طرز تهیه ترشی هفت بیجار خوشمزه و مجلسی زرد رنگ با سرکه و کال گوجه
دستور تهیه ترشی هفت بیجار خانگی
ترشی هفت بیجار مانند ترشی های دیگر، یکی از ترشی های قدیمی و خوشمزه است که در این فصل طرفداران زیادی دارد و در شهرهای مختلف با دستورهای متفاوتی درست می شود. آماده سازی مواد ترشی هفت بیجار به نسبت بقیه ترشی ها یک مقدار سخت تر است ولی به آسانی و سریع قابل تهیه در منزل می باشد. سیر، فلفل، گوجه کال و سبزی های معطر اساس این ترشی می باشد و در بعضی دستورها بادمجان و فلفل دلمه ای هم داخل آن ریخته می شود و خوشمزگی ترشی هفت بیجار به آبغوره استفاده شده در آن می باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه ترشی هفت بیجار خوشمزه و مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار زرد رنگ
- گل کلم ۳ کیلو
- هویج ۲ عدد
- سیب ۱ عدد برای گرفتن تیزی سرکه
- گوجه کال ۵ عدد
- کرفس ۴ ساقه
- فلفل تند ۶ عدد
- سیر ۳ حبه درشت
- مرزه و ترخون خشک از هر کدام ۳ قاشق غذا خوری
- نمک ۱ قاشق غذا خوری
- تخم گشنیز ۱ قاشق غذا خوری
- گلپر نصف قاشق غذا خوری
- ادویه ترشی نصف قاشق غذا خوری
- زردچوبه ۲ قاشق غذا خوری
- سیاه دانه ۱ قاشق غذا خوری
- سرکه قرمز به میزان لازم
طرز تهیه ترشی هفت بیجار خوشمزه و مجلسی با سرکه
مرحله اول: خرد کردن گل کلم و هویج
ابتدا گل کلم و هویج ها را با آب سرد تمیز بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب آن ها کشیده شود. سپس گل کلم را روی سطح کار قرار دهید، قسمت پایین گل کلم را جدا کنید و دور بیندازید، گل کلم را در اندازه های دلخواه خرد کنید. هویج را بعد از شستن پوست بگیرید و سر و ته آن را جدا، سپس هویج را هم در اندازه دلخواه خرد کنید. پارچه تمیزی را آماده و گل کلم و هویج خرد شده را روی آن پهن کنید.
مرحله دوم: خرد کردن گوجه کال و کرفس
گوجه کال ها را بعد از شستن چهار قاچ و هر کدام از قاچ ها را نیز در اندازه هویج و گل کلم خرد کنید. ساقه های کرفس را تمیز با آب بشویید و اجازه دهید آب آن کشیده شود، بعد ساقه های کرفس را نیز در اندازه ریز و یکدست خرد کنید. اگر دوست ندارید ترشی خیلی تند شود، فلفل سبز تند را بنا به ذائقه خود می توانید کمتر استفاده کنید. فلفل را نیز در اندازه های دلخواه خرد یا به صورت درسته استفاده کنید که در این صورت با سوزن سوراخ هایی روی فلفل ها ایجاد کنید و در ترشی قرار دهید.
مرحله سوم: خرد کردن سیر و سیب
چند حبه سیر کوچک یا ۳ حبه سیر درشت را پوست بگیرید و بعد از شستن خرد کنید. از ۱ عدد سیب برای گرفتن تیزی سرکه می توانید استفاده کنید، به این صورت که سیب را بعد از شستن از وسط نصف و هسته های آن را خارج و بعد از پوست گرفتن در اندازه مناسب خرد کنید. در این مرحله سبزیجات خرد شده را در کنار هویج و گل کلم پهن کنید و اجازه دهید شب تا صبح روی پارچه بمانند تا آب آن ها کشیده و کاملا خشک شوند و هیچ گونه آبی نداشته باشند.
مرحله چهارم:اضافه کردن سرکه و ادویه
کاسه یا ظرف بزرگی را آماده کنید و سبزیجات خرد شده را داخل ظرف بریزید و با هم ترکیب کنید. در ادامه سرکه قرمز را به مواد ترشی اضافه کنید و تا جایی سرکه بریزید که روی مواد را بپوشاند. در نهایت مقداری نمک، زردچوبه، پودر گلپر، تخم گشنیز و ادویه ترشی را طبق اندازه های گفته شده در کپشن داخل مواد ترشی بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا ترکیب مواد و ادویه یکدست شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن سبزی خشک و انداختن ترشی
۳ قاشق غذا خوری مرزه و ترخون خشک شده را داخل مواد ترشی بریزید و خوب هم بزنید. در نهایت حدود ۱ قاشق غذا خوری سیاه دانه را به مواد اضافه و حسابی ترکیب کنید. شیشه های خشک و تمیز را آماده و شیشه را با مواد ترشی پر کنید، در شیشه را محکم ببندید و ترشی را در جای خنک به مدت دو هفته نگهداری کنید تا آماده شود. در این مدت حتما هر دو سه روز یک بار ترشی را هم بزنید.
نکات کلیدی برای تهیه ترشی هفت بیجار خوشمزه به روش بازاری
- این ترشی را به جای سرکه با آبغوره نیز می توانید درست کنید ولی ماندگاری آن نسبت به زمانی که از سرکه استفاده می کنید کمتر خواهد بود.
- حتما حتما سبزیجاتی که استفاده می کنید کاملا خشک باشند.
- بعد از دو سه روز طعم ترشی را بچشید، اگر کم نمک بود مقداری نمک اضافه کنید. کم نمک بودن ترشی باعث می شود رنگ سبزیجات از بین برود و کم رنگ شوند.