آدرس سایت سامانه کارا ویژه وام های کسب و کار آسیب دیده از کرونا + جزئیات پرداخت وام کرونا

در این مطلب، توضیحاتی درباره جزئیات نحوه پرداخت وام ویژه وام های کسب و کار آسیب دیده از کرونا و همچنین آدرس سایت سامانه کارا خواهیم داشت! با ما همراه باشید. در ابتدا برای افراد بیمه شده سازمان تامین اجتماعی و دیگر بیمه شدگان سایر بیمه‌ ها توسط ICT وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیامکی ارسال می ‌شود و در مرحله بعد با بانک اطلاعاتی تامین اجتماعی مطابقت داده و بررسی می‌شود. همچنین فرد بیمه شده می‌تواند با تکمیل اطلاعات خود در سامانه کارا ثبت نام دریافت تسهیلات کرونایی مشاغل آسیب دیده را انجام دهد و در نهایت برای دریافت وام خود به بانک مراجعه کند.

سایت سامانه کارا
سایت سامانه کارا

در مقابل افراد بیمه نشده نیز برای دریافت تسهیلات کرونایی مشاغل آسیب دیده خود می ‌توانند اطلاعات خود را توسط دستگاه‌های مربوطه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه دهند، همچنین در مرحله بعد پیامک توسط ICT وزارت تعاون برای آن‌ها ارسال می ‌شود و آن‌ ها می ‌توانند در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ثبت نام کنند و در مرحله پایانی با مراجعه به بانک‌ های مربوطه تسهیلات خود را دریافت کنند.

اما چندی پیش عیسی منصوری ، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، با حضور در برنامه گفت ‌و گوی ویژه خبری شبکه دو صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، جزئیات ضمانت تسهیلات حمایتی دولت برای کسب و کار را تشریح کرد.

عیسی منصوری ، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه گروه هدف بسته های حمایت اشتغالی دولت به شرط اخراج نکردن کارگر است، گفت: ” ۱۱ رسته هستند که در بحث کرونا بیشترین آسیب را دیدند.  به صورت مشخص‌ تر بنگاه‌ هایی هستند که کسب و کارهای شان را فعال نگه داشته اند و نیروی کارشان را حفظ کنند. همچنین تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصدی ارائه می ‌شود؛ این تسهیلات برای بنگاه های یک نفره ، ۱۲ میلیون تومان است که شامل دستمزد و درصدی باقی مانده سرمایه در گردش می شود! همچنین برای واحدهایی که بنا به دستور تعطیل شده اند، این رقم ۱۶ میلیون تومان برای هر کارگر است. “

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات مشروط به حفظ نیروها می باشد، اظهار داشت: ” برای وام های زیر ۱۲ میلیون تومان با سفته، وام ۱۲ تا ۴۸ میلیون تومان با سفته و ضامن، وام ۵۰ تا ۱۲۰ دو ضامن، وام تا ۱۸۰ میلیون تومان ۳ ضامن و بالاتر از این رقم روال عادی بانک ‌ها طی می شود.

لازم به بیان است با توجه به شلوغ بودن سیستم بانکی، وقفه کوتاهی خواهیم داشت و اجرای این برنامه از هفته سوم اردیبهشت ماه خواهد بود. در فاز اول بر اساس داده هایی که در اختیار ما قرار دارد به این نوع از کارفرمایان پیامک می دهیم و در صورت تأیید کارفرما، در سامانه کارا ثبت نام می کنند و دستگاه مربوطه ظرف دو روز اعمال نظر می کند و سپس به بانک عامل اطلاعات ارسال می شود و پرداخت صورت می گیرد. “

سایت سامانه کارا به آدرس:

https://kara.mcls.gov.ir/Home/Main_Header

عیسی منصوری با بیان اینکه  اغلب گروه هدف در این رسته ها بنگاه های کوچک و خرد همچون پوشاک و… هستند و البته بنگاه های بزرگ هم مدنظر قرار گرفته اند، ادامه داد: ” اینکه احتمال عدم ارسال پیامک به برخی از کارفرمایان وجود دارد را در نظر گرفته ایم. این مساله پیش بینی شده و امکان مراوده متقابل را فراهم کرده ایم تا در صورت عدم دریافت پیامک، مساله را به ما اعلام کنند و در گام بعد هم امکان ثبت نام از سایر افراد را فراهم کرده ایم. “

سایت سامانه کارا
سایت سامانه کارا

لازم به بیان است برای بازپرداخت این تسهیلات تا مهر ماه سال ۱۳۹۹ شمسی تنفس اعلام می شود و سپس ۲۴ ماه دوره بازپرداخت وام می باشد. دقت داشته باشید افرادی که برای شان پیامک ارسال شود، به بانک معرفی شده اند و این اقدام به صورت الکترونیکی انجام شده است. عیسی منصوری در باره پرداخت این وام می گوید: ”  ترجیح این است که وام مذکور بیشتر از یک قسط باشد و مثلا در دو قسط اعمال شود تا حفظ نیروی کار برای ما مسجل شود. معمولا وقتی نرخ تورم بالا است و نرخ سود بانکی نیز بالاتر، فرصت طلبی فراهم می شود ولی ما در این قاعده جریمه در نظر گرفته ایم تا در صورت انجام تخلف، فرد متخلف جریمه ۶ درصدی شود! “

عیسی منصوری ، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برخی رسته ها فرصت افزایش نیرو را نیز دارند و حتما مشوقی در نظر گرفته ایم، گفت: ” در ابتدا به نظر می رسد بنگاه ها استقبال نکنند، اما در حال حاضر شاهد پیگیری تشکل ها در مورد اجرای این بسته هستیم. در دوره شیوع ویروس کرونا، بیشترین توصیه در مورد رابطه کارکن و کارفرما حفظ ارتباط است. حتی اگر فعالیتی صورت نمی گیرد که همه جای دنیا قاعده به همین ترتیب است و حتی همه جای دنیا اینطور هست که همه حقوق کارکنان پرداخت نمی شود، اما به هر نحوی ارتباط بین کارکنان و کارفرما حفظ می شود. باید متوجه باشیم شرایط اقتصادی کشور به چه صورتی است و در حداقلی ترین حالت صحبت می کنیم. با این حال بسته هایی که پیشنهاد دادیم بسیار کامل تر از کشورهایی همچون دانمارک و ترکیه است! “

 

عیسی منصوری با تاکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا بیشترین آسیب را به خدمات و بخش توزیع زده است، ادامه داد: ” در این ۱۱ رسته نام برده شده در بسته تسهیلاتی بیشتر بخش خدمات مدنظر بوده است. مهم ترین اتفاقی که در مورد تأمین اجتماعی افتاد این است که امهال بیمه در گام نخست به مدت ۳ ماه پیش بینی شده است. این رسته ها فقط شامل بنگاه های زیر ۵۰ نفر نیست، بلکه بنگاه های بالای ۵۰ نفر را هم شامل می شود. اگرچه بخش عمده ای از بنگاه های مدنظر در بسته حمایتی خرد هستند، اما بعضا واحدهای بزرگ هم ضربه دیده اند و در صورت تقویت این بنگاه ها، واحدهای خرد وابسته به این واحدهای بزرگ نیز تقویت می‌شوند. لازم به بیان است تعداد بنگاه های بزرگ بالای ۱۰۰ نفر چهار دهم درصد هستند و اصلا بخشی از اینها در بسته حمایتی ما تحت پوشش قرار نگرفته اند، زیرا در رسته ها نیستند. “

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یک میلیون کسب و کار در این بسته حمایتی و سایت سامانه کارا مورد توجه قرار گرفته اند، ادامه داد: ” بر اساس داده های دقیق احصا شده اند و دقیقا م ‌دانیم کارفرما با چه کد ملی و آدرسی انتخاب شده است. “

سایت سامانه کارا
سایت سامانه کارا

عیسی منصوری با بیان اینکه حمایت از معیشت دستفروشان، کارگران ساختمانی، مهدکودک ها، باشگاه های ورزشی و مراکز آموزشی، بیان کرد: ” فردی تولیدی یا فروش پوشاک داشته باشد، شب عید کالا خریده است و نتوانسته است آن ها را بفروشد که برای این گروه تمهیداتی اندیشیده شده است که در صورت نهایی شدن، جزئیات اعلام می شود. “

عیسی منصوری ، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اگر فردی مشغول به فعالیت است، باید این فعالیت در جایی ثبت شده باشد، در صورت عدم ثبت دولت نمی تواند به این افراد بپردازد، ادامه داد: ” از جمله این رسته ها می توان به مهدهای کودک، مراکز آموزشی شبیه به مهد کودک، باشگاه های ورزشی، مراکز تولید و توزیع پوشاک و دستفروشان اگر به عنوان شغل ثبت شده باشند، اشاره کرد. همچنین از کارگران ساختمانی و دستفروشان در حوزه معیشت حمایت خواهد شد. “

ثبت نام در سایت سامانه کارا :

https://kara.mcls.gov.ir/Account/Register

کارفرمایان برای دریافت تسهیلات حمایتی کرونایی چه وثیقه هایی باید به بانک ها ارائه دهند؟

 

مطابق دستورالعمل پرداخت تسهیلات به فعالیتها و واحدهای کسب و کار بیمه نشده آسیب دیده از ویروس کرونا، تسهیلات کرونا تا سقف ۱۶ میلیون تومان نیازمند ارائه سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک، تسهیلات ۱۶ تا ۴۸ میلیون تومان، نیازمند سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک به همراه یک ضامن، تسهیلات ۴۸ تا ۱۶۰ میلیون تومان، سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک به همراه دو ضامن، بییش از ۱۶۰ میلیون تومان تا ۲۰۰ میلیون تومان، سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک به همراه سه ضامن و بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان وام نیازمند ارائه تضمین صادره از سوی صندوق های ضمانت یا ارائه وثایق متعارف بنا به تشخیص بانک خواهد بود.

ثبت نام کارفرمایان برای دریافت وام کرونا چگونه است؟

در جدیدترین خبر منتشر شده پیرامون جزئیات پرداخت وام کرونا ، مطلع شدیم کارفرمایان و خویش فرمایانی که پیامک تسهیلات بنگاه ‌های آسیب ‌دیده از کرونا به آنها ارسال شده است، بایستی برای دریافت وام کرونا به سامانه کارا مراجعه کنند.

برابر اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ‏کارفرمایان و خویش ‌فرمایانی که پیامک تسهیلات بنگاه ‌های آسیب ‌دیده از کرونا را دریافت کردند با ثبت ‌نام در سامانه کارا به نشانی  kara.mcls.gov.ir‎ از حمایت حداقل ۱۲ میلیون تومانی بابت هر کارگر برخوردار می شوند! برای بنگاه‌ های با نیروی شاغل کمتر از ۵۰ نفر، ۷۰ درصد از تسهیلات جهت پرداخت دستمزد و ۳۰ درصد به‌ عنوان سرمایه در گردش در نظر گرفته شده است اما در بنگاه ‌های بزرگ تر، ۵۰ درصد تسهیلات به پرداخت دستمزد و ۵۰ درصد به‌ عنوان سرمایه در گردش اختصاص یافته است. لازم به بیان است امکان بهره مندی از تسهیلات حمایتی کرونا برای ۱۳ رسته شغلی که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده اند و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند، فراهم شده است.

بر این اساس کلیه صاحبان واحدهای کسب و کار خصوصی و تعاونی مشمول طرح (کارفرمایی و خویش ‌فرمایی) که در رسته‌ های ۱۳ گانه مصوب فعال و دارای کد بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی هستند به شرط حفظ اشتغال موجود، می توانند تسهیلات مذکور را دریافت کنند. این ۱۳ رسته شغلی پیش از این توسط کارگروه بررسی و مقابله با پیامد‌های اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا به عنوان مشاغل آسیب ‌دیده از کرونا در نظر گرفته شده ‌اند.

  • اول، مراکز تولید و توزیع غذا‌های آماده شامل رستوران ‌ها، بوفه‌ ها، طباخی، تالار‌های پذیرایی، قهوه‌ خانه‌ ها، اغذیه فروشی ‌ها؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت صنعت معدن و تجارت است.
  • دوم، مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ‌ها، هتل ‌آپارتمان ‌ها، مجتمع ‌های جهانگردی و گردشگری، مهمان ‌پذیر ها، مهمانسراها، مسافرخانه‌ ها، زائرسراها، مراکز بوم‌ گردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی، خدماتی بین ‌راهی و موزه‌ ها؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
  • سوم، حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری شامل هوایی، جاده ‌ای، ریلی و دریایی؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت راه و شهرسازی است.
  • چهارم، حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت کشور است.
  • پنجم، دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان حج و زیارت است.
  • ششم، تولید و توزیع پوشاک؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
  • هفتم، تولید و توزیع کیف و کفش؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
  • هشتم، مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
  • نهم، مراکز، باشگاه‌ ها و مجتمع ‌های ورزشی و تفریحی؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
  • دهم، مراکز و مجتمع ‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه‌ ای؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارتخانه ‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری است.
  • یازدهم، مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
  • دوازدهم، مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهره ‌برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در حوزه‌های درمانی و تشخیصی شامل آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال هستند.
  • سیزدهم، آموزشگاه‌ های رانندگی، آرایشگاه‌ ها، سالن ‌های زیبایی و گرمابه؛ شناسایی این کسب و کار‌ها بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

در فرایند ثبت نام و بهره ‌مندی واحدهای کسب و کار از تسهیلات حمایتی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هماهنگی دستگاه‌ های اجرایی به یک میلیون واحد اقتصادی آسیب دیده از کرونا که سه میلیون شاغل بیمه شده در آنها مشغول کار بوده‌ اند، پیامک ارسال می ‌کند و کارفرمایان به محض دریافت پیامک بر اساس کد ملی خود وارد سامانه می شوند و فرایند ثبت ‌نام و ارائه مشخصات اولیه را دنبال می کنند، پس از این مرحله، اطلاعات ثبت شده به بانک های عامل ارسال و پرداخت تسهیلات آغاز می ‌شود.

سایت سامانه کارا
سایت سامانه کارا

پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا صرفا به بنگاه ‌هایی صورت می ‌گیرد که کد کارگاهی داشته باشند، از سال گذشته تاکنون فعال بوده باشند و نیروهای کار خود را تعدیل نکرده باشند به نحوی که شاغل بیمه شده داشته باشند و کارگران آنها از بیمه بیکاری استفاده نکرده باشند! همچنان که معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنای اصلی پرداخت تسهیلات کرونا را وجود شاغل بیمه شده در بنگاه دانسته است و درباره جزئیات پرداخت وام کرونا می گوید:

نیروی کار در این بنگاه‌ ها نباید اخراج شده یا برای گرفتن بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری معرفی شده باشد، اگر نیروی کار تعدیل شده و برای گرفتن بیمه بیکاری مراجعه کرده باشد ،مشمول دریافت تسهیلات نخواهد شد. کارفرمایانی که به آن ها پیامک ارسال شده است، در صورت تمایل می توانند در سامانه کارا ثبت نام کنند؛ ولی کارفرمایانی که مشمول این رسته‌ ها بوده اند و برای آنها پیامک ارسال نشده است، در مراحل بعدی باید منتظر ارسال پیامک از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشند. “

نظر به اینکه در پرداخت تسهیلات، اولویت با واحدهایی است که لیست بیمه شاغلین مربوط به فروردین ۹۹ را تا پایان اردیبهشت ۹۹ به سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده باشند، بنابر این کارفرمایان توجه داشته باشند در صورتی که نیروهای شاغل در واحدهای آن ها از مقرری بیمه بیکاری در ماه‌ های فروردین، اردیبهشت و خرداد ۹۹ استفاده کنند، مشمول بهره مندی از این تسهیلات نخواهند شد.

وام کرونا چه ضمانت ‌هایی لازم دارد؟

کسب ‌و کار‌هایی که می ‌خواهند از تسهیلات کرونا برای مشاغل آسیب ‌دیده استفاده کنند، باید ۱.۵ برابر اصل و سود تسهیلات را سفته بدهند. برای وام‌ های بالای ۱۶ میلیون تومان، علاوه بر سفته، ضامن هم لازم است. آن طور که در سامانه کارا اعلام شده است، ضامن باید واحد اقتصادی دیگر با کارمند باشد. برای وام با مبلغ ۱۶ تا ۴۸ میلیون تومان، یک ضامن، ۴۸ تا ۱۲۰ میلیون تومان دو ضامن و ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان سه ضامن در نظر گرفته شده است. کسب ‌و کار‌هایی که تعداد کارکنان بالایی دارند و می ‌توانند بیش از ۲۰۰ میلیون تومان وام بگیرند، باید از صندوق ‌های ضمانت تضمین ارائه کنند.

سایت سامانه کارا
سایت سامانه کارا

شرایط بازپرداخت وام چگونه است؟

نرخ بهره در نظر گرفته شده برای تسهیلات کرونا در سایت سامانه کارا ، ۱۲ درصد سالانه است. آن طور که در سامانه کارا اعلام شده است، تسهیلات کسب و کار‌های آسیب ‌دیده از کرونا حداکثر تا پایان خرداد ماه پرداخت خواهد شد. اقساط آن بعد از سه ماه تنفس از مهر ماه سال ۹۹ شروع می ‌شود و تا ۲۴ ماه یعنی دو سال ادامه خواهد داشت. این وام از یک سری محدودیت ‌ها معاف شده که از جمله آن ‌ها می ‌تواند به بدهی غیرجاری متقاضی اشاره کرد. محاسبات نشان می‌ دهد کسب و کار‌ها در صورتی که وام ۱۲ میلیونی به ازای هر نفر از کارکنان، با بازپرداخت ۲۴ ماهه و نرخ سود ۱۲ درصد دریافت کنند، مبلغ هر قسط آن‌ها حدود ۵۶۰ هزار تومان خواهد بود. این رقم برای کسب ‌و کار‌های مشمول وام ۱۶ میلیونی برای هر نفر از کارکنان، به ۷۵۰ هزار تومان می‌ رسد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ ای اعلام کرد که تمامی مقرری ‌بگیرانی که در اسفند سال ۱۳۹۸ شمسی ، شغل خود را از دست داده و بیکار شده اند، ظرف ۲۴ ساعت پیامک درخواست شماره ‌حساب برای واریز بیمه بیکاری را دریافت خواهند کرد که پس از دریافت پیامک با مراجعه به سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی  bimebikari.mcls.gov.ir در اسرع وقت و حداکثر تا ۱۲ ساعت پس از دریافت پیامک باید نسبت به درج شماره حساب بانکی خود در یکی از بانک های تعیین شده در سامانه اقدام کنند.

بر این اساس متقاضیان پس از ورود به سامانه مذکور باید از قسمت ثبت شماره حساب نسبت به درج شماره حساب خود در یکی از بانک های تعیین شده سامانه اعم از بانک سپه، رفاه، ملی، ملت، صادرات و تجارت اقدام کنند. متقاضیانی که کد رهگیری خود را فراموش کرده یا در این بخش دچار مشکل هستند می‌ توانند از طریق بازیابی کد رهگیری این مشکل را برطرف کنند. اطلاعیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص متقاضیان بیکار شده در اسفند سال ۹۸ است و فهرست افرادی که تاریخ بیکاری آنها مربوط به فروردین ‌ماه سال ۹۹ بوده توسط سازمان تامین اجتماعی در دست بررسی است و باید منتظر دریافت پیامک باشند.

در ادامه، ویدیویی از توضیحات درباره جزئیات واریز وام کرونا از زبان مدیر کل امور بیمه‌ شدگان سازمان تامین اجتماعی را خواهیم دید:

نحوه باز پرداخت وام کرونا توسط اصناف و کارفرمایان

در جدیدترین خبر منتشر شده ، مطلع شدیم آن دسته از بنگاه‌ هایی که پیامک از سوی وزارت کار دریافت کرده اند و در سامانه کارا ثبت کرده اند و مشمول دریافت تسهیلات شده ‌اند و پرونده ‌های آن ها به بانک‌ های عامل ارسال شده است، می ‌توانند به بانک ‌هایی که در سامانه معرفی شده است، مراجعه کنند و روند دریافت تسهیلات خود را تکمیل کنند.

دقت داشته باشید بازپرداخت این تسهیلات از مهر ماه با سه ماه تنفس آغاز می‌ شود.

همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که فهرست کسب و کارهای آسیب ‌دیده از بیماری کرونا به ۱۴ رسته افزایش یافت!

سایت سامانه کارا
سایت سامانه کارا

لازم به بیان است ۲ میلیون و دویست‌ هزار بنگاه به ‌طور جدی از کرونا آسیب دیده‌ اند که دربردارنده ۶ میلیون اشتغال است. یک ‌میلیون و دویست ‌هزار از این بنگاه ها دارای کد بیمه ‌ای هستند که شناسایی و نیروی کار آنها احصا می ‌شود. بنگاه هایی که دارای کد بیمه نیستند نیز در دست بررسی و اقدام است. رسته‌ ها و زیررسته ‌ها با تبادل نظر با اتاق بازرگانی، اصناف و اتاق تعاون مشخص شده ‌اند. برخی زیررسته ‌ها معرفی شده بودند، اما مشمول قانون نبودند؛ بنابراین با هماهنگی اتاق اصناف حذف شدند.

در این راستا برای مقابله با تأثیرات شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد و بنگاه‌ های کشور، مقرر شد از سوی ۲۰ بانک مبلغ ۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات با سود ۱۲ درصد اعطا شود که تاکنون مکانیزم عملی ۴۴ هزار میلیارد تومان این رقم طی شده است.

جزییات ثبت‌نام کسب و کارهای فاقد بیمه برای دریافت وام کرونا

پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا یکی از سیاست‌های مهم وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاه‌ها و صیانت از نیروهای کار است و بر همین اساس ۱۴ رسته شغلی شناسایی شده که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بوده‌اند برای ثبت‌نام در سامانه کارا اقدام و از تسهیلات مذکور بهره‌مند شدند. در این راستا وزارت کار بیش از یک میلیون واحد اقتصادی آسیب دیده از کرونا که سه میلیون شاغل بیمه شده در آنها مشغول کار بودند را شناسایی کرده و با ارسال پیامک، آنها را مشمول دریافت تسهیلات حمایتی کرونا اعلام کرده است.

در حال حاضر ۱۴ رسته اصلی و ۷۸۰ زیر رسته در پرداخت وام و تسهیلات بنگاه‌ های آسیب دیده از کرونا وجود دارد که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه را شامل می‌ شود و اسامی کسب و کارهای مشمول دریافت تسهیلات دوره کرونا در گروه‌ های مختلف با میزان تسهیلاتی که می ‌توانند دریافت کنند از سوی وزارت کار منتشر شده است.

۱۴ کسب و کار مشمول دریافت تسهیلات دوره کرونا به شرح ذیل هستند:

  • مراکز تولید و توزیع غذا‌های آماده اعم از رستوران ‌ها، بوفه‌ ها، طباخی، تالار‌های پذیرایی، قهوه‌خانه ‌ها و اغذیه فروشی ‌ها.
  • مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ‌ها، هتل آپارتمان ‌ها، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ‌ها، مراکز بوم ‌گردی، مراکز اقامتی، پذیرایی تفریحی و خدماتی بین راهی، موزه‌ ها و زائر سراها.
  • حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، جاده ‌ای، ریلی و دریایی.
  • حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری.
  • دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی.
  • تولید و توزیع پوشاک.
  • تولید و توزیع کیف و کفش.
  • مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه.
  • مراکز باشگاه‌ها و مجتمع‌های ورزشی و تفریحی.
  • مراکز و مجتمع‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه ‌ای.
  • مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی.
  • موسسات خصوصی دارای پروانه بهره ‌برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در حوزه ‌های درمانی، تشخیص، آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال هستند.
  • آموزشگاه ‌های رانندگی، آرایشگاه ‌ها، سالن ‌های زیبایی و گرمابه‌ ها.
  • واحد‌های پرورش مرغ گوشتی، مرغ مادر گوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانه ‌ای، سبزی و صیفی جات صادراتی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاه ‌های زینتی (وزارت جهاد کشاورزی).

بر این اساس بنگاه هایی که کد کارگاهی و شاغل بیمه شده داشته، از سال گذشته تاکنون فعال بوده و نیروهای کار خود را تعدیل نکرده باشند مشمول دریافت تسهیلات حمایتی کرونا قرار گرفتند. این بنگاهها پس از تایید اطلاعات از سوی داده‌های تامین اجتماعی، از سوی ستاد ملی کرونا برای پرداخت تسهیلات حمایتی انتخاب و معرفی می‌شوند.

بنگاههایی که شرایط پیش‌گفته را دارا بودند و تمایل به استفاده از وام و تسهیلات حمایتی کرونا داشتند با دریافت پیامک تایید و ثبت‌نام در سامانه کارا توانستند مراحل دریافت وام خود را از روز شنبه ۲۴ خرداد دنبال کنند. این عده باید به شعبی که هنگام ثبت‌نام در سامانه اعلام کرده بودند مراجعه و تسهیلات خود را دریافت کنند.

در حالی که شرط پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا داشتن کد کارگاهی و شاغل بیمه شده اعلام شده آن دسته کسب وکارهایی که فاقد کد بیمه پردازی بودند همچنان دربلاتکلیفی به سر برده و منتظر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا بودند تا در صورت نهایی شدن تصمیمات با همکاری دستگاههای تخصصی مربوطه برای آنها هم ارسال پیامک صورت بگیرد و امکان ثبت‌نام در سامانه کارا فراهم شود.

معاونت اشتغال وزارت کار پیش از این در نشست تشریح جزییات پرداخت تسهیلات کرونا در سایت سامانه کارا ، تعداد بنگاه های آسیب دیده از کرونا را دو میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه ذکر کرده و گفته بود این بنگاهها دربردارنده حدود ۶ میلیون اشتغال هستند که از این تعداد، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر فاقد بیمه و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده هستند. این عده یا خویش فرما هستند، یا رابطه کارکنی ـ کارفرمایی بین آنها وجود دارد که قابل اثبات نیست یا رابطه کارکنی ـ کارفرمایی وجود داد که قابل اثبات است و وزارت کار برای حمایت از این افراد دستورالعملی را تهیه و به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال کرده که در صورت تصویب نهایی در حمایت از بنگاهای فاقد کد بیمه و نیروی کار بیمه شده اثرگذار است.

آنطور که وی گفته بود دو میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه آسیب دیده از کرونا یک میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه دارای کد بیمه هستند که از طریق اطلاعات موجود در سازمان تامین اجتماعی شناسایی و تحت پوشش قرار گرفتند ولی بخشی از بنگاهها کد بیمه نداشتند و نیروهای کار شاغل در آنها تحت پوشش بیمه‌ای نبودند که به طور جداگانه مورد پیگیری قرار گرفتند تا نحوه حمایت از این دسته مشاغل و کسب و کارها از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا مشخص شود.

معاونت اشتغال وزارت کار به تازگی از ثبت‌نام مشاغل و کسب‌وکارهای فاقد بیمه از هفته جاری و پرداخت تسهیلات به آنها از هفته آینده خبر داده و اعلام کرده است که طی مذاکرت صورت گرفته با دستگاههای مختلف، اطلاعات افراد شاغل و بنگاههای فاقد بیمه مورد بررسی و احصا قرار گرفته و مقرر شده لیست افرادی که هویت آنها احراز شده و در حال حاضر فعال هستند هرچه سریع‌تر ارائه شود.

به گفته منصوری، داشتن اطلاعات صرفا در حد کد ملی و یک جواز فعالیت نمی ‌تواند ملاک پرداخت تسهیلات کرونا باشد و پرداخت تسهیلات به متقاضیانی صورت می‌گیرد که صرفنظر از داشتن جواز کسب و کار، فعال هم باشند یعنی اطلاعات مربوط به فعال یا فعال نبودن صاحب کسب و کار در اختیار باشد تا موجب تضییع حقوق کسب و کارهای فعال نشود.

پیش از این معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار درباره پیش ‌بینی حمایت از صاحبان مشاغل آزاد که دارای بیمه اختیاری هستند و از بحران کرونا آسیب دیده‌اند به ایسنا گفته بود” از قبل در مورد این دسته مشاغل تصمیماتی گرفته بودیم و با توجه به اینکه خود این افراد اطلاعاتشان را در سامانه‌های مربوطه به طور دقیق ثبت نکرده و شغل خود را آزاد اعلام کرده بودند درصدد احصای اطلاعات آنها هستیم که رشته فعالیتشان را به طور دقیق مشخص می‌کند و طبعا پس از احصای دقیق اطلاعات و بر مبنای رشته فعالیتها می‌توانیم به این افراد تسهیلات پرداخت کنیم.

به گفته وی، پس از شناسایی صاحبان این دسته کسب و کارها و مشاغل آزاد،  پیامک مشمول شدن به آنها ارسال می‌شود تا بتوانند فرایند ثبت نام خود را دنبال کنند. با توجه به اعلام معاونت اشتغال وزارت کار مبنی بر آغاز ثبت‌نام متقاضیان و کسب و کارهای فاقد بیمه از هفته جاری به نظر می‌رسد که امکان ثبت‌نام صاحبان مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا که دارای کد بیمه‌پردازی نیستند هم اکنون فراهم شده است و پرداخت تسهیلات به این دسته کسب و کارها از هفته آینده آغاز خواهد شد.

 ثبت نام ۴۰۷ هزار واحد در سامانه کارا

بر اساس اعلام وزارت کار سامانه کارا از ۲۵ اردیبهشت ماه برای ثبت نام کارفرمایان و متقاضیان وام کرونا در دسترس بودند باز شد. پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا یکی از سیاستهای وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار است و براین اساس ۱۴ رسته شغلی شناسایی شده که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند، می‌توانند از تسهیلات مذکور بهره مند شوند.

سایت سامانه کارا
سایت سامانه کارا

پس از آن نیزدر از ۱۶ تیر ماه متقاضیان فاقد کد بیمه و کد کارگاهی طبق اعلام وزارت کار می توانستند برای ثبت نام به سایت سامانه کارا آدرس https://kara.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

اما عیسی منصوری،‌ معاون اشتغال وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در سومین نشست کمیته راهبردی اجرای دستورالعمل اعطای تسهیلات ویژه کرونا می گوید:بیش از ۱۰ پرونده معادل ۱۹۷ میلیارد تومان توسط سیستم بانکی مصوب و تاکنون ۵۰ میلیارد تومان تحت عنوان تسهیلات کرونا پرداخت شده است.بر اساس آخرین آمارها، تعداد ۴۰۷ هزار واحد تاکنون در سایت سامانه کارا ثبت نام کرده اند. از این تعداد، پرونده ۱۶۵ هزار واحد معادل ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات تکمیل و جهت پرداخت به مؤسسات و بانک های عامل ارسال شده است.

وی افزود: بیشترین پرداختی تسهیلات کرونا به متقاضیان مربوط به رانندگان و حدود ۲۷ میلیارد تومان است. تحلیل این آمار نشان می دهد که دریافت تسهیلات بدون ضامن و وثایق بانکی با اقبال بیشتری از طرف متقاضیان روبرو بوده است. در مورد رانندگان، بیشترین سهم مربوط به وزارت کشور با تعداد ۷۳۰ هزار نفر است. در بخش شرکت های تعاونی مسافربری نیز شرایطی فراهم شد تا متقاضیان بتوانند به طور جداگانه ثبت نام کنند.

به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه خویش فرمایی و بیمه شدگان مشاغل آزاد، همکاری خوبی از طرف وزارتخانه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت انجام و وضعیت بیمه شدگان در زیررسته ها شناسایی شده است. براساس دستورالعمل ستاد ملی کرونا از ابتدا مقرر شد در بخش بیمه شدگان، کد ملی افراد ذیل ۱۴ رسته منتخب برای ارسال پیامک اطلاع رسانی در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار بگیرد تا متقاضیان برای ثبت نام در سامانه کارا اقدام کنند و پس از بررسی و تأیید دستگاه بخش مربوطه، جهت پرداخت به سیستم بانکی ارجاع شود.

وی با اشاره به اصلاحات آیین نامه پرداخت تسهیلات ویژه کرونا، گفت: براساس آیین نامه اولیه پرداخت این تسهیلات، کارفرمایان متعهد بودند حداقل ۹۰ درصد نیروی کار خود را حفظ کنند. به عبارتی شرط دریافت تسهیلات این بود که کارفرمایان متعهد می شدند تا پایان سال نیروی کار خود را حفظ و بیمه آنها را پرداخت کنند، در غیر این صورت مشمول جریمه می شدند و سود نرخ تسهیلات دریافتی آنها تا ۲۴درصد افزایش می یافت.

سایت سامانه کارا

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: این مورد با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و موافقت کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا اصلاح شد و تعهد کارفرمایان برای حفظ نیروی کار خود تنها برای ۳ ماه و تا زمان پرداخت تسهیلات است. در زمینه کارگاه های بیش از ۱۰نفر کارکن نیز مقرر شد که تسهیلات در اختیار بنگاه قرار گیرد. همچنین رقم تسهیلات برای رسته گردشگری از ۱۲ به ۱۶ میلیون تومان افزایش یافت.

منصوری با استناد به مطالعات میدانی انجام شده و داده های سازمان تأمین اجتماعی، اظهار کرد: تعداد بنگاه های آسیب دیده ذیل ۱۴ رسته منتخب ۳ میلیون واحد شناسایی شد که ۱٫۳ میلیون واحد آن دارای کد کارگاهی و ۱٫۷ میلیون واحد فاقد بیمه و کدکارگاهی بودند، این تعداد ۲٫۸ میلیون نفر بیمه شده و ۳ میلیون نفر فاقد بیمه را شامل می شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۴۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات کرونا درنظر گرفته شده است گفت: افزون بر این رقم، به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی از محل منابع موارد خاص، مبلغ ۳هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ۱۰۸ شرکت بزرگ حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، ریلی و دریایی اختصاص یافت.

منصوری درباره پرداخت تسهیلات به شاغلین و واحدهای کسب و کار فاقد کد کارگاهی تامین اجتماعی نیز اظهار کرد: برای شناسایی این افراد با وزارتخانه ها و دستگاه های مربوطه از جمله صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، کشور، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد کشاورزی، تعاون، فنی و حرفه ای و بهزیستی کشور، هماهنگی لازم صورت گرفته و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از شاغلان شناسایی و احراز شده اند که تاکنون برای ۵۸۰ هزار نفر از آنها پیامک ارسال شده است. براساس آمار، وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشترین رقم را در تعداد شاغلان فاقد کد بیمه به خود اختصاص داده است. برای اطمینان از ارسال پیامک، از طریق استانداری ها، اتاق اصناف، زیرمجموعه ها و روابط عمومی سازمان های مختلف مذاکرات و اقدامات لازم انجام و پیشنهاد شده تا به طور خاص فراخوان عمومی داده شود تا تمام مشمولان بتوانند از این تسهیلات برخوردار شوند.

مهلت ثبت نام متقاضیان واجد شرایط برای درخواست بهره مندی از تسهیلات کرونا در سامانه کارا تا ۱۵ شهریور تمدید شد.

۲ ۱ رای
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا