دانستنی های جالب درباره آرامگاه سعدی

شیراز، شهر ادب و هنر است. سرشار از مکان های برجسته برای گردشگری و ثبت خاطراتی فوق العاده می باشد. در بین تمام مکان های دیدنی و گردشگری شهر شیراز، آرامگاه سعدی معروف به سعدیه یکی از دیدنی های خاص و جذاب شهر شیراز است.

تاریخچه سعدیه شیراز، آرامگاه پادشاه سخن

آرامگاه سعدی یا همان سعدیه شهر شیراز، در حقیقت خانقاهی بوده که سعدی اواخر عمر خود در آن می زیسته است. این بنا هیچ شباهتی با بنای زیبا و جذاب فعلی نداشته است. در حقیقت می توان گفت، آرامگاه سعدی محل زندگی وی در اواخر عمرش بوده است.

نخستین بنا، بر مزار سعدی، حدود ۵۰ سال بعد از مرگ وی ساخته شد. این بنا، بارها مورد بازسازی قرار می گیرد. این بنا، مطابق با نوشته ها بنایی متعلق به دوران زندیه بوده که از جنس آجر و گچ بوده است. پس از سال ها، به دستور حاک وقت فارس به دلایل گوناگون مانند اختلاف مذهب و … خانقاه آرامگاه سعدی که در باغ سعدیه قرار داشته است به صورت کامل تخریب می شود. تلاش ها برای ساخت و احیا مجدد آرمگاه سعدی در دوره قاجار صورت می پذیرد. اما، این بنایی که در حال حاضر در سعدیه شیراز به عنوان آرامگاه شیخ اجر، سعدی بزرگ خودنمایی می کند، مربوط به دوران پهلوی است. هرچند که بخش هایی از سعدیه شیراز فلعی، بعد از انقلاب تکمیل و یا اضافه می گردد.

در مورد معماری و معمار سعدیه شیراز

آغاز طراحی و ساخت سعدیه شیراز با ساختمان فعلی، سال ۱۳۳۱ می باشد. معمار این بنا محسن فروغ فرزند محمد علی فروغی بوده است. وی نه تنها طراح آرامگاه سعدی بوده است، بلکه یکی از برجسته ترین اساتید دانشکده هنرهای زیبای تهران بوده است. به گفته برخ کارشناسان طراحی ساخمان فعلی سعدیه شیراز یا همان آرامگاه سعدی الهام گرفته شده از کاخ چهل ستون بوده است.

دانستنی های لازم برای بازدید از آرامگاه سعدی (سعدیه شیراز)

سعدیه شیراز، آرامگاه شیخ اجل، سعدی، در یکی از زیباترین خیابان های شهر فوق العاده شیراز قرار دارد. امکان دسترسی به سعدیه شیراز از بلوار زیبای بوستان امکان پذیر است.

باید بدانید که سعیده شیراز در واقع یک باغ مزار محسوب می شود. علت استفاده از ترکیب باغ به همراه المان های سرسبز ایرانی با آرمگاه سعدی این است که باغ سعدیه شیراز در حقیقت نمادی از آخرت و تصیری از بهشت بر آرامگاه سعدی می باشد. آنچه که از لحاظ معماری باید بدانید، تقسیم بندی سعدیه شیراز به دو قسمت باغ سعدیه و آرامگاه سعدی می باشد.

ساختمان بنای آرامگاه سعدی، به شکل حرف L انگلیسی می باشد. از جذابیت های به کار رفته در معماری آرامگاه سعدی که باید به آن دقت کنید، این است که ساختمان مقبره سعدی از بیرون به شکل مکعب می باشد، اما وقی وارد فضای مقبره سعدی می شوید، با یک فضای ۸ ضلعی روبه رو می شوید.

سبک معماری سعدیه شیرازبه گونه ای است که برون گرا نامیده می شود. یعنی از داخل آرامگاه سعدی به فضای بیرون به راحتی دید دارید. حتما زمان بازدید از آرامگاه سعدی به این نکته تجه داشته باشید. آندره گدار، معمار بزرگ فرانسوی، طراح ورودی جذاب و تماشایی سعدیه شیراز می باشد.

در گوشه کنار های مختلف آرامگاه سعدی، می توانید اشعاری از وی را ببنید که لذت گشت و گذار در سعدیه شیراز را برای شما دوچندان می کند. در ۷ گوشه ساختمان سعدیه شیراز، می توانید کتیبه هایی خطی را تماشا کنید که بر روی آن ها ابیاتی از شیخ اجل، سعدی نوشته شده است. اشعاری که برگرفته از کتاب های بوستان و گلستان هستند. دو حوض مستطیل مانند و همچنین طراحی فضای سبز محوطه سعدیه شیراز، همگی برگرفته از المان های معماری اصیل باغ های ایرانی می باشند. وض ای موجود در سعدیه شیراز و این باغ ایرانی بسیار موردت توجه توریست های خارجی بازدید کننده از آرامگاه سعدی می باشند.

در بخش غربی مجموعه سعدیه شیراز، یک کتابخانه قرار دارد که در سال ۱۳۵۱ تاسیس شده است. اگر علاقه مند به خواندن کتاب هستید، می توانید به این کتابخانه که دارای ساختمانی سفید رنگ است مراجعه کنید. درکنار مجموعه سعدی شیراز، می توانید طعم بهترین فالوده های اصیل شیرازی و انواع بستنی های سنتی را تجربه کنید. سعدیه شیراز در نزدیکی باغ دلگشا قرار دارد.

حوض های موجود در سعدیه شیراز

دانستنی های جذابی در مورد حوضچه های زیبا و دیدنی آرمگاه سعدی، پادشاه سخن وجود دارد. قدیمی ترین نوشته ها در مورد سعدیه شیراز، مربوط به گزارشی از ابن بطوطه است که ۳۵ سال پس از مرگ سعدی از آرامگاه وی نوشته شده است. در این گزارش اشاره شده است که بر اساس یک باور قدیمی، آب حوضچه های آرمگاه سعدی، خاصیت شفا بخش داشته است. به همین خاطر بسیاری از بازدیدکنندگان آرامگاه سعدی، لباس های خود را در این حوضچه های سعدیه شیراز می شسته اند.

یکی دیگر از باورهای رایج بخصوص در بین اهالی شهر شیراز در مورد آرامگاه سعدی، شستشو در آب حوضچه های سعدیه در شب چهارشنبه سوری است. از جذاب ترین بخش های بازید از سعدیه شیراز، حوض ماهی است. این حوض که در مقابل ایوان اصلی سعدیه شیراز و آرامگاه سعدی قرار دارد. جالب است بدانید، چشمه آب زلالی در زیر این حوض قرار داد. بسیاری از بازدیدکنندگان آرامگاه سعدی برای گرفتن حاجت از شیخ اجل، سعدی، سکه ای در حوض می اندازند.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا