خواص عسل طبیعی و ویژگی های فیزیکی آن

خواص عسل طبیعی و فواید مصرف آن را از نظر علمی مورد بررسی قرر خواهیم داد. عسل یکی از مفید ترین و ارزشمندترین مایعات است که توسط زنبور عسل از طریق شهد گل ها تولید می شود. این مایع غلیظ از ابتدا تا حالا مورد توجه زیادی قرار گرفته است دارای خواص بسیار زیادی است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با عسل، تاریخچه آن، ویژگی ها و خواص عسل آشنا کنیم. بدین منظور با ما همراه باشید.

عسل چیست؟

عسل یا انگبین ماده ای است گرانبها که توسط زنبور عسل تولید می شود. این استعداد به صورت خدادادی در زنبور عسل وجود دارد که شهد و عصاره ی گل های مفید را استخراج می نماید و عسل تولید می نماید. عسل ارزش غذایی بسیار بالایی دارد همچنین خواص درمانی بسیار زیادی دارا می باشد. این مایع چسبناک و طلایی از لحاظ ارزش غذایی یکی از غنی ترین ماده ها شناخته می شود. در قسمت های بعدی این مقاله با خواص عسل از لحاظ دارویی و درمانی بیشتر آشنا خواهید شد. همچنین لازم به ذکر است در ادامه شما را با تاریخچه ی این ماده غذایی پر خاصیت آشنا خواهید شد.

تاریخچه ی عسل

عسل یکی از ماده های ارزشمندی است که قدمت آن به هزاران سال پیش باز میگردد. حدود ۲۲۰۰ الی ۲۶۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در مصر از عسل استفاده می شد. به علت بالا بودن خواص عسل، مصریان باستان از آن به عنوان دارو استفاده می کردند و به بیماران تجویز می کردند. همچنین یونانیان باستان نیز از عسل به عنوان یکی از خوراکی های بهشتی یاد می کردند.

در ۱۰۰۰ سال پیش نیز ابوعلی سینا در کتاب قانون خود از عسل به عنوان یکی از مهم ترین دارو ها برای درمان انواع بیماری ها یاد کرده بود. همانطور که گفته شد در گذشته های دور و تمدن های باستان از عسل استفاده های زیادی می شد. همچنین شایان ذکر است در کتاب های دانشمندانی مانند: سقراط، پزشکان عرب و ارسطو درباره ی خواص درمانی عسل صحبت های زیادی شده است.

خواص عسل

در این قسمت قصد داریم شما را با خواص عسل و فواید آن طبیعی آشنا کنیم. برخی از خواص عسل به شرح زیر می باشد:

کمک به درمان بیماری آسم

یکی از مهم ترین خواص عسل کمک به بهبود بیماری ها است. یکی از بیماری هایی که مصرف عسل آن را بهبود میدهد آسم است. بسیاری از پزشکان عسل را جایگزین مناسبی برای داروهای گران قیمت آسم می دانند و عقیده دارند این ماده تاثیر زیادی در پاکسازی مجاری ریوی و مخاط گلو دارد. از جمله ترکیب های تاثیر گذار در بهبود بیماری آسم، ترکیب عسل با موادی مانند: آب، آب لیمو، میخک و دارچین می باشد.

خواص ضد باکتریایی عسل

یکی دیگر از فواید عسل طبیعی خاصیت ضد باکتریایی عسل است. این خواص عسل به دو دسته تقسیم می شود یکی اثر ضد باکتریواستاتیک و دیگری خواص ضد باکتری آن می باشد. این دو ویژگی سبب میشود که عسل از رشد و تکثیر باکتری ها جلوگیری کند و هم اینکه باکتری ها را نابود کند.

تقویت انرژی بدن با عسل

عسل به دلیل دارا بودن میزان بالایی از کربوهیدرات منبع بالایی از انرژی قند است. مصرف عسل در روز باعث افزایش انرژی بدن خواهد شد. به همین علت معمولا پزشکان و متخصصان تغذیه مصرف عسل را رژیم غذایی توصیه می نمایند. حتی به ورزشکاران نیز توصیه می شود عسل را قبل از ورزش و یا به عنوان میان وعده استفاده نمایند.

درمان و رفع آلرژی

یکی دیگر از خواص عسل رفع آلرژی است. افرادی که آلرژی هایی نظیر آبریزش بینی و خارش چشم داشته باشند می توانند از عسل به عنوان داروی کاهش آلرژی استفاده نمایند.

تنظیم فشار خون

از دیگر خواص عسل می توان به تاثیر آن بر روی فشار خون بالا و تنظیم نمودن آن اشاره کرد.

بهبود سلامت قلب

مصرف عسل سبب بهبود سلامت قلب و کاهش خطر حمله های قلب شود.

عسل و تاثیر آن در روند درمان بیماری سرطان

ترکیبات فنولیکی که در عسل وجود دارد سبب خاصیت ضد سرطانی شده است.

درمان رفلاکس معده

ساختار آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی موجود در عسل باعث شده است که مصرف این ماده تاثیر زیادی در بهبود مشکلات معده داشته باشد.

کمک به درمان بیماری قند و دیابت

وجود ماده اکسید کننده در عسل مانع بالا رفتن قند خون خواهد شد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

خواص ضد باکتری موجود در عسل سبب بالا بردن سیستم ایمنی بدن می شود.

دیگر فواید عسل طبیعی برای سلامتی

  • تاثیر عسل در از بین بردن حالت تهوع: یکی دیگر از خواص عسل کاهش حالت تهوع است. بسیاری از پزشکان ترکیب عسل به همراه آب لیمو در کاهش حالت تهوع و جلوگیری از استفراغ موثر می دانند.
  • عسل و تقویت حافظه: از دیگر فواید عسل طبیعی تقویت حافظه است. وجود آنتی اکسیدان های فراوان در عسل باعث می شود که مغز در بهترین وضع خود قرار گیرد و در نتیجه سبب بهبود وضعیت مغز و حافظه خواهد شد.
  • درمان آکنه و مشکلات پوستی: وجود عسل در برنامه ی غذایی سبب کاهش ابتلا به آکنه خواهد شد. همچنین استفاده از عسل در محل هایی که آکنه وجود دارد نیز توصیه میشود. عسل به گونه ای عمل خواهد کرد که ناخالصی ها را از سطح پوست پاک می نماید و مانند یک پاک کننده و ضد عفونی کننده در سطح پوست عمل می نماید.
  • عسل و درمان چین و چروک پوستی: از دیگر خواص عسل برای پوست خاصیت ضد پیری آن است. به همین علت استفاده از ماسک عسل توصیه شده است. این ماسک سبب کاهش چین و چروک ها، نرمی و لطافت پوست و سفیدی پوست خواهد شد.

  • تاثیر عسل بر بهبود سلامت مو: علاوه بر خواصی که عسل بر روی پوست دارد، خواص آن بر روی مو ها نیز قابل توجه می باشد. ماسک های زیادی از عسل برای مو ها توصیه شده است که تاثیر زیادی در بهبود سلامت مو، کاهش ریزش مو، کاهش شوره ی سر و پاکسازی پوست سر دارد.
  • درمان و از بین بردن تبخال با استفاده از عسل
  • تاثیر عسل در از بین رفتن خشکی لب ها
  • بهبود سلامت ناخن ها و بهبود قارچ انگشتان پا
  • التیام بخشیدن به زخم ها و سوختگی ها با عسل

عسل طبیعی چه ویژگی هایی دارد؟

در قسمت قبل درباره ی خواص عسل و ویژگی های درمانی آن صحبت کردیم؛ حال قصد داریم شما را با ویژگی های این ماده ارزشمند آشنا کنیم. از ویژگی های فیزیکی و ظاهری عسل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چسبندگی عسل: یکی از ویژگی هایی که عسل طبیعی و تازه استخراج شده دارا می باشد چسبندگی است. لازم به ذکر است میزان چسبندگی عسل به مواد و ترکیبات موجود در عسل و همچنین میزان آب موجود در آن بستگی دارد.
  • غلظت عسل: معمولا این عقیده در افراد وجود دارد که عسلی که غلیظ باشد خوب است و عسلی که رقیق باشد خوب نیست. هرچند غلیظ و رقیق بودن عسل به مواد موجود در آن بستگی دارد اما دمای محیط نیز تاثیر زیادی در میزان غلظت عسل دارد. بدین گونه که هرچه دمای هوا بالاتر و گرم تر باشد غلظت عسل بیشتر می شود. برای مثال در فصول گرم سال عسل غلیظ تر است و میزان کش آن کمتر است. عسل هایی مانند عسل مرکبات رقیق و عسل گون غلیظ می باشد.
  • رطوبت موجود در عسل: یکی دیگر از ویژگی ها و خواص عسل میزان رطوبت آن می باشد. این ویژگی نیز به شرایط تولید عسل و شرایط آب و هوایی بستگی دارد.
  • کشش سطحی: پایین بودن کشش سطحی عسل نیز بستگی به منطقه ی تولید عسل بستگی دارد.

موارد ذکر شده در بالا از ویژگی های فیزیکی عسل بود. عسل دارای ویژگی های منحصر به فرد دیگری نیز می باشد که این ماده را تبدیل به یک ماده ی ارزشمند و فوق العاده کرده است. یکی از این ویژگی ها فساد ناپذیری عسل است. این ویژگی یکی از خواص عسل محسوب می شود که در طولانی مدت فاسد نمی شود. این ماده تنها در صورتی ارزش غذایی خود را از دست خواهد داد که حرارتی بیش از ۶۰ درجه به آن دهیم.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا