نوشتن لایحه دفاعیه
دادگاه ها هر روز شاه افرادی هستند که با یک دیگر اختلاف دارند و این اختلاف را به صورت رسمی و با شکایت کردن به داد گاه کشانده اند. در این شرایط، دو طرف شکایت ادعا ها و اثبات حق و حقوق خود را به صورت نوشته در می آورند. به این نوشته ها در علم حقوق لایحه دفاعیه می گویند که توسط وکیل ها نوشته می شوند. در ادامه به تعریف و اصول نوشتن لایحه دفاعیه پرداخته می شود.
فهرست مطالب و سوالات:
۱- لایحه دفاعیه چیست؟
۲- در نوشتن لایحه دفاعیه چه اصولی رعایت می شود؟
۱- لایحه دفاعیه چیست؟
همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، لایحه دفاعیه نوشتار هایی می باشد که ادعا ها و حق و حقوق دو طرف را شامل می شود. این نوشتار ها به قاضی و یا مقام های قضایی تحویل داده می شوند تا با استفاده از آن ها امر قضاوت را انجام بدهند. نوشتن لایحه دفاعیه اصول خاصی دارد و به همین دلیل توسط وکلا انجام می شود. هر نوع شکایتی وکیل مخصوص خود را دارد و لایحه دفاعیه در انواع مختلف شکایت ها، به صورت متفاوت نوشته می شود. به همین دلیل برای نوشتن لایحه دفاعیه با کیفیت، باید به وکیلی مجرب مراجعه کرد. در صورتی که به وکیلی مجرب برای نوشتن لایحه دفاعیه و انجام کار های وکالتی و حقوقی تان نیاز دارید، سایت تهران لومر بهترین مکان برای پیدا کردین مجرب ترین وکیل ها می باشد و می توانید به این سایت مراجعه نمایید.
به عبارتی لایحه حقوقی حق و حقوق و ادعا های موکلان را با استفاده از عبارت های حقوقی بیان می کند و از سند های قانونی و مفاد های قانونی در نوشتن این لایحه ها استفاده می شود تا ادعای طرفین به صورت رسمی و قانونی بیان بشود. استفاده از عبارت ها و اصطلاح های مختص علم حقوق، باعث می شود تا ادعای طرفین در چند سطر بیان بشود. از این نوشته ها برای قانع کردن قاضی استفاده می شود. نوشتن لایحه های دفاعیه اصولی دارد که در ادامه ی این مقاله به آن ها پرداخته شده است.
۲- در نوشتن لایحه دفاعیه چه اصولی رعایت می شود؟
همانطور که اشاره شد، نوشتن لایحه دفاعیه اصولی دارد و در آن از کلمه های تخصصی علم حقوق برای رسمی و قانونی تر کردن شکایت استفاده می شود. در ادامه چند مورد از اصول نوشتن لایحه اورده دشه است.
۱- ساختار لایحه
لایحه نیز مانند تمام متن های رسمی، اداری و قانونی به یک مقدمه برای شروع نیاز دارد. مثل تمام نوشته های دیگر، در قسمت مقدمه ی یک لایحه دفاعیه توضیحی مختصر از وقایعی که اتفاق افتاده است؛ آورده می شود. در این صورت مخاطبی که این لایحه را می خواند، می تواند در چند جمله به خلاصه ی وقایع پی ببرد و تصویری کلی از اتفاق به دست آورد. قسمت بعدی لایحه، متن آن می باشد. در متن و قسمت اصلی لایحه دفاعیه، جزییات وقوع رویداد و دلایل و اثبات های مرتبط با آن نوشته می شود. متن اصلی مهم ترین بخش یک لایحه دفاعیه است و این متن باید به گونه ای نوشته شود که ذهن قاضی بتواند به صورت کامل، رویداد را درک کند و به شکلی درست قضاوت بکند. بعد از متن اصلی لایحه دفاعیه، نوبت به جمع بندی و نتیجه گیری می رسد. در این قسمت، نتیجه ای که از آن رویداد حاصل می شود، نوشته شده و لایحه به اتمام می رسد.
۲- جلوه ی بصری لایحه
مورد بعدی که باید در نوشتن لایحه رعایت بشود، جلوه ی لایحه دفاعیه می باشد. باید در نظر گرفت که مقام قضایی یا قاضی که این لایحه دفاعیه را می خوانند نیز انسان هستند و زیبایی بر روی آن ها تاثیر گذار است. به همین دلیل انتخاب رنگ نوشته و نوع فونت، می تواند در تاثیر گذاری لایحه تغییر اجاد بکند. همچنین اندازه فونت نیز بسیار مهم می باشد و باید سعی شود تا لایحه از نظر بصری مناسب باشد.
۳- لحن و کلمات استفاده شده در لایحه
تنها داشتن تخصص در علم حقوق و توانایی استفاده از کلمات تخصصی و دادن نظم به متن، برای نوشتن یک لایحه کافی نمی باشد. یک لایحه ی مناسب از لحنی مناسب نیز برخوردار است. در لایحه ی مناسب کلمات در مکان و زمان درست استفاده می شوند و لحن لایحه به گونه ای است که به هیچ یک از طرفین و قاضی توهین و بی احترامی نمی شود. همچنمین لحن لایحه نباید امری باشد. بلکه باید از لحن و کلماتی استفاده شود که مفهوم در خواست را برساند. همچنین از موارد مهم در نوشتن لایحه، رعایت کردن دستور زبان و قواعد زبان فارسی است. در نتیجه داشتن قلم مناسب و توانایی نویسندگی خوب نیز یکی از فاکتور هایی است که باید در نوشتن لایحه به آن توجه بشود.
در صورتی که به وکیلی مجرب و با دانش بالا و قدرت قلم مناسب نیاز دارید، می توانید به سایت تهران لومر مراجعه نمایید که و از بین بهترین وکلا برای پرونده ی خود انتخاب کنید.
۴- استفاده از عبارت های صحیح
باید توجه داشت که بسیاری از کلمات در زبان فارسی، از زبان عربی وارد شده اند. این کلمات ممکن است از یک ریشه باشند ولی وزن های مختلف یک کلمه، در علم حقوق معنای متفاوتی دارد. همچنین استفاده از عبارت های معممولی و عامیانه در نوشتن لایحه دفاعیه توصیه نمی شود. به همین دلیل وکیل باید از این تفاوت ها اگاه باشد و از بهترین و مناسب ترین عبارت ها و کلمه ها در نوشتن لایحه دفاعیه استفاده کند. مخاطبی که این لایحه را می خواند، تخصص بالایی در علم حقوق دارد و در صورتی که از عبارت های نامناسب و عامیانه در لایحه استفاده شده باشد، این تصور در مقام قضایی ایجاد می شود که لایحه توسط فردی با سواد نا کافی نوشته شده است و از اعتبار کم تری برخوردار است. همچنین لایحه نباید طولانی و خسته کننده باشد و تا جای ممکن باید از عبارات مختصر و خلاصه شده استفاده شود و وکیل باید به خلاصه ترین شکل، مفهوم را برساند.