طرز تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی ساده و خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
دستور تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی خام
کتلت گوشت یکی از غذاهای لذیذ و دلچسب ایرانی است که بسیار پر طرفدار بوده و هیچ گاه قدیمی نمی شود. کتلت گوشت یک غذای ساده است که معمولا با نان سرو و کمتر با پلو خورده می شود. کتلت را می توانید به صورت گرم یا سرد به همراه خیار شور، کاهو، گوجه با نان سنتی یا نان فانتزی میل فرمایید. کتلت گوشت را می توانید با دستورهای مختلفی درست کنید، ولی در هر صورت با رعایت نکات ذکر شده می توانید یک کتلت خوشمزه و ترد را در منزل داشته باشید. امروز در جدول یاب طرز تهیه کتلت گوشت را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی خام
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- سیب زمینی متوسط ۱ عدد
- پیاز متوسط ۱ عدد
- تخم مرغ ۱ عدد
- قارچ ۵۰ گرم
- نصف فلفل دلمه ای متوسط
- پودر سوخاری ۲ قاشق غذا خوری
- نمک، زردچوبه، پودر تخم گشنیز و فلفل پاپریکا به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خوشمزه و مجلسی
مرحله اول: آماده سازی سبزیجات
سیب زمینی را پوست بگیرید و با آب سرد به خوبی بشویید. قارچ ها را با آب تمیز بشویید تا سیاهی های قارچ از بین برود. در ادامه فلفل دلمه ای را بعد از شستن از وسط نصف و کلاهک آن را جدا کنید. قسمت های سفید و دانه های فلفل دلمه ای را بگیرید و دور بریزید و نصف فلفل دلمه ای را برای کتلت نگه دارید.
مرحله دوم: رنده کردن سیب زمینی و پیاز
ظرف مناسبی را به همراه رنده آماده کنید و رنده را داخل ظرف قرار دهید. ابتدا سیب زمینی را رنده ریز کنید و در کاسه بریزید. پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن رنده و به سیب زمینی اضافه و مخلوط کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن قارچ و فلفل دلمه ای رنده شده
در این مرحله قارچ و بعد نصف فلفل دلمه ای را رنده و به پیاز و سیب زمینی رنده شده اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن، گوشت چرخ کرده را داخل مواد بریزید و مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله چهارم: شکستن تخم مرغ و اضافه کردن ادویه
تخم مرغ را داخل مواد بشکنید و بعد از کمی مخلوط کردن ۲ قاشق غذا خوری پودر سوخاری را به همراه مقداری نمک، زردچوبه، تخم گشنیز و فلفل پاپریکا داخل مواد بریزید و مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله پنجم: سرخ کردن کتلت
مواد کتلت گوشت آماده شده است، ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید، روغن که داغ شد از مواد کتلت به اندازه دلخواه بردارید و با دست فرم دهید و داخل روغن بگذارید. چند دقیقه ای صبر کنید تا یک طرف کتلت سرخ شود سپس برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ و کتلت مغز پخت شود.
مرحله ششم: سرو کتلت
کتلت ها را بعد از سرخ شدن روی کاغذ روغن گیر قرار دهید و در نهایت در کنار سیب زمینی سرخ شده و هر چیز دلخواه دیگر با سس های جذاب میل فرمایید.
نکات کلیدی برای تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی
- به دلخواه می توانید کمی پوره سیر هم داخل کتلت بریزید چون طعم کتلت را بی نظیر می کند.
- می توانید کمی جعفری خرد شده هم به مواد کتلت اضافه کنید.
- مقدار موادی که بر می دارید اندازه باشد و کتلت را خیلی نازک یا خیلی ضخیم درست نکنید.
- هنگام پخت کتلت گوشت، اجازه دهید روغن حتما داغ شود و حرارت متوسط رو به پایین باشد تا کتلت ها کامل مغز پخت شوند.
- سعی کنید گوشت چرخ کرده را دو بار چرخ و داخل کتلت استفاده کنید.
- اگر مواد کتلت انسجام نداشت مجدد مقدار کمی پودر سوخاری اضافه کنید.