چگونه در خانه ترشی انار و لبو درست کنیم؟
مواد لازم برای ترشی انار و لبو
لبوی درشت – ۴ عدد
انار متوسط- ۲ عدد
سیب متوسط – ۲ عدد
شکر – یک قاشق چایخوری
نمک – یک قاشق چای خوری
گل پر – یک قاشق چای خوری
سیاه دانه – یک قاشق چای خوری
سرکه – به میزان لازم
آب لبو – به میزان لازم
طرز تهیه ترشی انار و لبو
۱-لبوها را تمیز بشویید. داخل قابلمه بریزید و آب به آن اضافه کنید.
۲-سپس روی حرارت قرار بدهید تا بپزد.
۳- لبو رنگ خود را به آب پس میدهد بنابراین بعد از پخت که شعله اجاق را خاموش کردید، در ظرف را بگذارید و اجازه بدهید لبوها داخل ظرف بمانند تا دوباره رنگ آن جذب شود.
۴- لبوها را در اندازه دلخواه خرد کنید. اگر خواستید، میتوانید آن ها را با قالب شیرینی شکل بدهید.
۵- سیبها را هم خرد کنید یا با قالب شیرینی شکل بدهید.
۶- در مرحله بعد انارها را دانه و به سیب و لبوی خرد شده اضافه کنید. همچنین میتوانید سیب و لبو را رنده کنید.
۷- شکر ، نمک، گلپر و سیاهدانه را به مواد اضافه کنید.
۸- سپس همه مواد را در ظرف شیشهای بریزید. نصف شیشه را با سرکه سفید پر کنید و بقیه را آب لبو بریزید. این ترشی معمولاً بعد از یک هفته آماده مصرف است.
نکات ریز
۱- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در یخچال نگهداری کنید.
۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.