هزینه طراحی یک وب سایت چقدر است؟

برای اینکه بهتر بتوانیم هزینه های راه اندازی یک سایت را درک کنیم بیایید یک مثال بزنیم. فرض کنید شما قصد دارید یک آپارتمان تجاری را برای محل کسب و کار خود خریداری یا رهن کنید.

قاعدتا هر مدیری انتظارات متفاوتی از محل کار خود دارد. شخصی که یک آپارتمان ساده حدود ۱۰۰ متر با کاربری اداری و دکوراسیون ساده می خواهد طبیعتا هزینه کمتری نسبت به یک محل ۴۰۰ متری با امکانات فروشگاهی و ظاهر خاص و دلنواز، پرداخت می کند. خواسته های متفاوت از محل کار دقیقا مشابه خواسته های متفاوت از یک سایت است. بنابراین نمی توان یک نسخه را برای همه تجویز کرد.

اکنون به هزینه های طراحی وب سایت اشاره می کنیم.

برای طراحی سایت چه مواردی را باید در نظر داشته باشم و هرکدام چقدر هزینه دارد؟

  • دامین
  • هاستینگ یا سرور
  • ترافیک سایت
  • سیستم مدیریت محتوا
  • طراحی سایت
  • ایمیل اختصاصی
  • تولید محتوا
  • پشتیبانی و موارد ایمنی
  • خدمات جانبی

ابتدا هرکدام از موارد زیر را توضیح می دهیم و در ادامه حدود قیمتی هرکدام را برای حالات مختلف بررسی می کنیم.

دامین

به همان مثال ساختمان برگردیم. شما برای مالکیت یا اجاره یک محل، در درجه اول به آدرس نیاز دارید که مشخص شود این آپارتمان در کجا واقع شده است، شماره تلفنش چیست و غیره. در دنیای دیجیتال نیز شما به یک آدرس نیاز دارید که مشخص باشد شما مالک چه چیزی هستید و کاربران با تایپ آن آدرس قادر به دیدن سایت شما می باشند. این آدرس را دامین یا دامنه (Domain) می گویند؛ به عنوان مثال virgool.io یک آدرس است. آدرس شما بسته به اینکه چه پسوندی (.com یا .ir یا موارد دیگر) دارد، قیمت متفاوتی خواهد داشت.

دامنه های .ir معمولا بین ۵ الی ۱۰ هزار تومان و دامنه های .com از ۱۲۰ تا ۱۷۰هزار تومان قیمت دارند. به جز دامنه های .ir سایر دامنه ها به صورت بین المللی بوده و قیمت جهانی دارند. (از ۹ دلار به بالا) هزینه دامنه را به صورت سالانه یا چند ساله پرداخت می کنید. سایر پسوند ها مانند .net یا .org دامنه های خاص‌تری هستند که البته قیمت آنها بالاتر است اما متداول ترین پسوند .com می باشد.

هاستینگ یا سرور

بعد از تعیین آدرس نوبت به فضای آپارتمان می رسد. طبیعی است که هر آپارتمانی با متراژ بیشتر، قیمت بالاتری نیز دارد؛ از طرفی، امکانات ویژه برخی آپارتمان ها هم در قیمت آنها تاثیرگذار است. در فضای مجازی فضای هاست و فضای آپلود نقش متراژ را دارد. به شما مقداری فضای مشخص ( از چند مگابایت تا چندین گیگابایت) اختصاص می یابد و در این فضا می توانید هر کاری بکنید! (همانند مثال چهاردیواری اختیاری!) در این فضا کدها، عکس ها و محتوای شما آپلود شده و برای استفاده کاربران قرار داده می شود.

هزینه این بخش نیز به صورت سالانه (یا سه ماهه) پرداخت می شود و از سالی ۱۰۰ هزار تومان ( برای ۱۰۰ مگابایت فضا) شروع شده و تا ۲ میلیون تومان برای فضای چند گیگابایتی ادامه دارد.

ترافیک سایت

ترافیک بیان کننده حداکثر استفاده کاربران از سایت شما بوده و به صورت ماهانه محاسبه می شود. هنگام خرید آپارتمان شما عملا با یک محدودیت به نام فضا مواجه هستید، یک مکان ۶۰ متری قاعدتا ظرفیت ۲۰ نفر را ندارد. ترافیک نیز بیان‌کننده حداکثر میزان آپلود یا دانلود اطلاعات توسط کاربران می باشد و معمولا به صورت گیگابایت یا نامحدود اعلام می شود.

سیستم مدیریت محتوا (Content Management System)

اجازه بدهید به اتفاق هایی که تا الان افتاده است برگردیم. شما تا به اینجای کار یک دامین (آدرس) و هاست (متراژ) خریداری کرده اید. تبریک می گوییم شما زیرساخت های ابتدایی لازم برای راه اندازی یک سایت را ایجاد کردید. اکنون نوبت این است که به ظاهر سایت رسیدگی کنید. شما به سیستمی نیاز دارید تا سایت را مدیریت کنید؛ محتوا بارگزاری کنید؛ لینک برقرار کنید؛ لوگوها و تصاویر را آپلود کرده یا تغییر دهید و یا ثبت سفارش کنید و رفتار کاربران را در داخل سایت بررسی کنید. سیستم هایی که این کار را برای شما ساده می کنند به CMS یا سیستم های مدیریت محتوا معروف هستند. برخی سیستم های مدیریت محتوا به صورت رایگان بوده و برخی دیگر پولی هستند. از جمله معروف ترین سیستم های مدیریت محتوا می توان به وردپرس (WordPress) و جوملا (Joomla) اشاره کرد که به صورت رایگان در اختیار همه افراد قرار دارد. برخی شرکت ها نیز سیستم خاص خود را طراحی کرده اند که معمولا پولی است و به صورت یک بار یا سالانه آن را می فروشند. قیمت این سیستم ها از ۱ میلیون تومان شروع شده و با توجه به امکانات، به قیمت آن افزوده می شود.

طراحی سایت

اکنون که سیستم مدیریت محتوا را نیز مشخص کرده اید نوبت به اصل کار یا همان طراحی وبسایت می رسد. در صورتی که از CMSهای آماده مانند وردپرس یا جوملا استفاده کنید، در بخش طراحی وبسایت می توانید از قالب های آماده نیز برای طراحی وبسایت خود استفاده کنید. این قالب ها اکثرا به صورت رایگان بوده و برخی از آنها که طراحی های خاص دارند از ۲۵ تا ۱۰۰هزار تومان قیمت دارند. نکته مهم در قالب های آماده استفاده از ویژگی های قالب برای نزدیکی به طرح موردنظر شما برای سایت است. این قالب ها امکان تغییر عکس، متن، لینک ها و لایه بندی سایت را برای شما فراهم می کنند.

 

ایمیل اختصاصی

حتما شما هم به ایمیل هایی با ادرس اختصاصی شرکتی برخورد داشته اید. این مورد نیز محدودیتی است که باید در هنگام خرید پکیج هاستینگ به آن دقت کنید. این ویژگی برای کسب و کارهایی که واحدهای مختلفی داشته یا تعامل بیرونی زیادی دارند، اهمیت بالایی دارد.

 

تولید محتوا

یک آپارتمان را درنظر بگیرید، آدرس آن مشخص شده، میزان فضای موردنیاز و طراحی داخلی نیز مشخص شده است. آیا بدون وسایلی مانند میز و صندلی می توان شروع به کار کرد؟ قطعا خیر. محتوا برای سایت مانند محصولات داخل یک فروشگاه یا مجتمع تجاری می باشد. هدف هر شخصی که وارد فروشگاه می شود ابتدا بررسی و دیدن محصولات است؛ همانطور که هدف اولیه هر کاربری که وارد سایت می شود خواندن محتوای آن می باشد.

محتوا می‌تواند فرمت های مختلفی داشته باشد (متن، عکس ویدئو و حتی فایل صوتی) اگر شخصی در داخل سازمان خود برای تولید محتوا سراغ دارید به شما پیشنهاد می‌کنم ابتدا از او استفاده کنید (البته در ادامه مقاله به شما خواهم گفت این کار چه زیان هایی دارد) اما اگر شخصی را سراغ ندارید می‌توانید از یک نفر به صورت پروژه یا دائم استفاده کنید. هزینه تولید محتوا معمولا به صورت کلمه ای می باشد. محتوای عمومی از کلمه ای ۱۵ تومان و محتوای تخصصی از کلمه ای ۴۰ تومان شروع می شود. بسته به میزان تخصصی بودن محتوا هزینه تولید آن افزایش می یابد. در ادامه برخی از ویژگی های یک نیروی تولید محتوا را شرح خواهیم داد.

 

پشتیبانی و خدمات ایمنی

همانطور که در یک ساختمان فرد یا افرادی برای پشتیبانی فنی و موارد خاص حضور دارند برای سایت نیز به یک پشتیبان فنی نیاز دارید. معمولا هزینه پشتیبانی به صورت سالیانه بوده و از سالی ۵۰۰ هزار تومان تا ۱.۵ میلیون تومان متغیر است. برخی از سایت های طراحی وب یا هاستینگ خدمات پشتیبانی را به صورت رایگان ارائه می دهند.

از دیگر مواردی که می تواند در سایت شما تاثیرگذار باشد، گواهینامه امنیت یا SSL است. این گواهینامه ابتدای آدرس شما را از حالت http به https تغییر می دهد و به مرورگر کاربران این پیغام را می دهد که این سایت از نظر ویروس یا بدافزارها امن است و خطری ندارد. این گواهینامه نیز به صورت سالیانه بوده و از ۱۰۰ هزار تومان به بالا قیمت دارد.

 

خدمات جانبی

سرویس های دیگری نیز می توان برای طراحی وب سایت در نظر گرفت که بیان همه آنها در این مقاله نمی گنجد اما در خصوص مهم ترین سرویس جانبی کمی توضیح می دهم.

بهینه سازی موتور جستجو

همه افراد دوست دارند وقتی در مورد سرویس یا محصول آنها در گوگل جستجو می شود نام آنها در ابتدای لیست گوگل یا حداقل در صفحه اول موجود باشد. این کار به همین راحتی اتفاق نمی افتد. مجموعه ای از تکنیک ها به نام SEO یا سئو (Search Engine Optimization) برای روی یک سایت انجام می شود تا آن را به صفحه اول گوگل برساند. هزینه اجرای خدمات سئو به محتوای داخل سایت و میزان سختی در رسیدن به جایگاه اول در گوگل بستگی دارد اما معمولا به ۳ الی ۶ ماه زمان و ۱.۵ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه نیاز خواهد داشت. به همین دلیل توصیه می کنم هنگام تولید محتوا شخصی را برای این کار انتخاب کنید که از سئو دانش حداقلی داشته باشد تا در هزینه های آینده شما صرفه جویی شود.

منبع

آکادمی فروش

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا