طرز تهیه ترشی آب گوجه مشهدی فوق العاده خوشمزه و راحت با کلم و سرکه به روش اصلی
دستور تهیه ترشی اب گوجه
ترشی آب گوجه یکی از ترشی های خوشمزه فصلی است که با آمدن فصل پاییز و گل کلم، بساط درست کردن ترشی گوجه چیده می شود. ترشی گوجه نیز از ترکیب گل کلم، هویج، کرفس و پوره گوجه فرنگی تهیه می شود و یکی از ترشی های خوش رنگ و مجلسی است که به راحتی در منزل قابل تهیه می باشد. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است و برای بینایی و تقویت قلب مفید می باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه ترشی آب گوجه را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی آب گوجه مشهدی
- پوره گوجه فرنگی ۱ کیلو
- سرکه سفید یا قرمز ۱ لیوان
- گل کلم متوسط ۱ عدد
- هویج ۳ عدد
- کرفس چند ساقه به همراه برگ کرفس
- سیر ۶ عدد
- موسیر چند عدد
- فلفل قرمز ۲ یا ۳ عدد
- نمک ۱ تا ۱ و نیم قاشق غذا خوری
- دانه فلفل سیاه به میزان لازم
- تخم گشنیز به میزان لازم
- سیاه دانه و گلپر در صورت تمایل
طرز تهیه ترشی آب گوجه با پوره گوجه فرنگی و سرکه و کلم
مرحله اول: خرد کردن گل کلم و هویج
گل کلم و هویج را با آب سرد تمیز بشویید و اجازه دهید تا آب آن ها کشیده شود. گل کلم را روی سطح کار قرار دهید و به تکه های کوچکتر برش بزنید، سپس تکه های گل کلم را در اندازه ریز خرد کنید. هویج را پوست بگیرید، سر و ته هویج را جدا و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
مرحله دوم: خشک کردن سبزیجات
کرفس را به خوبی با آب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن ها خارج شود، ساقه و برگ کرفس را از هم جدا کنید و روی سطح کار قرار دهید و با یک کارد آشپزخانه در اندازه کوچک خرد کنید. کلم و هویج خرد شده را به همراه کرفس روی یک پارچه تمیز بریزید و چند ساعت اجازه دهید روی پارچه بمانند تا کاملا آب آن ها کشیده و خشک شوند.
مرحله سوم: پوره کردن گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ها را تمیز بشویید و کلاهک آن را جدا کنید، بعد از خشک شدن پوست گوجه فرنگی ها را با چاقو بگیرید و داخل یک ظرف بریزید. رنده را آماده و داخل یک کاسه قرار دهید و گوجه فرنگی را رنده کنید تا پوره گوجه فرنگی آماده شود. بعد پوره گوجه فرنگی را از صافی رد کنید تا تخم گوجه جدا شود، چون باعث کپک زدن ترشی می شود.
مرحله چهارم: مخلوط کردن پوره گوجه با نمک و سرکه
پوره گوجه فرنگی را داخل یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا پوره گوجه شروع به جوشیدن کند. بعد از ده دقیقه یک لیوان سرکه قرمز یا سفید را به همراه ۱ و نیم قاشق غذا خوری نمک به پوره گوجه فرنگی اضافه و با هم مخلوط کنید و اجازه دهید چند دقیقه روی حرارت بمانند.
مرحله پنجم: اضافه کردن سبزیجات به پوره گوجه
در این مرحله حرارت را خاموش کنید و سبزیجات خرد شده را به همراه برگ کرفس داخل پوره گوجه بریزید و با هم ترکیب کنید. کمی تخم فلفل سیاه و تخم گشنیز را به مواد اضافه و حبه های سیر و موسیر خرد شده را هم اضافه و به خوبی با هم مخلوط کنید.
مرحله ششم: تهیه ترشی
سر و ته چند عدد فلفل قرمز تند را بعد از شستن بگیرید و از وسط نصف کنید و داخلی ترشی بیندازید. شیشه های تمیز و کاملا خشک را آماده و از مواد ترشی داخل شیشه بریزید و شیشه را پر کنید. در انتها مقداری گلپر و سیاه دانه روی ترشی بریزید و درب شیشه را محکم ببندید و داخل یخچال قرار دهید. ترشی گوجه فرنگی بعد از ده روز آماده می شود و می توانید استفاده کنید.
نکات کلیدی برای تهیه ترشی آب گوجه مشهدی به روش اصلی
- برای این که رنگ مواد ترشی طلایی شود، می توانید نصف قاشق غذا خوری زردچوبه به پوره گوجه اضافه کنید.
- سیاه دانه و گلپر سلیقه ای است و می توانید استفاده نکنید ولی طعم ترشی را خوشمزه می کنند.
- در ترشی گوجه از سبزیجات دیگر نیز به دلخواه خود می توانید استفاده کنید.