طرز تهیه مربای بالنگ تازه خانگی خوشمزه و ساده و مجلسی بدون آهک با شکر و گلاب
دستور تهیه مربای بالنگ تازه
مربای بالنگ یک مربای خوشمزه و متفاوت است که به راحتی درست می شود و به دلیل طعم بسیار لذیذی که دارد، پرطرفدار و یک گزینه مناسب برای وعده صبحانه به همراه یک نان تازه می باشد. این میوه خوش عطر و بو خواص زیادی دارد به این صورت که دم کرده پوست بالنگ مسکن قوی محسوب و جویدن پوست آن باعث خوشبو شدن دهان می شود، بالنگ تقویت کننده قلب و کبد و تخم آن ضد تب می باشد. از خواص دیگر بالنگ این است که مانع ایجاد نفخ می شود و به هضم غذا کمک می کند. امروز در جدول یاب طرز تهیه مربای بالنگ را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ در خانه
- بالنگ خرد شده ۱ و نیم کیلو
- شکر ۲ و نیم کیلو
- هل چند عدد
- گلاب ۲ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده به میزان لازم
طرز تهیه مربای بالنگ بدون آهک خوشرنگ و مجلسی
مرحله اول: خرد کردن بالنگ
بالنگ ها را تمیز با آب سرد بشویید و اجازه دهید تا آب آن ها کشیده و خشک شوند. بعد پوست بالنگ ها را با یک چاقوی تیز بگیرید و قسمت هسته را خارج و بالنگ را به شکل دلخواه و ریز خرد کنید. سایز خرد کردن بالنگ ها به سلیقه و دلخواه شما می باشد.
مرحله دوم: گرفتن تلخی بالنگ
مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید، زمانی که آب به جوش آمد بالنگ های خرد شده را داخل آب جوش بریزید و ۱۰ دقیقه زمان دهید تا بالنگ ها داخل آب جوش بمانند و سپس بالنگ ها را آبکش کنید و با دست آرام فشار دهید تا آب آن ها خارج شود. این کار برای گرفتن تلخی بالنگ می باشد و باید چند مرتبه این کار را انجام دهید تا تلخی بالنگ به طور کامل گرفته شود.
مرحله سوم: گرفتن کامل تلخی بالنگ
توجه کنید برای بار دوم و سوم که بالنگ ها را برای گرفتن تلخی داخل آب جوش قرار می دهید، اجازه ندهید بالنگ ها زیاد داخل آب بمانند و بجوشند، همین که چند دقیقه بمانند و کمی قل بخوردند کافی می باشد. چون در غیر این صورت بالنگ ها خیلی نرم می شوند و شکل خود را از دست می دهند.
مرحله چهارم: درست کردن شهد مربا
در این مرحله شکر را به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید و شکر در آب حل شود. زمانی که تست کردید و تلخی بالنگ ها به خوبی گرفته شده بود، بالنگ ها را داخل شربت بریزید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید بالنگ ها به مدت حداقل یک ساعت داخل شهد بمانند و پخته شوند و شهد مربا نیز غلیظ شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن زعفران و هل و پخت مربا
زمانی که بالنگ طعم شیرین گرفت، کمی زعفران دم کرده و هل را به مربا اضافه کنید. انتهای پخت که مربا غلیظ شد دو قاشق غذا خوری گلاب را داخل مربا بریزید و بعد از حدود ده دقیقه حرارت را خاموش کنید. در آخر مقداری از آب بالنگ را برای جلوگیری از شکرک زدن به مربا اضافه کنید. اجازه دهید مربا چند ساعتی در محیط بماند تا کمی خنک شود، سپس مربای بالنگ را داخل شیشه های تمیز و کاملا خشک بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی برای تهیه مربای بالنگ بدون پوست
- مربای بالنگ زمانی پخته و آماده شده است که بالنگ ها شفاف و براق شوند.
- همچنین برای جلوگیری از شکرک زدن مربا می توانید یک قاشق غذا خوری آبلیمو داخل مربا بریزید.
- از چوب دارچین برای عطر دادن به مربا نیز می توانید استفاده کنید.