طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده و مجلسی و فوری با هویج و گل کلم مرحله به مرحله
دستور تهیه ترشی لوبیا سبز
ترشی لوبیا سبز یکی از ترشی های بسیار شیک و مجلسی و صد البته خوشمزه است که با روش های مختلف و مواد متنوعی درست می شود، البته ما برای شما یکی از بهترین و خوشمزه ترین دستورها را قرار داده ایم. در تهیه ترشی لوبیا سبز از سبزیجات دیگری مانند هویج، بادمجان، پوره گوجه فرنگی و گل کلم به همراه لوبیا سبز درسته یا خرد شده می توانید استفاده کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج و گل کلم مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز
- لوبیا سبز قلمی خرد شده ۲ پیمانه
- گل کلم ریز خرد شده ۱ و نیم پیمانه
- هویج ریز خرد شده ۱ پیمانه
- فلفل دلمه ای رنگی ریز خرد شده ۱ پیمانه
- سیر خرد شده ۵ الی ۱۰ حبه
- پودر تخم گشنیز ۱ قاشق مربا خوری
- تخم گشنیز درسته ۲ قاشق مربا خوری
- سرکه به میزان لازم
- نمک ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده و خوشمزه با هویج و گل کلم
مرحله اول: انتخاب لوبیا سبز
برای ترشی لوبیا سبز، لوبیا سبزهای قلمی که بدون تخم هستند و وسط آن ها حالت ژله ای دارد را تهیه کنید. چون لوبیا سبزهایی که تخم دارند بعد از خرد کردن آن ها، تخم از لوبیا جدا و ته نشین می شود و ظاهر ترشی را بد می کند.
مرحله دوم: پخت لوبیا سبز با سرکه و آب
لوبیا سبزها را تمیز با آب سرد بشویید و داخل آبکش بریزید، سر و ته لوبیاها را بگیرید و روی سطح کار به صورت ریز و یکدست خرد کنید. داخل یک قابلمه یک استکان سرکه را به همراه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید، زمانی که آب به جوش آمد لوبیا سبزهای خرد شده را داخل مخلوط آب و سرکه بریزید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه داخل مخلوط روی حرارت بمانند. سپس لوبیاها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: خرد کردن هویج و فلفل دلمه ای
هویج و فلفل دلمه ای را با آب سرد به خوبی بشویید و داخل آبکش بریزید. پوست هویج را با چاقو یا پوست کن بگیرید و روی سطح کار به صورت نگینی ریز خرد کنید. فلفل دلمه ای را هم تمیز، دانه ها را خارج کنید و روی سطح کار به صورت نگینی در اندازه هویج ها خرد کنید. پارچه تمیزی پهن کنید و هویج و فلفل خرد شده را روی پارچه بریزید تا کاملا خشک شوند.
مرحله چهارم: خرد کردن گل کلم و سیر
گل کلم را هم تمیز با آب بشویید و بعد از شستن روی سطح کار به صورت ریز خرد کنید. حبه های سیر را پوست بگیرید و بعد از شستن داخل دستگاه خردکن بریزید و کاملا ریز کنید و کنار بگذارید. گل کلم را هم بعد از خرد کردن، کنار هویج و فلفل دلمه ای روی پارچه پهن کنید تا خشک شوند و آبی نداشته باشند. از چند عدد فلفل تند هم می توانید داخل ترشی استفاده که یا در اندازه سبزیجات دیگر خرد و یا درسته داخل ترشی استفاده کنید.
مرحله پنجم: مخلوط کردن سرکه و آب
داخل یک قابلمه یا ظرف مناسب، به نسبت مساوی سرکه و آب بریزید و ظرف را روی حرارت قرار دهید. مخلوط سرکه و آب یکی دو قل که بزند کافی است، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط خنک شود.
مرحله ششم: ترکیب سبزیجات با هم
سبزیجات خرد شده را داخل یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید. حدود ۲ قاشق غذا خوری نمک و مقداری پودر تخم گشنیز و در صورت دلخواه کمی تخم گشنیز نیز داخل مواد بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
مرحله هفتم: ریختن مواد ترشی داخل شیشه
شیشه خشک و تمیزی را آماده و مواد ترشی را داخل شیشه بریزید. اگر فلفل تند را خرد کردید که با مواد مخلوط کنید ولی اگر درسته استفاده می کنید بعد از ریختن ترشی داخل شیشه فلفل ها را هم روی مواد ترشی قرار دهید و شیشه را با مخلوط آب و سرکه پر کنید.
مرحله هشتم: آماده شدن ترشی
شیشه ترشی را ابتدا به مدت دو روز در محیط آشپزخانه قرار دهید، بعد از این مدت شیشه را در جای خشک و خنک نگهدارید. ترشی لوبیا سبز خوشمزه بعد از حدود ۲۰ الی ۲۵ روز آماده شده است و می توانید در کنار غذاهای خود نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه
- تعداد حبه های سیر به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. می توانید تعداد سیر را کم یا زیاد کنید.
- اگر لوبیا سبز را فقط با آب روی حرارت قرار دادید بعد از آبکش کردن حتما روی پارچه پهن کنید تا آبی نداشته باشند.
- در این نوع ترشی بهتر است اندازه سبزیجات خرد شده تقریبا یک اندازه باشد.
- نمک ترشی را در روز دوم تست و اندازه کنید.