طرز تهیه فسنجون با گوشت قلقلی خیلی خوشمزه و ساده و سریع برای ۶ نفر
دستور تهیه فسنجان با گوشت قلقلی
فسنجون با گوشت قلقلی نوعی از پخت فسنجون است که برای درست کردن آن به جای گوشت تکه ای از گوشت قلقلی استفاده می شود. فسنجان معمولا با گوشت تکه ای یا مرغ طبخ می گردد ولی پخت فسنجان با گوشت قلقلی نیز بسیار رایج می باشد و پخت راحت و بی دردسری دارد. فسنجان از غذاهای مجلسی است که در هر شهری با دستور خاصی پخته می شود ولی در هر صورت با هر روشی که پخته شود بسیار خوشمزه و دلچسب خواهد بود. امروز در جدول یاب طرز تهیه فسنجون با گوشت قلقلی برای ۶ نفر را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه فسنجون با گوشت قلقلی
- گردو خورشتی ۴۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- آب به میزان لازم
- رب انار ملس ۳ قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- گلپر ۱ قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده به دلخواه
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
طرز تهیه فسنجون با گوشت قلقلی مجلسی و خوشمزه با رب انار ملس
مرحله اول: درست کردن کوفته قلقلی
گوشت چرخ کرده را داخل یک ظرف بریزید و پیاز را بعد از پوست گرفتن داخل گوشت رنده کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه و مواد را خوب ورز دهید و با هم مخلوط کنید. از مواد گوشتی به اندازه دلخواه بردارید، گلوله کنید و داخل ظرف بچینید، بعد به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز با روغن
گردوها را بعد از پاک کردن داخل چرخ گوشت یا غذا ساز بریزید و خوب پوره و له کنید. پیاز دوم را بعد از پوست گرفتن، به صورت نگینی ریز خرد یا رنده کنید و داخل قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه ای پیاز را با روغن تفت دهید تا سبک و نرم شود.
مرحله سوم: افزودن گردو
گردو را به پیاز اضافه کنید و دو سه دقیقه ای با هم تفت دهید. کمی زردچوبه، گلپر، نمک و دارچین بریزید و مواد را با هم مخلوط و ۲ قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه ای تفت دهید تا خامی رب از بین برود. در ادامه مقداری آب بریزید و اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند.
مرحله چهارم: اضافه کردن رب انار
بعد از این که آب جوشید، حدود سه چهار قاشق غذا خوری رب انار را به مواد اضافه و بعد از مخلوط کردن حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید فسنجون آرام آرام بپزد.
مرحله پنجم: ریختن کوفته قلقلی ها
بعد از این که فسنجان به روغن افتاد کوفته های آماده را به آرامی داخل خورش بریزید و حرارت را زیاد کنید تا خورش مجدد شروع به جوشیدن کند و گوشت های قلقلی خود را بگیرند. دوباره درب قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و یک ساعت دیگر زمان دهید تا کوفته ها خوب بپزند و فسنجون حسابی جا بیفتد و آماده شود.
مرحله ششم: ریختن زعفران و سرو
اواخر پخت فسنجون به دلخواه کمی زعفران دم کرده اضافه و نمک را تست و چند دقیقه بعد حرارت را خاموش، فسنجان را داخل ظرف سرو بریزید و در کنار یک کته عالی نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه فسنجان با گوشت قلقلی
- از گردوهای سفید و مرغوب استفاده کنید تا طعم فسنجان خوشمزه شود و رنگ آن تیره نباشد.
- نیازی به سرخ کردن کوفته های قلقلی نیست ولی به دلخواه می توانید سرخ کنید.
- آب به اندازه ای بریزید که روی مواد را کامل آب بگیرد و در ادامه نیازی به اضافه کردن آب نباشد.
- از رب انار ملس، ترش یا حتی آبغوره بنا به ذائقه خود می توانید در خورشت فسنجان استفاده کنید.
- خورشت فسنجون با کوفته قلقلی هر چه قدر سرد تر شود غلیظ تر و جا افتاده تر می شود.