معرفی غذاهای سنتی استان خراسان رضوی در حل جدول

استان خراسان رضوی به لحاظ وجود شهر مشهد دارای اهمیت ویژه ای می باشد ، این استان غذاهای معروف و مهمان پسندی نیز دارد که در این مطلب از بلاگ جدول یاب به معرفی غذاهای سنتی استان خراسان رضوی در حل جدول خواهیم پرداخت! با ما همراه باشید.

معرفی غذاهای سنتی استان خراسان رضوی

پیشینه و تاریخچه ی غذاهای استان خراسان رضوی به روزگاران دور بر می گردد. این استان به زیبایی توانسته است که غذاهای محلی و سنتی خو را که هریک در زمان و مناسبت خاصی به پخت می رسیده است را حفظ کند. هرکدام از این غذاها، طعم، رنگ و بوی خاص خود را دارند. مطمئنا شما نیز به زودی عاشق تمام غذاهای استان خراسان رضوی خواهید شد.

اشکنه

اشکنه یکی از معروف ترین غذاهای استان خراسان رضوی است که با نان میل می شود. قدمت این غذا به روزگاران دور برمی گردد . زادگاه آن استان خراسان رضوی است. اشکنه خود به انواع مختلفی تقسیم می شود. بسته به مواد داخل آن، مانند اشکنه سیب زمینی، اشکنه پیاز، اشکنه سیب زمینی پیاز، اشکنه اودوغ و اشکنه اوجز. رایج ترین آنها اما، اشکنه سیب زمینی پیاز است که طرفداران زیادی در داخل و خارج از استان دارد. ترکیبات اصلی غذا روغن، تخم مرغ، پیاز، شنبلیله یا مرزه خشک، آرد گندم، سیر، رب گوجه فرنگی، نمک، زردچوبه و ادویه های دیگر است. اشکنه از خوشمزه ترین غذاهای استان خراسان رضوی است که حالتی سوپ مانند دارد. این غذا سریع آماده می شود و در شب های زمستان خوردن آن خیلی می چسبد.

کمه جوش

کمه جوش از جمله خوشمزه ترین غذاهای استان خراسان رضوی است که شهر سبزوار خاستگاه آن است. همانطور که میدانید، کمه نوعی فرآورده ی لبنی شبیه به ماست چکیده است. این غذای اصیل خراسانی را بهتر است به همراه سبزی خوردن، خوراک بادمجان یا نیمرو نوش جان کنید. در ترکیبات اصلی کمه جوش گوجه فرنگی، تره، نعناع، پیاز، گردو، کشک، کره، زردچوبه، فلفل، نمک و روغن و البته کمه وجود دارند. می توانید به جای کمه از ماست چکیده استفاده کنید اما طعم اصیل و واقعی آن در کمه است. کمه جوش که از غذاهای استان خراسان رضوی است را در برنامه ی غذایی خود قرار دهید. این غذا بسیار سبک و پرخاصیت است.

معرفی غذاهای سنتی استان خراسان رضوی در حل جدول

حلیم عدس خراسانی

حلیم یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است. کمتر کسی پیدا می شود که به این غذای اصیل علاقه نداشته باشد. یکی دیگر از غذاهای استان خراسان رضوی نوعی حلیم است که با عدس پخت می شود. برای درست کردن این غذای خوشمزه از ارزن بدون پوست، گوشت چرخ کرده، عدس، سیر، پیاز داغ، جعفری، کشک، نعناع، زعفران، نک و فلفل استفاده می شود. ترکیبی فوق العاده که طعمی بی نظیر  و متفاوت از حلیم را به شما خواهد داد.

ساطری پلو

از دیگر غذاهای استان خراسان رضوی که بسیار مشهور و خوشمزه است. ساطری پلو را در استان های خراسان شمالی و جنوبی نیز درست می کنند برای همین حتما باید این غذای خوشمزه را امتحان کنید که در آن از برنج، هویج، گوشت چرخ کرده، پیاز، کشمش پلویی، زعفران و روغن استفاده کرده اند.

آش آبکش

نام دیگر آن رشته قورمه است. از جمله غذاهای بومی قوچان در استان خراسان رضوی است. این غذا را می توانید در تمام فصل ها درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. آش آبکش از آن دسته غذاهای استان خراسان رضوی است که بسیار دستور پخت آسانی دارد و به عنوان یک وعده ی غذایی کم خرج و مغذی  می توانید بسیار روی آن حساب کنید.

قروتو

قروتو یا آش کشک از غذاهای بومی بجنورد است. در ظاهر این غذا شباهت هایی با کمه جوش دارد. اما طعم آن مختص خودش است. ماهی چند بار مردم، این غذای بسیار خوشمزه را در بر روی سفره های خود می گذارند. در ترکیبات این غذا، سبزی بسیار به چشم می خورد. شیوه های پخت متنوعی نیز دارد که می توانید بر حسب سلیقه خود یکی را انتخاب کنید.

شله مشهدی

با اطمینان می توان گفت که نام این غذا که در خانواده آش ها واقع شده است، حتما به گوش شما خورده است؛ غذایی که خاص استان خراسان رضوی بوده و به عهد قاجار مرتبط است. این خوراکی بی نظیر که از طبخ و پخت انواع حبوبات تهیه می گردد، دارای ارزش غذایی بالایی بوده و به همین دلیل، آن را در ردیف وعده های کامل غذایی قرار داده اند. شله انواع و اقسام متعددی دارد، اما خوشمزه ترین و معروف ترین آنها، شله مشهدی بوده که بعنوان نذری ها در ایام مختلف میان مردم تقسیم می گردد.

مواد تشکیل دهنده مورد از محبوب ترین غذاهای خراسان رضوی عبارتند از: گوشت گوساله، لوبیا رشتی، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس، ماش، برنج نیمه، بلغور گندم، نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه، ریشه جوز هندی، هل، دارچین و زنجبیل. موادی که در بالا بدان اشاره شد، مواد اصلی تهیه شله هستند. اما، می توان آنها را تا حدودی تغییر داد و یا میزانشان را کم و زیاد کرد. نکته مهمی که وجود دارد، این است که هرچه میزان گوشت به کار رفته در شله بیشتر باشد، شله لذیذتر می گردد. طبخ و تهیه شله زمان زیادی از آشپز می گیرد، اما نتیجه چنان خوشمزه است که سختی تهیه سبب نمی گردد که لذت چشیدن این مورد از خوشمزه ترین غذاهای خراسان رضوی را نادیده بگیریم.

کباب شیشلیک

شیشلیک را می توان نوعی کباب معرفی کرد که طبخش در ایران، شوروی سابق، مغلوستان و بخشی از اروپای مرکزی رواج داشته است. این غذا از جمله گران قیمت ترین و سنتی ترین نوع کباب بوده که در ایران روش طبخ خاص خود را دارد. ماده اولیه شیشلیک شش تکه گوشت راسته گوسفندی است. این شش تکه گوشت را به سیخ کشیده شده و بر روی آتش پخته می شوند. این غذا از طعم و مزه فوق العاده ای برخوردار بوده که بگونه ای که اشتهای همه علاقمندان به غذاهای محلی و کباب را باز می کند.

اگر پیش از پخت این مورد از محبوب ترین غذاهای خراسان رضوی آن را با آبلیمو، روغن، فلفل و زعفران طعم دار نمایند و در زمان پخت و تهیه شیشلیک، دنده را از آن جدا ننمایند و به سیخ بکشند، کباب حاصل شده لذیذتر از هر نوع شیشلیک دیگری خواهد شد. این روش طبخ تنها مختص کشور ایران و خراسان رضوی است. علاوه بر رعایت این نکته، کبابزنان ایرانی بسیار به آبدار بودن شیشلیک توجه دارند و اجازه نمی دهند که آتش گوشت را از بین ببرد.

آش ماست

آش ماست که غذایی ساده و بسیار خوشمزه بوده، از جمله غذا و خوراکی هایی است که در سراسر ایران طبخ می گردد. اما، این غذای پرطرفدار در هر نقطه به روش خاصی تهیه و آماده می گردد. استان خراسان رضوی نیز از جمله مناطقی بوده که در آن آش ماست تهیه و پخت می گردد. این مورد از خوشمزه ترین غذاهای خراسان رضوی از ترکیب ماست، سینه مرغ، برنج، پیاز، شوید، لپه، نعنا، برگ بو، زعفران و نمک و فلفل تهیه می گردد.

چنگالی

چنگالی را می توان یک غذای سریع پخت برای وعده عصرانه بحساب آورد. برای اینکه یک چنگالی خوشمزه را نوش جان کنید، باید نان خشک شده و بیات را خرد کرده، درون روغن داغ شده بریزید و پس از چند دقیقه تفت خوردن، شکر، شیره نبات و عسل را به این نان و روغن اضافه کنید. پس از چند دقیقه، می توان زیر غذا را خاموش و پس از کمی سرد شدن آن را نوش جان کرد.

دیگچه مشهدی

دیگچه یکی از دسرهای استان خراسان رضوی بحساب می آید. این دسر خوش طعم و مزه همانند شیر برنج بوده و بویش را می توانید در ماه محرم و صفر از هر خانه ای در مشهد استشمام کنید. مواد اصلی تهیه این دسر شیر، برنج، کره، شکر، زعفران، هل، گلاب و دارچین بوده و شیرینی آن به حدی است که در ردیف شیرینی ها قرارش داده اند..

خورش ریواس

خورش ریواس از ریواس های خوشمزه تهیه و آماده می گردد و اقوام خوش ذوق ایرانی خراسانی با تهیه این خورش از میهمانان خود پذیرایی می نمایند. گوشت بدون استخوان، ریواس، نعنا، شکر و جعفری تازه ترکیبات اصلی این مورد از غذاهای معروف خراسان رضوی هستند..

یتیمچه

اگر بدنبال غذایی سریع پخت، ارزان قیمت و خوشمزه می شد، یتیمچه می تواند بهترین انتخاب باشد. نام این غذا بدلیل عدم وجود گوشت، یتیمچه خوانده می گردد. عدس، لوبیا، زردچوبه، پیاز، فلفل، نمک، دارچین، نمک، نخود و بادمجان همه آن چیزی بوده که برای پخت یتیمچه نیشابوری نیاز است. وقتی که طبخ اولیه یتیمچه به خاتمه رسید، کشک، نعناع داغ و گوجه فرنگی نیز به این غذا اضافه می گردند. نکته مهم در طبخ یتیمچه، انتخاب بادمجانی خوش طعم است. اگر بادمجان تلخ باشد، طعم یتیمچه به شدت تغییر می کند. اما، اگر یک بادمجان شیرین و خوش طعم انتخاب گردد، غذایی به شدت خوشمزه را تجربه خواهید کرد.

رشته پلو

ترکیبات اصلی این مورد از غذاهای معروف خراسان رضوی عبارتند از: برنج، رشته پلویی، مرغ، سماق، زعفران، دارچین، پیاز، روغن، نمک، فلفل و کره. هر چند برخی از خانواده های خراسانی به جای مرغ از گوشت قرمز استفاده می نمایند، اما این تفاوت کوچک، تغییری را در اصل طبخ غذا ایجاد نمی کند.

 

 

 

بیشتر بخوانید :

اسامی غذاهای سنتی استان البرز در حل جدول

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا