طرز تهیه کیک زعفرانی با هل و گلاب خوش عطر و پف دار در فر و قابلمه
دستور پخت کیک زعفرانی با شیر
کیک زعفرانی یکی از کیک های بسیار پر طرفدار و خوشمزه می باشد که شما می توانید خیلی راحت با ترکیب هل و گلاب این کیک را تهیه کنید. شما می توانید این کیک زعفرانی را با سس زعفرانی سرو کنید و یا به صورت ساده این کیک را سرو کنید و به دلخواه کمی گردو اضافه کنید و در فر یا قابلمه تهیه کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه کیک زعفرانی به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
آرد | ۱ و ۱/۲ لیوان |
شکر | ۳/۴ لیوان |
ترکیب مساوی گلاب و شیر | ۳/۴ لیوان |
روغن مایع | ۳/۴ لیوان |
بیکینگ پودر | ۲ ق مربا خوری |
وانیل | ۱/۲ ق چای خوری |
هل | ۱ ق چای خوری |
نمک | ۱/۲ ق چای خوری |
تخم مرغ | ۳ عدد |
زعفران دم کرده غلیظ | ۲ ق غذا خوری |
طرز تهیه کیک زعفرانی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید همه مواد را در دمای محیط قرار دهید تا هم دمای محیط شود. سپس با کمک یک لیوان دسته دار فرانسوی مواد را اندازه گیری کنید یا از یک پیمانه شیرینی پزی استفاده کنید. زعفران را دم کنید تا خوشرنگ شود می توانید از چند قطع یخ استفاده کنید.
مرحله دوم: هم زدن مواد
در ادامه تخم مرغ و شکر و وانیل را با دور تند همزن برقی برای ۸ دقیقه بزنید تا تخم مرغ کرمی رنگ شود و حتما حین هم زدن دورگیری کنید تا بوی زهم تخم مرغ از بین برود و بعد روغن مایع و ترکیب شیر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم: افزودن آرد
در ادامه باید زعفران را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. آرد و بیکینگ پودر و هل و نمک را باهم ترکیب کنید و الک کنید و به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن برقی بزنید تا گلوله های آرد باز شود.
مرحله چهارم: پخت کیک زعفرانی در فر و قابلمه
قالب مورد نظر را چرب کنید و از مواد تهیه شده داخل قالب بریزید و سه بار به سطح بکوبید تا هوای اضافه خارج شود و بعد قالب را داخل فر از قبل گرم شده به مدت ۴۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ قرار هید تا پخته شود و اگر می خواهید بدون فر تهیه کنید می توانید یک شعله پخش کن را روی حرارت قرار دهید و قابلمه را روی شعله قرار دهید تا داغ شود و بعد از گرم شدن مایه کیک را داخل قابلمه بریزید و روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید و برای ۱ ساعت بگذارید تا پخته شود. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت کیک زعفرانی
- برای تهیه سس زعفرانی مخصوص باید ۱ لیوان شیر و ۲ ق غذا خوری شکر و نشاسته ذرت ۱ ق غذا خوری و کمی زعفران را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید و تا به غلظت برسد و بعد روی کیک بریزید و با خلال پسته تزیین کنید.
- برای پخت در فر برقی دما را روی ۱۶۰ قرار دهید.
- می توانید از قالب میان تهی یا ساده استفاده کنید.