فواید کشک چیست؟ | روش تهیّه خانگی کشک

 

فرزانه سمندر، اختصاصی جدول یاب

کشک ها به دو صورت سنتی و صنعتی تهیه می شوند که با یکدیگر متفاوت هستند. کشک های صنعتی بصورت بسته بندی و پاستوریزه شده دارای مجوز بهداشت می باشند ، اما کشک های سنتی بصورت باز بفروش می روند که حتماً در استفاده از آن باید نکاتی را رعایت کرد که دچار مسمومیت نشوید. نکاتی مانند:

فواید کشک چیست؟

 

▪۱۰ الی ۲۰ دقیقه جوشاندن کشک قبل از مصرف
▪نگهداری در محیط خنک و دمای زیر ۴ درجه سانتی گراد مانند یخچال
▪به مقدار نمک موجود در کشک توجه شود مخصوصا افراد دارای فشار خون بالا

در کل اگر نکات بهداشتی کشک رعایت شود فرقی نمی کند که بصورت سنتی استفاده کنید ویا بصورت صنعتی، هر دوی آن سرشار از پروتئین و ویتامین و مواد مغذی است.

در ۱۰۰ گرم کشک مواد مغذی مانند:
۱۵ تا ۲۱ گرم پروتئین
۳ تا ۱۱ گرم چربی
۶۱ تا ۷۷ گرم کربوهیدرات
۶ تا ۱۰ گرم آب و نمک
این مواد مغذی در کشک هایی که رطوبت کمتری داشته باشند و فراوری آنها کمتر باشد بیشتر می شود.

مقدار کلسیم و فسفر بالای کشک باعث شده که داروی عالی برای پیشگیری و یا بروز پوکی استخوان به شمار برود.

کشک به افراد باردار و زنان شیرده ، ورزشکاران حیطه بدنسازی و کسانی که بدنبال لاغری هستند بسیار توصیه می شود.

فواید کشک چیست؟

 

از کشک در تهیّه غذاهایی چون کشک بادمجان ، کال جوش ، حلیم بادمجان و انواع آش هایی مانند آش رشته و آش جو استفاده می کنند.
شما می توانید این فراورده پرخاصیت را به سادگی در منزل تهیه کنید ، دو روش برای آماده کردن کشک در خانه وجود دارد، به این صورت که:
کشک خشک را در آسیاب بریزید و بعد از آرد شدنش آنرا درون شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید و زمانی که به کشک احتیاج دارید مقدار نیازتان را در دو پیمانه آب خیس کنید ( برای این مقدار آب چند قاشق کافی است) و بعد محلول را درون مخلوط کن برقی ریخته تا کشک تان آماده شود .

روش دوم نیز به این طریق است:
دوغ را نمک زده و جوشانده تا به صورت لخته در بیاید بعد درون کیسه پارچه ای ریخته و از جایی آویزان کنید خمیر بدست آمده را در قطعه های کوچک جدا کرده و در روی پارچه ای چیده و در مجاورت هوا قرار داده تا خشک شود.

نکته:

کشک طبع سردی دارد پس بنابراین حتماً باید با غذاها و افزودنی های گرم میل شود.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا