کاربرد سیر و موسیر چیست ؟ / تفاوت سیر با موسیر در چیست؟

وقتی در مواد لازم غذایی نوشته شده مقداری سیر یا موسیر باید بدانید که این دو با هم فرق دارند ، همینطور در خاصیت و طعم نیز متفاوت هستند . در واقع سیر و موسیر دو گیاه متفاوت از هم بوده و ویژگی و کاربرد سیر و موسیر با هم فرق دارند ، در این مطلب به تمامی این نکات خواهیم پرداخت.
برخلاف آنچه که برخی افراد تصور می‌کنند، سیر و موسیر دو گیاه متفاوت هستند، اما تقریبا خواص درمانی یکسانی دارند. این گیاهان بسیار معطر هستند و علاوه بر کاربردهای درمانی، در تهیه بسیاری از خوراکی‌ها مانند ترشی موسیر و ترشی سیر بکار می‌روند. در این مطلب در ابتدا خواص هر کدام از آن‌ها را بیان می‌کنیم و سپس به فرق سیر و موسیر می‌پردازیم.کاربرد سیر و موسیر چیست ؟ / تفاوت سیر با موسیر در چیست؟

خواص سیر

سیری که در مناطق کویری با آب و هوای گرم و خشک یا نیمه خشک می‌روید بوی تند و تیزتری داشته، اما سیر مربوط نواحی شمال کشور که رطوبت هوا در آنجا بیشتر است تندی و بوی کمتری دارد.

از جمله خواص بی‌شمار سیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیر سرشار از کلسیم، منیزیم، آهن، فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم و مقداری از ویتامین‌های B2، B1 و B3 است.
  • سیر به عنوان آنتی‌بیوتیک قوی شناخته می‌شود که در نابود کردن باکتری‌های بدن نقش مفید و موثری دارد.
  • این گیاه مفید، برای تقویت سیستم ایمنی بدن، به عنوان یک ماده کاربردی و موثر شناخته می‌شود.
  • مصرف سیر پخته، علاوه بر اینکه یک ضد احتقان و ضد سرفه است، نقش کاهش دهنده کلسترول خون را داشته و از تشکیل شدن لخته‌های خونی جلوگیری خواهد کرد.
  • گیاه سیر برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله برونشیت، روماتیسم مفصلی، آسم، نقرس، زگیل، درمان سل، دندان درد، نیش‌زدگی و حتی تنظیم فشار خون‌ بالا مفید است.
  • به عقیده محققان، سیر به عنوان یک ماده موثر، از بافت‌های کبد در برابر ترکیبات سمی و سرطان‌زا محافظت می‌کند.
  •  سیر برای کاهش التهاب، زیبایی پوست و مو و بهبود عملکرد قلب مفید است.

کاربرد سیر و موسیر چیست ؟ / تفاوت سیر با موسیر در چیست؟

 

خواص موسیر

موسیر یا همان سیر کوهی از خانواده سیر و پیاز بوده که شباهت بسیار زیادی به این دو گیاه دارد. همچنین این گیاه دارای ۴۰ گونه مختلف بوده و طعم آن شبیه سیر است.

از خواص این گیاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حاوی مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان، فلاونوئید‌هایی مانند ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مهم از جمله پتاسیم، گوگرد و منگنز
  • بهبود دهنده زخم‌ها
  • بهبود سیاتیک
  • تقویت کننده قوای جنسی
  • کاهش و از بین بردن سردردهای میگرنی
  • درمان بیماری نقرس
  • ماده‌ای مفید و موثر برای دیابت، سرطان و بیماری قند خون
  • موثر برای لاغری و کاهش وزن
  • رفع تنگی نفس
  • رفع فراموشی
  • مفید و موثر برای بهبود درد دوران قاعدگی

فرق سیر و موسیر

۱. شکل ظاهری موسیر اغلب به شکل پیاز و یک تکه بوده و با شکل ظاهری سیر که دارای حبه‌های کوچک است، تفاوت دارد.

۲. برگ‌های موسیر معمولا باریک و دراز است و گل‌هایی به رنگ بنفش مایل به قرمز دارد؛ اما معمولا سیر دارای گل‌های سفید و صورتی کم‌رنگ است.

۳. موسیر به عنوان چاشنی در تهیه ترشیجات و یا معطر کردن دوغ و ماست کاربرد فراوانی دارد؛ در حالی که سیر اغلب در پخت غذاها استفاده می‌شود.

۴. برای استفاده از موسیر باید تلخی آن گرفته شود، در حالی که سیر تلخی نداشته و به صورت خام قابل استفاده است.

۵. پس از مصرف موسیر، بوی آن در دهان نمی‌ماند؛ اما استفاده از سیر اینگونه نیست! لازم است بعد از استفاده از سیر، برای از بین بردن بوی سیر از دهان از روش‌های مخصوصی استفاده کرد.

 

 

 

 

بیشتر بخوانید :

فرق بین ستاره ها با سیاره ها کدامند ؟

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا