لیفت و لمینت مژه چه حکمی دارد؟

یکی از متد آرایشی و زیبایی که اخیرا در بین خانم‌ها محبوبیت زیادی پیدا کرده لیفت و لمینت مژه است. ارائه این خدمات در سالن های زیبایی همواره بانوان طالب این خدمات را با بعضی سوالات پیرامون احکام شرعی آن مواجه میکند . که آیا لیفت و لمینت مژه باعث نرسیدن آب وضو و غسل به پوست صورت می شود؟ در ادامه نظر مراجع تقلید را در خصوص حکم شرعی لیفت و لمینت مژه جویا شده ایم.

احکام شرعی لیفت و لمینت مژه:

مراجع در خصوص خود این عمل اتفاق نظر دارند که اصلاً اشکالی ندارد ولی چیزی که باعث سؤال میشود این است که آیا بعد از انجام لیفت و لمینت مژه، وضو گرفتن و انجام غسل دچار مشکل میشود یا خیر؟ آیا لیفت و لمینت مژه مانع رسیدن آب به پوست می شود یا خیر؟ نظرات مراجع تقلید در این خصوص به شرح زیر میباشد:

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه ای:
درصورتی که درآوردنش موقع وضو و غسل برای او ممکن بوده و حرج و سختی نداشته باشد، وضو و غسل با وجود چنین مانعى باطل است و درصورتی که درآوردنش ممکن نباشد و یا همراه با سختی باشد، ایجاد چنین مانعى که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیره اى مى شود، اگر در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد بعد اقدام به ایجاد مانع نماید، و اگر نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کند و یا بر طرف کردن مانع  مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیره اى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید.

نظر آیت‌الله جوادی آملی:
اگر این مواد طوری با پوست درگیر شود که سبب ایجاد یک لایه روی پوست شود یا این که این مواد چرب باشد، برای وضو و غسل اشکال دارد، ولی زمانیکه با موادی مانند مواد کراتینه یا رنگ این عمل صورت گیرد اشکالی ندارد، برای این که که این مواد صد در صد حالت روغنی ندارند.

حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی:
درصورتی که در اکستنشن موادی استفاده شود که در مجموع به میزان یک عدس باشد جایز است و مانع رسیدن آب به اعضای غسل و وضو نمی شود اگر بیش تر از اندازه یک عدس باشد و مانع رسیدن آب به بدن شود، اشکال دارد و جایز نیست.

نظر آیت‌الله وحید خراسانی:
درصورتی که چیزی روی خود مژه نباشد و این تغییر حالات و تغییر رنگ مژه به وسیلۀ موادی باشد که این مواد مانع رسیدن آب بخود مژه میشود برای وضو و غسل اشکال دارد.

حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی:
درصورتی که مانع رسیدن آب به مژه ها هر چند به نحو جزیی شود مجاز نیست.

حضرت آیت‌الله العظمی نوری همدانی:
اگر مانع وصول آب به پوست و مواضع غسل یا وضو باشد اشکال دارد و برای غسل یا وضو باید پاکسازی شود.

حضرت آیتالله هادوی تهرانی:
درصورتی که چسب قسمت انتهای مژه را نگیرد و روی پوست نریزد مانع وضو و غسل نیست، در غیر این صورت باید برای وضو و غسل مانع را برطرف کند و درصورتی که قابلیت از بین بردن آن وجود ندارد و یا موجب مشقت و سختی میشود باید به وظیفه جبیره عمل کند.

حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی:
اگر مانع از رسیدن آب در وضو و غسل به بدن باشد حرام است ولی در صورت ارتکاب، باید علاوه بر وضو و غسل جبیره ای احتیاطاً تیمم بدل از غسل یا وضو هم بنماید.

منبع: بیتوته

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا