طرز تهیه خورش به و آلو با گوشت گوسفندی خوشمزه و مجلسی + فوت و فن
دستور تهیه خورش به و آلو مجلسی
خورش به و آلو یکی از خورش های خوشمزه و پرخاصیت ایرانی است که به دلیل استفاده از به داخل این خورش، هم عطر بینظیر و هم خواص فراوانی دارد و به عنوان یک خورش فصلی نیز شناخته شده است. شما می توانید خورش به را در فصل آن با به تازه، درست یا به را فریز و در فصل های دیگر نیز خورشت به را طبخ کنید. خورش به آلو خواص غذایی بالایی دارد و برای بچه ها خیلی مقوی می باشد و از جمله خورش هایی است که می توانید آن را بدون استفاده از گوشت به صورت گیاهی و یا با اضافه کردن گوشت گوسفندی یا گوساله و همچنین گوشت مرغ تهیه کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه خورش به و آلو را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش به آلو با گوشت
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- به درسته ۴ عدد
- آلو بخارا ۱۵ الی ۲۰ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
- پودر سیر ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه خورش به و آلو خوشمزه و مجلسی با طعم ملس
مرحله اول: خرد کردن به و خیس کردن آلو
ابتدا به ها را تمیز با آب بشویید و روی سطح کار قرار دهید؛ به را از وسط نصف و دانه ها را خارج و در اندازه های باریک و دلخواه خرد کنید و داخل یک ظرف که مخلوط آب سرد و کمی لیمو ترش در آن است بریزید تا به ها سیاه نشوند. زمانی که به را کامل خرد کردید، آبکش کنید و اجازه دهید آب آن کشیده شود. آلوهای بخارا را نیز از چند ساعت قبل با آب خیس کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن به
ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل تابه بریزید و زمانی که روغن داغ شد، به ها را داخل روغن سرخ و بعد از سرخ شدن از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تفت دادن گوشت با پیاز و اضافه کردن ادویه ها
پیاز را بعد از پوست گرفتن بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید؛ پیاز را داخل تابه ای که به را سرخ کردید بریزید و خوب تفت دهید تا کمی سبک و نرم شود. در ادامه یک قاشق چای خوری زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر را به پیاز اضافه و زمانی که پیاز سرخ شد گوشت خورشتی را داخل پیاز بریزید و چند دقیقه ای تفت دهید تا اطراف گوشت به خوبی سرخ شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
مواد گوشتی را در اطراف جمع کنید و یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را وسط تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا رب سرخ شود، بعد با پیاز و گوشت ترکیب و مقداری آب جوش اضافه و بعد از این که آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت کامل پخته شود.
مرحله پنجم: پخت و جا افتادن خورش
بعد از پخت گوشت، نمک خورش را اندازه و آلوهای خیس خورده را به خورش اضافه و مخلوط کنید. در نهایت به های سرخ شده را داخل خورش بریزید و اجازه دهید خورش حسابی روغن بیندازد و جا بیفتد.
نکات کلیدی برای تهیه خورش به و آلو خوشمزه
- خورش به طعم ملس دارد که البته بیشتر ذائقه ای است؛ بعضی شیرین تر دوست دارند که می توانند اواخر پخت شکر و بعضی ترش تر که بهتر است کمی آبغوره اضافه کنند.
- بهتر است رب خیلی اضافه نکنید چون به خاطر آلو رنگ خورشت کمی تیره می شود، که اضافه کردن رب بیشتر رنگ آن را تیره تر می کند.
- اصل خورش به با گوشت می باشد ولی می توانید آن را با مرغ نیز درست کنید.
- هر چه آلوها بیشتر خیس بخورند خورش لعاب دارتر و خوشمزه تر خواهد شد.
- خورشت به نباید زیاد له شود و باید به روغن افتاده و در حد کافی آب داشته باشد.