طرز تهیه خورش به و لپه فوق العاده خوشمزه و مجلسی با گوشت و آلو مرحله به مرحله
دستور تهیه خورش به و لپه و آلو
خورش به و لپه یکی از خورش های سنتی ایرانی با طعمی ملس و خوشمزه است که با دستورهای مختلفی درست می شود. به، عطر و طعم فوق العاده ای دارد و استفاده از آن در خورش بسیار دلچسب و مفید خواهد بود. خورش به و لپه را می توانید با گوشت قرمز و مرغ یا با قارچ به صورت گیاهی تهیه کنید. خورش به و لپه معمولا با آلو نیز درست می شود و طعم ترش تری به خود می گیرد، همچنین خورش به بیشتر در فصل پاییز درست می شود و یک غذای پاییزی به حساب می آید. امروز در جدول یاب طرز تهیه خورشت به و لپه را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش به و لپه خوشمزه و مجلسی
- گوشت تکه ای ۲۵۰ گرم
- به ۱ عدد
- لپه نصف پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد بزرگ
- آلو خورشتی ۷ عدد
- زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذا خوری
- آب نارنج یا آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه خورش به و لپه با آلو و گوشت
مرحله اول: خرد کردن گوشت و خیساندن لپه و آلو
لپه را پاک و بعد از شستن به همراه مقداری آب از شب قبل خیس کنید. آلو خورشتی ها را نیز با آب تمیز بشویید تا گرد و خاک آن ها پاک شود و دو سه ساعت خیس کنید. بعد از این مدت آب لپه و آلو را خالی و آبکش کنید و کنار بگذارید. گوشت خورشتی را روی سطح کار قرار دهید و به صورت قیمه ای خرد کنید و بعد از شستن داخل آبکش بریزید تا آب اضافی گوشت خارج شود.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت تکه ای با پیاز
پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن روی سطح کار قرار دهید و از وسط برش بزنید و در اندازه نگینی ریز خرد کنید. قابلمه مناسبی را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید. زمانی که روغن داغ شد، پیاز را در روغن داغ تفت دهید تا کمی سبک شود. در ادامه گوشت تکه ای را به پیاز اضافه و چند دقیقه ای تفت دهید تا همه طرف گوشت سرخ شود.
مرحله سوم: اضافه کردن لپه و رب
در این مرحله لپه خیس خورده را به گوشت و پیاز اضافه و کمی تفت دهید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه بریزید و بعد از کمی تفت دادن ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه اضافه کنید و تفت دهید تا رب سرخ شود و رنگ باز کند. سپس مقداری آب جوش اضافه کنید، حرارت ابتدا زیاد باشد تا آب در خورشت مجدد به جوش بیاید، بعد حرارت را کم کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم گوشت خوب پخته شود.
مرحله چهارم: خرد کردن و تفت دادن به
به ها را پوست بگیرید و بشویید، بعد به را از وسط نصف و قسمت میانی و هسته ها را خارج و آن را در اندازه دلخواه خرد کنید. داخل یک تابه به ها را بریزید و به همراه مقداری روغن کمی تفت دهید تا مقداری طلایی شوند؛ زیاد تفت ندهید چون به خیلی زود می سوزد.
مرحله پنجم: پخت خورش به و لپه
بعد از پخت گوشت، به های سرخ شده را به همراه آلو خورشتی به مواد اضافه و نمک را اندازه کنید و اجازه دهید خورش حسابی جا بیفتد. یک ربع آخر پخت خورش به و لپه، مقداری زعفران دم کرده و چاشنی دلخواه را اضافه و بعد از این مدت حرارت را خاموش و خورش به و لپه را در کنار برنج ایرانی سرو و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه خورش به و لپه
- به جای به تازه می توانید از به خشک استفاده کنید که در این صورت مقدار به نصف می شود و زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
- خیساندن آلو باعث می شود تا خورش لعاب بیشتری پیدا کند و خوشمزه تر شود.
- اگر دوست دارید خورش به و لپه طعم ملس داشته باشد مقدار کمی شکر به آن اضافه کنید.