قوانین جدید صدور چک برای سال ۹۹ به همراه مهمترین تغییرات قوانین چک

در این مطلب از جدول یاب به بررسی قوانین جدید صدور چک که از شنبه ۲۲ آذر در کشور فعال می‌شود ، می پردازیم و همچنین مهمترین تغییرات قوانین چک ۹۹

قوانین چک ۹۹

سامانه صیاد که برای ثبت و استعلام اطلاعات چک طراحی شده است،

◾️ این سامانه که اهدافی مانند جلوگیری از کلاهبرداری و پول‌شویی را دنبال می‌کند می‌تواند به بانک اطلاعاتی قوی برای سازمان امور مالیاتی هم تبدیل شود و با رصد تراکنش‌های مالی انجام‌شده، جلوی فرار مالیاتی را بگیرد.

◾️احمد حاتمی‌یزد، رئیس سابق بانک صادرات با بیان اینکه استفاده سومی که از این سامانه می‌توان داشت، دریافت مالیات است خاطرنشان کرد: از آنجا که همه اطلاعات صادرکننده و دریافت‌کننده چک در سامانه ثبت می‌شود، به‌راحتی می‌توان حجم گردش مالی افراد را در سال شناسایی کرد و به این ترتیب این سامانه یک بانک اطلاعاتی مهم برای جلوگیری از فرار مالیاتی محسوب می‌شود.

◾️بانک مرکزی و شبکه بانکی به منظور اجرای قانون جدید صدور چک، دسته چک‌های جدید با مدت اعتبار حداکثر ۳ ‌سال از زمان دریافت چک و با درج شناسه یکتا و با قابلیت ثبت در سامانه صیاد منتشر می‌کند .

◾️ضمن اینکه دسته‌چک‌های فعلی در دست مردم به روال سابق کارسازی شده و نیازمند ثبت در سامانه صیاد نیست.

 ۱۰ نکته از مهمترین تغییراتی که در قانون چک صورت گرفته و طبق گفته مسئولان بانک مرکزی از شنبه ( ۲۲ آذر ۹۹ ) اجرایی می شود؛

◾️تنها تبادل برگ کاغذی چک بین دو نفر به‌ معنای پایان عملیات نیست و تا زمانی که اطلاعات برگ چک روی سامانه صیاد بانک مرکزی درج و ثبت نشود و بانک مرکزی گیرنده چک را تأیید نکند، برگ چک پاس نمی‌شود و حتی برگشت هم نمی‌خورد.

◾️در زمان صدور چک علاوه بر اینکه در برگ چک اطلاعات گیرنده و اینکه چک بابت چه کار یا کالایی صادر شده است، باید نوشته شود، باید همین اطلاعات روی برگ چک از طریق اپلیکیشن تلفن همراه یا اینترنت بانک همان بانکی که در آن حساب جاری دارند و دسته‌ چک را از آن گرفته‌اند، وارد شود تا مجوز صدور از طریق بانک مرکزی صادر شود.

◾️سررسید چک‌ها نباید بیش از ۳ سال باشد.

◾️در قانون جدید برای هر فرد یک سقف اعتباری درنظر گرفته می‌ شود تا جمع چک‌هایی که صادر می‌شود از سقف اعتباری فرد صادرکننده چک بیشتر نشود.

◾️سقف اعتباری براساس مولفه‌هایی چون وضعیت معیشتی فرد صادرکننده چک، حقوق و مزایای دریافتی و اموال و دارایی‌های او تعیین خواهد شد. مثلا اگر سقف اعتباری فردی ۲ میلیارد تومان باشد و چکی به این مبلغ صادر کند دیگر اجازه صدور برگ چک جدید را تا زمان پاس شدن برگ نخست نخواهد داشت.

◾️اگر یک شخص دارای چک برگشتی باشد، در سامانه بانک عامل دیگر اجازه صدور برگ چک جدید به او داده نخواهد شد..

◾️اگر چک در سامانه بانک ثبت نشده باشد، آن چک پاس نمی‌شود. به همین دلیل گیرنده چک باید وارد سامانه بانک موردنظر شود تا این سامانه تأیید کند که برگ چک رد و بدل شده، است.

◾️پیش از این برای انتقال چک به فرد دیگری، با یک یا امضا، چک به فرد دیگری منتقل می‌شد، اما در قانون جدید چنین امکانی وجود ندارد.

◾️اگر بخواهید چک را به دیگری منتقل کنید، باید دوباره وارد سامانه بانک عامل شوید و اطلاعات فرد گیرنده نهایی را در سامانه ثبت کنید و در سامانه صیاد بانک مرکزی هم تایید شود تا چک پاس شود و برگشت نخورد.

◾️برگ چکی که دارای مغایرت باشد در نظام بانکی هیچ اعتباری نخواهد داشت و چک تلقی نمی‌شود.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا