آش دوغ اردبیلی عصرانه ای برای روزهای بارانی و سیزده بدر

 

فرزانه سمندر ، اختصاصی جدول یاب

برای تهیه آش دوغ به سبک اردبیل به این مواد احتیاج دارید:
دوغ ترش ( اگر دوغی که دارید ترش نیست می توانید چند روز دوغ را در جایی تاریک نگهداری کنید تا ترش شود): ۲ لیتر
نخود از شب قبل خیس کرده و پخته شده : ۱ پیمانه
برنج شسته شده : ۱ پیمانه
تخم مرغ : ۱ عدد
سیر : بستگی به ذائقه شما دارد
سبزی تازه و خورد شده : نیم کیلو
نمک : به مقدار لازم

آش دوغ اردبیلی

ابتدا تخم مرغ را درون ظرف دوغ شکانده و کاملا مخلوط می کنیم تا یکدست شود ، این طرفند به نبریدن دوغ کمک می کند.
سعی کنید دوغی که آماده می کنید کمی غلیظ باشد اگر نبود چند قاشق ماست می توان به آن اضافه کنید.
سپس محلول دوغ و تخم مرغ را روی حرارت زیاد اجاق گاز گذاشته تا کاملا به جوش بیاید ، تا زمانی که دوغ به قل زدن بیفتد باید مدام آنرا هم بزنید.

شاید کمی زمان ببرد تا کامل جوش بخورد ، سختی این آش به ،هم زدن مدام آن است.
زمانی که جوشید نوبت اضافه کردن برنج می رسد. بعد از ۱۵ دقیقه که برنج روی حرارت تقریبا پخت ، سبزی آش که ریز خورد شده و از ترکیب گشنیز ، تره و در صورت تمایل اسفناج و یا برگهای سبز سیر است را به آن اضافه کنید تا زمانی که رنگ سبزی ها به تیرگی بخورد، یادتان نرود که در تمام این مراحل شما به هم زدن باید ادامه دهید.
سپس نخودها را به آش اضافه می کنید و آخر سر نیز در صورت تمایل درون آش نمک می ریزیم. حتماً یادتان باشد که نمک را در مرحله آخر اضافه کنید تا دوغتان نبرد. سپس سیر رنده شده را داخل آش می ریزید و شعله را کم کنید تا خیلی آرام به جوشد .
بعد از ۲۰ دقیقه آش شما آماده است.

نکاتی که در پخت این آش باید رعایت شود:
▪زمان میل کردن آش درست وقتی هست که آش آماده شده اگر از این زمان بگذرد رنگ آش تیره می شود و طعم جالبی نخواهد داشت.
▪بهتر است در تهیه این آش از سبزیجات و همچنین ساقه سیر تازه استفاده شود تا طعم بهتری داشته باشد.

▪این آش طعم ترشی دارد اگر فشار شما با خوردن این آش پایین می آید بهتر است بعد از خوردنش یک خوراکی شیرین میل کنید تا فشارتان تنظیم شود.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا