طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاه خوشمزه و کشدار و مجلسی با گوشت برای ۴ نفر
دستور تهیه آش عباسعلی کرمانشاه
آش عباسعلی یکی از آش های خوشمزه و مقوی کرمانشاه است که با حبوبات مختلف درست می شود. آش عباسعلی به عنوان نذری در مناسبت ها و برای افطار در ماه رمضان نیز پخته می شود. در شهرهای مختلف آش عباسعلی را با دستورهای متفاوت درست می کنند و این آش چون با گوشت فراوان درست می شود بسیار خوشمزه و کشدار است. شما می توانید آش عباسعلی را به راحتی و با صرف زمان کافی در منزل درست کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه آش عباسعلی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش عباسعلی خوشمزه و مجلسی
- گوشت گوسفندی یا گوساله ۲۵۰ گرم
- لوبیا چیتی نصف لیوان
- لوبیا قرمز نصف لیوان
- نخود نصف لیوان
- عدس نصف لیوان
- لوبیا سفید نصف لیوان
- برنج و بلغور گندم هر کدام نصف لیوان
- پیاز بزرگ ۳ عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش عباسعلی با گوشت به روش سنتی برای ۴ نفر
مرحله اول: خیس کردن و پخت حبوبات
حبوبات را بعد از پاک کردن و چند بار شستن با مقداری آب از شب قبل خیس کنید. برنج و بلغور گندم را نیز بشویید و در ظرف های جداگانه خیس کنید. بعد از خیس خوردن، آب حبوبات را خالی کنید و حبوبات را به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. ابتدا حرارت زیاد باشد تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا حبوبات کمی پخته شوند.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
پیازها را پوست بگیرید و خوب بشویید و به صورت خلالی ریز خرد کنید . ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید. زمانی که روغن داغ شد، پیاز را داخل روغن داغ بریزید و تفت دهید. پیاز که کمی سبک و نرم شد مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه و چند دقیقه ای پیاز را با ادویه ها خوب تفت دهید.
مرحله سوم: اضافه کردن پیاز داغ و گوشت به حبوبات
بعد از این که حبوبات کمی پخته شدند، پیاز داغ را داخل حبوبات بریزید و هم بزنید. گوشت بدون استخوان را روی سطح کار قرار دهید و در تکه های درشت خرد کنید و بعد از شستن داخل آبکش بریزید. در ادامه گوشت را نیز به حبوبات اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به همراه حبوبات خوب پخته شوند.
مرحله چهارم: پخت برنج و بلغور
در فاصله پخت حبوبات و گوشت، آب بلغور گندم و برنج را بعد از خیس خوردن خالی کنید و مجدد به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه دیگر بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به خوبی پخته شوند. بعد از این که برنج و بلغور پخته شد، کمی زردچوبه اضافه و خوب با برنج و بلغور مخلوط کنید.
مرحله پنجم: پخت آش عباسعلی خوشمزه
زمانی که گوشت پخت، آن را از قابلمه خارج کنید و داخل یک ظرف قرار دهید و به کمک گوشت کوب گوشت را له یا به دلخواه با کمک چنگال ریش ریش کنید. در این مرحله گوشت له شده را به همراه برنج و بلغور پخته شده داخل مواد بریزید، نمک را اندازه کنید و اجازه دهید آش آرام آرام بپزد و جا بیفتد. در نهایت آش را در ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ و سیر داغ تزئین و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه آش عباسعلی با گوشت به روش کرمانشاهی
- حبوبات و غلات را از شب قبل حتما خیس کنید تا هم سبک و هم زودتر پخته شوند.
- برای کشدار شدن بیشتر آش عباسعلی، حبوبات را به همراه گوشت له کنید.
- آش عباسعلی هر چه قدر تندتر باشد لذیذ تر است.