فریبرز لاچینی آهنگساز و پیانیست ایرانی کیست؟

در این مطلب از جدولیاب ، توضیحاتی درباره فریبرز لاچینی آهنگساز و پیانیست ایرانی خواهیم داشت! با ما همراه باشید. فریبرز لاچینی ، موسیقی‌ دان، آهنگساز، نوازنده پیانو و از چهره‌ های موسیقی فیلم متولد ۳ شهریور ماه سال ۱۳۲۸ شمسی در شهر تهران می باشد.

فریبرز لاچینی تحصیلات موسیقی خود را از سن ده سالگی در هنرستان عالی موسیقی آغاز کرد. هنگامی که خود هنوز کودکی بیش نبود با تصنیف مجموعه‌ ای به نام ” فصل ها و رنگ ها ” و ” آوازهای دیگر ” فعالیت حرفه ‌ای خود را با همکاری با کانون پرورش آغاز نمود و در بدو جوانی با خلق و تصنیف بیش از صد قطعه برای خوانندگان پاپ آن دوره، آینده خود را به عنوان آهنگساز رقم زد. وی کار حرفه ‌ای را با نوشتن موسیقی برای کودکان با خلق اثر به ‌یادماندنی آواز فصل‌ ها و رنگ ‌ها در سن ۱۸ سالگی شروع کرد.

آرم برنامه کودک تلویزیون ایران برای بیش از بیست سال، از آثار وی بود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، فریبرز لاچینی به اروپا سفر کرد و در دانشگاه سوربن، پاریس، به تحصیل در رشته موسیقی ‌شناسی پرداخت. از این زمان بود که موسیقی اروپایی تاثیر زیادی بر روی آهنگ‌ های بعدی او گذاشت.

فریبرز لاچینی چهار سال بعد، پس از فارغ ‌التحصیلی از دانشگاه سوربن پاریس به عضویت آهنگسازان فرانسه درآمد و همزمان به دعوت تلویزیون فرانسه همکاری خود را با این سازمان با نوشتن موسیقی برای کودکان آغاز نمود. اقامت در اروپا سبک وی را متاثر از سبک کلاسیک نمود. وی همچنین با موسیقی کامپیوتری آشنا شد و تحصیلات تخصصی خود را در این رشته تکمیل کرد.

آلبوم های پائیز طلائی و نوآوری دکلمه شعر نو، از اولین آثار وی پس از بازگشت به ایران است. لاچینی در سال ۱۳۶۴ شمسی برای اولین بار از کامپیوتر در آهنگسازی استفاده کرد و پیشگام استفاده از این تکنولوژی در ایران به‌ شمار می‌ رود. وی در طی پانزده سال بعد، با بهره‌ گیری از کامپیوتر، برای صدها فیلم، سریال، انیمیشن و… آهنگ ساخت به ‌طوری ‌که فعال ترین آهنگساز فیلم در این دوره و شاید در تاریخ موسیقی فیلم ایران به ‌شمار می ‌آید. موسیقی نار و نی، دندان مار، رد پای گرگ، نوای آشنای برنامه کودک برای بیش از دو دهه و صدها پروژه دیگر حاصل فعالیت ‌های هنری این دوران این آهنگساز است.

فریبرز لاچینی در سال های اخیر، با ادامه آلبوم های پائیز طلائی و سه‌ گانه مرثیه، فعالیت خود را بر روی خلق آثار کلاسیک مدرن متمرکز کرد و همزمان در حال مستندسازی و علمی کردن بیش از هزار قطعه پاپ و فولکلور ایران در مجموعه بوی دیروز، می ‌باشد. وی بعد از بازگشت به ایران، آلبوم هایی برای تک‌نوازی پیانو ساخت و اجرا کرد. مشهورترین آن‌ ها مجموعه پاییز طلایی بود.

پس از آن او شروع به آهنگسازی با استفاده از تکنولوژی جدید و کامپیوتر، برای فیلم ‌ها کرد. تا سال ۱۹۸۸ میلادی او برای بیش از یک صد فیلم سینمایی آهنگ ساخت که برخی از آن ‌ها نه تنها در ایران بلکه در آمریکا، اروپا و حتی دیگر کشورهای آسیایی به نمایش درآمدند!

ماجرای نامزدی فریبرز لاچینی در جوایز گرمی و حاشیه های آن

در حالی که فریبرز لاچینی به تازگی از انتخاب از دو اثر خود در جوایز گرمی خبر داده بود، یکی از اعضای رسمی آکادمی گرمی به این موضوع واکنش نشان داد! حمید سعیدی ، موسیقیدان و نوازنده ایرانی ساکن آمریکا و تنها ایرانی برنده جایزه گرمی در جهان در این رابطه گفت:

” ما تازه دیروز رای خود را داده و ۶ دسامبر کاندیدها گرمی مشخص خواهند شد و هنوز نام هیچ هنرمندی بعنوان کاندیدا یا برنده اعلام نشده است. مراحل داوری و اعلام اسامی تابع قوانین خاصی است و مردم نباید به این شایعه ها توجه کنند. همه جلسات برنامه ‌ریزی و گفت‌ و گوهای امسال در مورد نحوه برگزاری مسابقه گرمی به صورت برخط انجام شد و داوران برای درک صحیح تر نحوه کار موظف به حضور در وبینار ۳ ساعته بودند تا نحوه کار را مرور کنند.

مرحله اول پذیرش آلبوم‌ های جدید روز ۱۶ تیر (ششم ژوئیه)، ساعت ۶ بعداز ظهر به وقت لس ‌آنجلس بود و برای آثاری که در ماه ژوئیه یا آگوست منتشر می‌ شوند این مهلت تا ۲۵ تیر (۱۵جولای) تمدید شده بود و قرار است اسامی کاندیداها در تاریخ ششم دسامبر اعلام بشوند.

به عنوان یکی از داوران مسابقه گرمی همینجا اعلام می کنم تنها مرجع رسمی برای تایید اخبار و دوری از شایعات مربوط به گرمی وب سایت grammy.com است. در این سایت یک محل جست وجو وجود دارد و کافیست در قسمت جست‌ و جو در این سایت نام افراد یا هنرمندان مورد نظر خود را وارد کنید تا متوجه شوید این فرد برای چه رشته ای در چه سال ‌هایی و برای چند بار کاندیدا یا برنده شده است. “

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا