طرز تهیه لواشک هلو و سیب خانگی ساده و خوشمزه و ملس به همراه سس مخصوص لواشک
دستور تهیه لواشک هلو
لواشک هلو لواشکی است که طعم ملس دارد و برای افرادی که زیاد لواشک ترش دوست ندارند مناسب می باشد. لواشک از بهترین و خوشمزه ترین تنقلات است و با میوه های مختلف مانند سیب، هلو، شلیل، آلو و … یا ترکیبی از این میوه ها درست می شود. خوردن هلو به جای صبحانه عملکرد روده و کبد را منظم می کند، همچنین سرشار از آسکوربیک و زینک است که به عملکرد طبیعی بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. امروز در جدول یاب طرز تهیه لواشک هلو و سیب خانگی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه لواشک هلو خانگی
- هلو ۱ کیلو
- سیب ۱ کیلو
- آب ۱ لیوان
- نمک به میزان لازم
- شکر ۱ قاشق مرباخوری
مواد لازم برای تهیه سس لواشک
- آلو قرمز ۱ کیلو
- نشاسته ذرت ۱ قاشق غذا خوری
- نبات ۱ تکه کوچک
- آب ۱ لیوان
- جوهر لیمو کمی
طرز تهیه لواشک هلو در منزل
مرحله اول: خرد کردن میوه ها
ابتدا هلو و سیب را با آب سرد به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن ها کشیده شود. هلو را پوست بگیرید و از وسط دو نصف و هسته را خارج و به اندازه دلخواه خرد کنید. چوب سیب ها را به همراه پوست بگیرید. سیب ها را چهار قاچ و هسته ها را خارج و مکعبی خرد کنید. همچنین می توانید میوه ها را به صورت درسته بشویید و داخل قابلمه و روی حرارت قرار دهید و بعد از پخت، میوه ها را از صافی رد کنید تا پوست و هسته آن ها جدا شود.
مرحله دوم: پختن میوه ها
میوه های خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و به همراه ۱ لیوان آب روی حرارت قرار دهید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید میوه ها با حرارت ملایم نرم و پخته شوند. می توانید آب را اضافه نکنید چون خود میوه ها به اندازه کافی آب می اندازند.
مرحله سوم: پوره کردن میوه های نرم شده
بعد از پخت کامل میوه ها، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شوند. میوه های نرم شده را داخل میکسر یا مخلوط کن بریزید و به خوبی مخلوط کنید تا مواد کاملا یکدست شوند. بعد با توجه به ذائقه خود کمی نمک اضافه کنید و بچشید تا مقدار نمک کافی باشد. اگر ترش دوست ندارید مقدار کمی هم شکر اضافه کنید.
مرحله چهارم: ریختن مواد داخل سینی
سینی مود نظر را آماده کنید، کف سینی کیسه فریزر بگذارید یا چرب کنید از مواد پوره شده داخل سینی بریزید و یکدست پخش کنید. ضخامت لواشک را خیلی کم نگیرید که خشک نشود و خیلی هم ضخیم نکنید که کپک نزند.
مرحله پنجم: خشک کردن در آفتاب
سینی لواشک را به مدت ۱ الی ۲ روز در جای تمیز و زیر نور مستقیم آفتاب قرار دهید همچنین می توانید جلوی باد پنکه یا کولر بگذارید تا کاملا خشک شود. معمولا جلو باد پنکه هم ۲ روزه خشک می گردد.
مرحله ششم: تهیه سس
برای تهیه سس لواشک از میوه های قرمز استفاده کنید. آلو ها را بعد از شستن داخل یک قابلمه بریزید و به همراه کمی آب روی حرارت قرار دهید تا آلوها به خوبی نرم شوند. آلوهای نرم شده را از صافی عبور دهید تا آب آن جدا شود. در اینجا ما نیازی به گوشت میوه ها نداریم. آب میوه ها را به همراه یک تکه نبات داخل یک قابلمه بریزید، ۱ قاشق غذا خوری نشاسته ذرت را داخل یک کاسه بریزید ۱ لیوان آب را اضافه و خوب با هم مخلوط کنید تا گلوله گلوله نشود. نشاسته ذرت را به آب آلو اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه مرتب هم بزنید تا کمی قوام بیاید و این سس خوشمزه را روی لواشک بریزید و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه لواشک هلو
- لواشک ها زیاد جلو نور آفتاب نباشند که خیلی خشک و تیره رنگ می شوند.
- لواشک را در فریزر تا یکسال هم می توان نگهداری کرد.