عوارض مصرف عناب چیست و چه کسانی نباید عناب مصرف کنند؟
عناب از آن دسته میوه های گرمسیری می باشد که شباهت ظاهری به سنجد دارد ، در این مطلب از بلاگ جدول یاب عوارض مصرف عناب چیست و چه کسانی نباید عناب مصرف کنند؟ خواهیم پرداخت! با ما همراه باشید.
عناب (نام علمی: Ziziphus zizyphus ) درختچهای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز میرسد.عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و برگهای کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخممرغی شکل آن در زمستان میریزد. میوهٔ زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی میباشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک میخورد. عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز مینامند.
ارزش غذایی عناب
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور میباشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است.
طبع میوه عناب
میوه عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل و بنا به اعتقاد ابوعلی سینا، کمی سرد است.
خواص میوه عناب
عناب دارای خواص ضد سرطان است.خواصآنتیاکسیدان عناب به جلوگیری از سرطان کمک میکند. با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلولهای سرطان خون است.
عناب به علت داشتن ویتامین C و انتیاکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکالهای آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلولهای سرطانی است.
برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید.
عناب آرامکننده اعصاب است و بدخلقی را از بین میبرد.
عناب خوابآور بوده و بیخوابی و خستگی را برطرف میکند.
تسکیندهنده اضطراب و استرس است.در طب سنتی چین و کره از عناب به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود، استفاده میکنند.
عناب برای سلامت کلیهها و تقویت کبد سودمند است.
مقوی کبد، صفرا و کمک به درمان برخی از بیماریهای کبدی میکند.
اگر سنگ مثانه دارید ۳۰ عدد عناب را در یک لیوان آب شب خیس کرده صبح ناشتا میل کنید به مدت هفت روز.
عناب موجب تقویت دستگاه گوارش میشود و کماشتهایی را برطرف میکند.
عناب در زمان ابتلا به اسهال میتواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد.
عناب تقویتکننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
مخلوط عناب با نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماریهای صفراوی سودمند است.
کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.
کسانی که زخم روده و اثنی عشر دارند در طول روز ۵ دانه عناب آهسته مکیده بعد از اینکه کاملا نرم شد جویده میل کنند.
در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
از آنجا که این میوه سرشار از ویتامین A و C و پتاسیم است، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و برای پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.
فواید میوه عناب برای پوست و مو
به علت دارا بودن آنتیاکسیدانها، روند پیری پوست را کاهش میدهد.
عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع میکند و سبب روشنی پوست میشود.
عناب برای خشکی و خارش پوست،استفاده می شود.
برای رفع خارش بدن جوشانده عناب را با شکر شیرین کنید، میل شود.
خوردن عناب بیماری پوستی گال یا جرب را کاهش میدهد روزانه چند دانه میل کنید.
برای درمان کهیر و خارش پوست ۵۰ عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
عصاره عناب خاصیت رفع و کاهش چین و چروک و خشکی و قرمزی و رفع افتاب سوختگی است.
رشد موی سر را زیاد می کند.
استفاده از مغز این میوه در زخمها و بریدگیها، سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها میشود.
به علت داشتن اسیدآمینه های مهم، باعث بهبود روند زخم است.
برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید.
فواید هسته عناب
هسته عناب خوابآور و مخدر است.
فواید گل و برگ درخت عناب
برای سرعت بخشیدن در ترمیم شکستگی استخوان از ضماد برگ درخت عناب استفاده کنید.
از برگهای عناب بصورت ضماد میتوان در محل گزش عقرب گذاشت.
دم کرده برگهای گیاه عناب برای درمان تب تیفوئید، از بین بردن انگل و حذف چربیهای اضافی بدن مؤثر است.
گل و برگ درخت عناب میتواند برای دفع حشراتاستفاده شود.
فواید پوست و ریشه درخت عناب
- دم کرده ریشه عناب رشد و تقویت موی سر را زیاد میکند.
- جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است.
- ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است.
مضرات میوه عناب
میوه عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخمیکند و این گونه افراد باید عناب را با مَویز میل نمایند.
عناب موجب ازدیاد ویتامین k میشود که در نتیجه آن خون غلیظ میشود بنابراین مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون هستند، توصیه نمیشود.
افرادی که از نفخ بیش از حد، انگلهای رودهای و خلط بیش از حد رنج میبرند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
بیشتر بخوانید :
عوارض مصرف زیره در لاغری چیست و کدام نوع آن مفیدتره؟