حدود ۵ سال پیش توسط یک شرکت ژاپنی برای درمان بیماری آنفلوآنزا ارائه شد اما از زمانی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد، عملا تعداد زیادی از داروهای ضدویروس شناخته شده برای درمان آن مورد استفاده قرار گرفت.

در کشورهای چین و ژاپن به این نتیجه رسیدند که این ماده موثره و ترکیب این دارو روی ویروس کرونا نیز عملکرد مثبتی از خود نشان می دهد به همین خاطر به عنوان یکی از مولکول هایی که می تواند برای درمان روی آن برنامه ریزی کنند، هدف گذاری شد. “

سعید بلالایی ، رئیس پژوهشکده شیمی پیتید تصریح کرد: ” در حال حاضر مطالعات بالینی در کشور ما درباره این ماده موثره دارویی در حال انجام است. ماه موثره این دارو به واسطه یک همکاری مشترک و موثر بین دانشگاه های شهید بهشتی و صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی تولید شده است. طی این همکاری گروه های تحقیقاتی از دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی با همکاری پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی به صورت مشترک این کار را به سرانجام رساندند. به صورتی که کار سنتز را دانشگاه خواجه نصیر و هدایت و راهنمایی در راستای آنالیز نمونه های دارویی سنتزشده توسط دکتر علیرضا قاسم پور رییس پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی انجام شد. “

 

سعید بلالایی ، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر درباره عملکرد این دارو روی ویروس عنوان کرد: ” این دارو در حال حاضر به عنوان داروی ضدویروس آنفلوآنزا مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو ضد ویروس است و به صورت مستقیم روی خود ویروس تاثیر می گذارد و آن را از بین می برد. “

سعید بلالایی با بیان اینکه مکانیزم عمل این دارو موضوع تخصصی شیمی دارویی است، افزود: به همین دلیل طی سه هفته گذشته مطالعات بالینی روی بیماران مختلف در حال انجام است و در این خصوص اساتید پزشکی و ستاد مبارزه با کرونا باید میزان تاثیر این دارو را مشخص کنند. ما به عنوان محققان دانشگاهی کار تولید را انجام نمی دهیم بلکه دانش فنی، تهیه، آنالیز و جزییات مربوطه را در اختیار شرکت تولید کننده ماده اولیه دارویی قرار می دهیم که این کار انجام و مجوزهای لازم اخذ شده و در انتظار تولید در مقیاس مورد نیاز کشور است. “

رییس پژوهشکده شیمی پیتید با بیان اینکه دارو آویگان یقینا پتانسیل صادرات را دارد، اظهار داشت: ” این دارو اولین بار توسط یک شرکت ژاپنی تولید شد و یک شرکت چینی تحت لیسانس شرکت ژاپنی این دارو را تولید کرد. اما در کشور ما با توجه به نیازی که وجود دارد با استفاده از مواد اولیه ساده و قابل دسترس طی واکنش ۱۰ مرحله ای ماده موثره آن تولید شد. همکاری مشترک بین دانشگاهی بسیار مهم است زیرا ما می توانیم در قالب یک همکاری هدفمند نتایج درخشان تری را به دست بیاوریم. همکاری تیمی، هدفمند در راستای پژوهش کاربردی مورد نیاز کشور نیاز جامعه را رفع می کند. “

بلالایی همچنین در خصوص تهیه مواد اولیه عنوان کرد: ” در کشور ما تمامی مواد شیمیایی مورد نیاز تولید نمی شود؛ بنابراین برخی مواد شیمیایی است که می توانیم از منابع مختلف آن ها را تامین کنیم؛ قطعا تحریم ها روی این موضوعات تاثیرگذار است. “

سعید بلالایی ، رئیس پژوهشکده شیمی پیتید ادامه داد: ” ساده ترین مواد شیمیایی مورد نیاز خود را در داخل تهیه می کنیم اما کشور ما تمامی مواد را ندارد؛ بنابراین برخی از این مواد از شرکت های شیمیایی مختلف از کشورهایی مثل هند و چین تامین می شود. “

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا