طرز تهیه عدسی ساده و خوشمزه و رستورانی بدون سیب زمینی واسه صبحانه و عصرانه
دستور تهیه عدسی لعاب دار
عدسی یکی از غذاهای لذیذ و قدیمی است که بسیار مقوی می باشد و بیشتر در وعده صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد و گزینه مناسبی است برای کسانی که در زمستان سرما می خورند. عدسی به علت داشتن زینک با تقویت سیستم ایمنی بدن به کاهش ابتلا به سرماخوردگی کمک می کند. عدسی سرشار از فسفر، آهن و فولات است که عملکرد مغز را بهبود بخشیده، به رفع خستگی کمک می کند و عوارض بی خوابی را کاهش می دهد. عدس، قند خون بانوان باردار را کنترل می کند همچنین مانع از چاقی بانوان در دوران بارداری می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه عدسی ساده و خوشمزه مجلسی لعابدار را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه عدسی ساده و رستورانی
- عدس ۲ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- پیاز داغ ۲ قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- پودر دارچین و روغن به میزان لازم
طرز تهیه عدسی مجلسی و لعابدار در خانه برای صبحانه و عصرانه
مرحله اول: آماده سازی عدس
عدس را به خوبی پاک کنید و چند بار با آب بشویید، ظرف مناسبی انتخاب کنید و عدس را به همراه مقداری آب داخل ظرف بریزید تا دو سه ساعت خیس بخورد بعد از این مدت عدس را آبکش کنید و در کناری قرار دهید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و ادویه
پوست پیاز را بگیرید و با آب تمیز بشویید تخته آشپزخانه را آماده، سپس پیاز را روی تخته قرار دهید و به صورت خلالی و درشت خرد کنید. قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید کمی روغن داخل آن بریزید و بعد از داغ شدن روغن، پیازها را داخل قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاملا طلایی شوند. در ادامه زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و پیاز را به همراه ادویه ها چند دقیقه ای با یکدیگر تفت دهید.
مرحله سوم: اضافه کردن عدس
عدس را بعد از آبکش کردن به پیاز اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن حدود ۴ لیوان آب روی عدس ها بریزید. ابتدا حرارت زیاد باشد تا آب به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید عدس آرام آرام پخته شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن رب تفت خورده
در تابه کوچکی ۱ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را داخل کمی روغن تفت دهید تا خوشرنگ شود و بوی خامی آن از بین برود و به آن پودر دارچین اضافه و مقداری دیگر تفت دهید. در ادامه رب را به قابلمه عدسی اضافه کنید و بعد از مخلوط کردن اجازه دهید عدسی خوب بپزد و لعابدار شود.
مرحله پنجم: سرو عدسی
عدسی را بعد از پختن داخل ظرف سرو بریزید، مقداری کره به آن اضافه کنید تا کره با گرمای عدسی ذوب و در عدسی پخش شود. در نهایت عدسی را با پیاز داغ فراوان تزئین کنید، کمی پودر دارچین روی آن بپاشید و به دلخواه با آبلیمو در کنار نان سنگک تازه سرو و نوش جان کنید.
نکات کلیدی در تهیه عدسی رستورانی
- برای لعابدار شدن عدسی از پیاز داغ فراوان استفاده کنید چون پیاز داغ به تنهایی می تواند موجب لعاب دار شدن عدسی شود.
- بعد از اضافه کردن رب به عدسی حداقل ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا جا بیفتد.
- حتما از کره استفاده کنید چون عطر و طعم عدسی را فوق العاده می کند.
- در بعضی دستورها یک قاشق آرد را بعد از تفت دادن به عدسی اضافه می کنند.
- مدت پخت عدس ها متفاوت است اما معمولا بین ۱ تا ۲ ساعت کاملا پخته می شود.
- می توانید یک عدد سیب زمینی را داخل عدسی بیندازید و بعد از پخت له و به عدسی اضافه کنید تا لعاب عالی به خوراک عدسی بدهد.