طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی نرم و اسفنجی با فر و بدون فر در کپسول مقوایی
دستور پخت کاپ کیک شکلاتی کافی شاپی
کاپ کیک شکلاتی یکی از پر طرفدار ترین کاپ کیک های بسیار خوشمزه است که شما می توانید برای مهمانی و تولد ها این کاپ کیک خوشمزه را تهیه کنید. این کاپ کیک بسیار بافت نرمی و اسفنجی دارد و برای تزیین می توانید از گاناش شکلاتی یا خامه قنادی زده شده استفاده کنید و شما می توانید خیلی راحت در قابلمه و فر این کاپ کیک شکلاتی(طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی) را آماده کنید و به دلخواه از کپسول مقوایی استفاده کنید که دیگر نیازی به قالب فلزی ندارد. امروز در جدول یاب طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۸۰ گرم یا ۱/۳ پیمانه |
روغن | ۶۰ گرم یا ۱/۳ پیمانه |
شکر | ۶۰ گرم یا ۱/۳ پیمانه |
وانیل | نوک ق چای خوری |
آرد | ۱۲۰ گرم یا ۱ پیمانه |
پودر کاکائو | ۱۵ گرم معادل ۲ ق غذا خوری |
بیکینگ پودر | ۵ گرم یا ۱ ق چای خوری |
چیپس شکلاتی | برای تزیین دلخواه |
طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید همه مواد را در دمای محیط قرار دهید تا هم دمای محیط شود. سپس به کمک یک پیمانه یا لیوان دسته دار فرانسوی مواد را اندازه گیری کنید. فر را با دمای ۱۸۰ روشن کنید و برای پخت بدون فر نیز باید یک قابلمه را کمی آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
مرحله دوم: مخلوط کردن مواد
در ادامه باید تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر با همزن دستی بزنید تا مواد یکدست شود و بعد باید روغن و شکر را اضافه کنید و مجدد با همزن دستی هم بزنید تا مواد یکدست شود.
مرحله سوم: افزودن آرد
در ادامه باید آرد و بیکینگ پودر و پودر کاکائو را باهم مخلوط کنید و هم بزنید و سه بار الک کنید و به تدریج به مواد اضافه کنید و با همزن دستی مواد را هم بزنید تا گلوله های آرد باز شود و مواد یکدست شود، دقت کنید نباید زیاد هم بزنید وگرنه بیکینگ پودر غیرفعال می شود.
مرحله چهارم: تهیه کاپ کیک شکلاتی با فرو بدون فر
در ادامه برای پخت در فر باید از کپسول مقوایی استفاده کنید و مواد را با کمک قیف یا یا قاشق داخل مواد بریزید و به دلخواه روی کاپ کیک شکلات چیپسی بریزید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ قرار دهید تا پخته شود و اگر می خواهید بدون فر این شیرینی را تهیه کنید باید لیوان های یک اندازه را چرب کنید و ۲/۳ آن را با مواد پر کنید و در قابلمه قرار دهید به طوری که ۱/۳ لیوان داخل آب قرار داشته باشد و روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید و برای نیم ساعت زمان دهید تا با حرارت کم پخته شود و بعد از نیم ساعت درب قابلمه را باز نکنید و حرارت را خاموش کرده و بگذارید و بعد از نیم ساعت از لیوان ها خارج کنید و به دلخواه تزیین کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت کاپ کیک شکلاتی
- این مقدار به شما ۴ عدد کاپ کیک شکلاتی به شما می دهد.
- هر چقدر پودر کاکائو شما تیره تر باشد رنگ کاپ کیک تیره می شود.
- از آرد قنادی استفاده کنید.
- لیوان های کاغذی احتیاجی به چرب کردن ندارن اما اگر لیوان نشکن استفاده می کنید حتما چرب کنید.