طرز تهیه آش رشته خانگی ساده و مجلسی و خوشمزه جا افتاده با کشک برای ۱۰ نفر
دستور تهیه آش رشته
آش رشته یکی از آش های قدیمی و سنتی ایرانی است که بسیار پرطرفدار می باشد و در مناسبت های مختلف برای نذری بیشتر آش رشته پخته می شود. در آش رشته از حبوبات مختلف با توجه به ذائقه خود می توانید استفاده کنید. آش رشته چند فوت و فن دارد که با رعایت آن ها می توانید یک آش رشته لعابدار و خوشمزه داشته باشید. امروز در جدول یاب طرز تهیه آش رشته مجلسی و خوشمزه با کشک را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش رشته ساده و سریع
- سبزی آش ۷۰۰ گرم
- رشته آش ۱ بسته ۸۰۰ گرمی
- نخود ۱ و نیم لیوان
- لوبیا چیتی ۱ و نیم لیوان
- عدس ۲ لیوان
- پیاز ۱ کیلو
- سیر رنده شده ۲ قاشق غذا خوری
- زردچوبه ۲ قاشق غذا خوری
- نعنا خشک به میزان لازم
- کشک رقیق شده ۴ تا ۵ قاشق غذا خوری
- آرد گندم ۲ قاشق غذا خوری
- روغن جامد و مایع به میزان لازم
- آب سرد نصف لیوان
طرز تهیه آش رشته خوشمزه و مجلسی با عدس و کشک
مرحله اول: خیس کردن حبوبات
نخود و لوبیا چیتی را پاک کنید و بعد از شستن به همراه مقداری آب از شب قبل خیس کنید. عدس را نیز بعد از پاک کردن و شستن به مدت چند ساعت خیس کنید و در این مدت چند بار آب حبوبات را خالی کنید و دور بریزید.
مرحله دوم: پخت نخود و لوبیا
آب نخود و لوبیا را خالی کنید و آن ها را به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا نخود و لوبیا خوب پخته شوند.
مرحله سوم: درست کردن پیاز و سیر داغ
پیازها را پوست بگیرید و بعد از شستن به صورت خلالی نازک خرد و حبه های سیر را هم پوست بگیرید و رنده کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و پیازها را داخل تابه بریزید و مخلوط روغن جامد و مایع را به پیازها اضافه و تفت دهید. زمانی که پیازها کمی سبک و طلایی شدند، مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و پیاز را با زردچوبه به خوبی تفت دهید. در ادامه سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، حدود یک مشت نعنا خشک را اضافه و بعد از دو سه دقیقه تفت دادن حرارت را خاموش کنید.
مرحله چهارم: نیم پز کردن عدس
داخل یک قابلمه کمی بیشتر از نصف آن آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. نخود و لوبیای پخته شده را داخل آب بریزید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید، بعد عدس را به همراه نیم بیشتر پیاز داغ داخل مواد بریزید و نیم دیگر را هم برای تزئین کنار بگذارید و بعد از مخلوط کردن درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید عدس نیم پز شود.
مرحله پنجم: مراحل نهایی پخت آش
بعد از نیم پز شدن عدس، سبزی خرد شده را داخل مواد بریزید و یک ساعت دیگر زمان دهید تا عدس و سبزی کامل پخته شوند. بعد از این مدت رشته آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا رشته آش کاملا پخته شود. بسته به نوع رشته، زمان پخت متفاوت است. در انتها مقداری نعنا داغ و چند قاشق کشک رقیق شده را اضافه و نمک آش را اندازه کنید. برای لعابدار شدن آش، ۲ قاشق غذا خوری آرد را با نصف لیوان آب سرد مخلوط و داخل آش بریزید و حدود نیم ساعت دیگر هم زمان دهید تا آش کامل پخته شود و حسابی جا بیفتد. بعد از خاموش کردن حرارت، اجازه دهید آش به مدت نیم ساعت با درب بسته در محیط بماند و سپس آش را سرو و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه آش رشته رستورانی خوشمزه و جا افتاده
- اضافه کردن مخلوط رقیق شده آرد با آب کاملا سلیقه ای می باشد.
- در بعضی دستورها برای لعاب دار شدن مقداری گندم یا جو پخته شده داخل آش می ریزند.
- سبزی آش رشته باید بدون ساقه باشد و تقریبا درشت خرد شود تا در آش مشخص باشد.