طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شمالی و مجلسی با رب انار + فوت و فن های ترشی بادمجان
دستور تهیه ترشی بادمجان شکم پر ساده
ترشی بادمجان شکم پر یکی از ترشی های لذیذ و مجلسی می باشد و به خاطر ظاهر جذابی که دارد زیبایی سفره شما را بیشتر می کند، این ترشی بینظیر و خوشمزه با انواع پلو و غذاها قابل سرو می باشد. آماده سازی ترشی بادمجان شکم پر خیلی راحت است و در شهرهای مختلف کشورمان با مواد مختلف و یکی دو روزه درست می شود. اگر چه ترشی ها در کنار غذا بسیار دلچسب می باشند ولی باید توجه کرد که افراد کم خون باید از مصرف زیاد ترشی بپرهیزند چون ترشی خونسازی را کم می کند. همچنین ترشی ها موجب آسیب به معده و پیری زودرس می شوند. امروز در جدول یاب طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر ساده مجلسی با رب انار را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر با رب انار
- بادمجان ۲ کیلو
- سبزی ترشی نیم کیلو (ترخون، مرزه، چوچاق، جعفری، نعنا، ۱ ساقه کرفس به همراه برگ)
- هویج بزرگ ۱ عدد
- سیر ۱ بوته
- رب انار به میزان دلخواه
- فلفل قرمز به میزان دلخواه
- سرکه سفید سه لیتری
- نمک ۴ قاشق غذا خوری سر پر (به ازای هر یک کیلو بادمجان ۲ قاشق نمک)
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر ساده و مجلسی
مرحله اول: پاک کردن بادمجان
در ابتدا بادمجان ها را به خوبی با آب بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. قسمت اضافی کلاهک بادمجان ها را جدا کنید، توجه داشته باشید که نباید کل کلاهک بادمجان را جدا کنید و روی هر بادمجان یک برش عمودی بزنید ولی خیلی عمیق نباشد که آن طرف بادمجان آسیب نبیند.
مرحله دوم: پخت بادمجان
قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار دهید بادمجان ها را داخل قابلمه بچینید و سرکه را روی بادمجان ها بریزید تا حدی که روی بادمجان ها را بپوشاند و صبر کنید تا سرکه کم کم به جوش بیاید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید نیم ساعت روی حرارت بمانند تا نرم شوند. سپس حرارت را خاموش و بادمجان ها را از داخل سرکه خارج کنید بعد داخل یک آبکش قرار دهید تا سرکه اضافی آن ها خارج شود.
مرحله سوم: ترکیب و خرد کردن سبزیجات
سبزی ترشی را پاک کنید و به خوبی با آب بشویید داخل آبکش بریزید تا آب آن به خوبی کشیده شود. سبزی را روی یک پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شود. هویج و سیر را هم بعد از پوست کندن بشویید و هویج را با چاقو به تکه های کوچکتر برش بزنید. نیمی از سبزی را داخل غذاساز یا خردکن بریزید، سیر و هویج را هم اضافه و کمی خرد کنید در ادامه مابقی سبزی را هم اضافه و مواد را با هم خرد کنید. مواد خرد شده را داخل یک کاسه بریزید و مقداری رب انار به آن اضافه و مخلوط کنید.
مرحله چهارم: گذاشتن ترشی
شکم بادمجان ها را بعد از خنک شدن با مخلوط هویج، سیر و سبزی خرد شده پر سپس ظرف ترشی را آماده کنید و بادمجان های شکم پر را داخل آن بچینید. اگر دوست داشتید می توانید مابین بادمجان ها فلفل قرمز تند قرار دهید نمک را اضافه کنید و در صورت دلخواه مقداری رب انار هم بریزید و در آخر سرکه ای که بادمجان ها را داخل آن جوشانده بودید، روی بادمجان های شکم پر بریزید و درب ظرف را محکم ببندید و به مدت ۱ روز در محیط آشپزخانه قرار دهید تا آماده شود. ترشی هر چقدر بیشتر بماند بیشتر جا میفتد و خوشمزه تر می شود.
نکات کلیدی برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر شمالی
- داخل ترشی اصلا آب نریزید چون باعث کپک زدن آن می شود.
- شیشه ها حتما تمیز و خشک باشند.
- مقدار مواد کاملا سلیقه ای می باشد بعضی ها هویج و بعضی دیگر سیر بیشتری اضافه می کنند.
- برای درست کردن هر نوع ترشی بهتر است از سرکه خانگی استفاده کنید.
- به خاطر طبع خیلی سرد ترشی حتما از سیاه دانه، گلپر و فلفل قرمز استفاده کنید.
- اگر غذاساز یا خردکن ندارید می توانید سبزیجات را روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری و ریز خرد کنید.