طرز تهیه آش رشته خوشمزه مجلسی برای ۵۰ نفر یا بیشتر به همراه فوت و فن آن

فصل سرما در حال آمدن است و آش رشته بیش از هر چیزی می چسبد ، اگر قصد پخت این آش لذیذ را دارید می توانید طرز تهیه آش رشته را از این مطلب کپی کنید تا هنگام تهیه آش به مقدار زیاد به کمکتان بیاید .

طرز تهیه آش رشته خوشمزه مجلسی برای ۵۰ نفر یا بیشتر به همراه فوت و فن آن

آش رشته از جمله قدیمی‌ترین غذاهای نذری و پای ثابت غذاهای مراسم مذهبی است. با این‌که اغلب افراد به سبک خودشان پختن آش رشته را بلد هستند اما درست کردن آش رشته نذری محرم با حجم زیاد معمولا کمی سخت است و نیاز به راهنمایی دارد.

مواد لازم آش مجلسی برای ۵۰ نفر

لوبیا قرمز: ۸۰۰ گرم

عدس: ۱ کیلو و ۲۵۰ گرم

نخود: ۸۰۰ گرم

لوبیا چیتی: ۱۳۰ گرم

پیاز: ۳ کیلوگرم

سیر: ۱ کیلوگرم

آرد: ۱۲۵ گرم

سبزی آش: ۱۰ کیلوگرم شامل (تره ۲ کیلوگرم، شوید ۱ کیلو و ۲۵۰ گرم، گشنیز ۱ کیلوگرم، شنبلیله ۲۵۰ گرم، جعفری ۲ و نیم کیلوگرم، اسفناج ۱ و نیم کیلوگرم)

کشک: ۱ کیلوگرم یا بیشتر

رشته آشی: ۳ کیلوگرم یا بیشتر (بسته به نوع و اندازه رشته شما دارد)

نعنا داغ: به مقدار لازم

زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

 

طرز تهیه آش رشته مجلسی

 

طرز تهیه آش رشته نذری محرم برای 50 نفر + ترکیب دقیق سبزی و نکات مهم پخت

 

برای درست کردن آش رشته نذری ابتدا از شب قبل حبوبات را به صورت جداگانه خیس کنید و طی این مدت ۲ یا سه بار آب آن‌ها را عوض کنید. پیازها را به صورت خلالی و نازک خرد کنید و خوب سرخ کنید تا یک پیاز داغ مجلسی خوشمزه داشته باشید. طرز تهیه پیاز داغ مجلسی را اینجا بخوانید. سیر داغ را هم جداگانه آماده کنید.

برای پخت آش ابتدا نخود و لوبیاها را به همراه فلفل و زردچوبه، مقداری روغن مایع، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ در قابلمه بریزید تا با هم پخته شوند. عدس زمان پخت کمتری دارد به همین خاطر عدس و سبزی را بعد از دو ساعت که لوبیاها تقریبا پخته شدند به سایر مواد اضافه کنید. یک ساعت برای پخت عدس و سبزی کافی است.

در این فاصله آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. بعد از این‌که تمام مواد آش پخته شدند رشته آش را اضافه کنید. وقتی رشته را اضافه کردید به آرامی تمام مواد را هم بزنید تا رشته‌ها به هم نچسبند. بعد از پختن رشته‌ها، کشک را اضافه کنید و بعد از حدود ۵ یا ده دقیقه گاز را خاموش کنید. بعد از خاموش کردن شعله گاز آش را سرو نکنید. اجازه دهید آش حدود نیم ساعت در قابلمه بماند تا خوب جا بیفتد. هنگام سرو آش رشته آن را با سیرداغ، پیازداغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

 

فوت و فن پخت آش رشته نذری مهم برای ۵۰ نفر

 

طرز تهیه آش رشته نذری محرم برای 50 نفر + ترکیب دقیق سبزی و نکات مهم پخت

 

*از یک قابلمه مناسب برای پخت آش استفاده کنید تا مواد جای کافی برای پخت داشته باشند. حبوبات بعد از پخت حجیم می‌شوند و در صورتی که قابلمه گنجایش کافی

نداشته باشد رشته‌ها به هم می‌چسبند.

* سبزی آش رشته را بدون ساقه و کمی درشت خرد کنید.

*هر چقدر پیازداغ بیشتر باشد طعم آش رشته لذیذتر می‌شود.

*نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک اضافه و اندازه کنید.

*ریختن روغن در آش رشته را فراموش نکنید چون به طعم لذیذ آش رشته کمک می‌کند.

*قبل از اضافه کردن کشک به آش رشته حتما آن را بجوشانید و به صورت داغ به آش رشته در حال پخت اضافه کنید. اگر دمای کشک و آش رشته هم اندازه نباشد کشک

بریده می‌شود.

*نعنا را زیاد سرخ نکنید چون طعم تلخی پیدا می‌کند.

*نشانه جا افتادن آش رشته وقتی است که یک لایه لعاب رقیق روی آش رشته شکل گرفته باشد. آش رشته در حال ته گرفتن باشد و رشته بوی خامی ندهد.

*زمان پختن رشته بستگی به نوع رشته شما دارد. به مدت زمان پخت روی بسته‌بندی رشته دقت کنید.

*اگر می‌خواهید برای ۱۰۰ نفر آش رشته نذری درست کنید این مقدار مواد را ۲ برابر کنید. و یا اگر برای ۲۵ نفر احتیاج دارید مواد را نصف کنید.

 

 

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه شله زرد مجلسی برای ۲۰ تا ۱۵۰ نفر همراه با نکات کلیدی پخت آن + ویدئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا