نکات خواندنی و جالب درباره مرگ ژولیوس سزار

ژولیوس سزار سردار رومی بود که حکومت امپراطوری را در روم بنا نهاد او پس از  جنگ داخلی ۴۹ ق.م، پیروزمندانه به روم بازگشت. گفته می شود لژیون های او در طول مبارزات علیه جمهوری، در ۵۰ نبرد سرنوشت ساز دو میلیون نفر را کشتند. او در بازگشت به عنوان یک قهرمان مورد استقبال قرار گرفت اما سنای روم که از این بازگشت نگران بودند، نقشه قتل ژولیوس سزار را کشیدند. کشتن ژولیوس سزار یکی از مهمترین وقایع در تاریخ روم باستان می باشد. این امر منجر به وقوع یک سری پیامدهای تاریخی و اتفاقاتی شد که نتیجه آن تبدیل جمهوری روم به امپراطوری روم بود. با همراه شوید .

۱۰ نکته درباره کشته شدن ژولیوس سزار!

۱۰.قدرت ژولیوس سزار

قتل ژولیوس سزار
ژولیوس سزار از همان روزهای اول به عنوان یکی از سه زمامدار روم همراه با پومپی و کراسوس، تا زمانی که با شکست آخرین نیروهای پومپی در ۴۶ ق.م به یک دیکتاتور تبدیل شد، بین مردم روم محبوب بود. او از یک فرمانده نظامی عادی به یک رهبر سیاسی واقعا توانا تبدیل شد.

علاوه بر این، او برخلاف پیشینیان خود، اهمیت زیادی به مردم می داد. او اصلاحات زیادی انجام داد تا زندگی مردم عادی روم بهبود یابد. او برای مناطق فقیر نشین غلات آورد و به بازنشستگان لژیون ها زمین داد. این باعث محبوبیت او پیش مردم شد و یک زنگ خطر برای مخالفان و اعضای سنا بود. قدرت سزار و حمایت مردم حسابی مخالفان را ترسانده بود.

۹.توطئه ژولیوس سزار

برای سنای روم واضح بود که قدرت گرفت سزار به عنوان یک دیکتاتور به معنای پایان جمهوری روم می باشد. سزار دشمنان زیادی در سنا داشت ولی به خاطر محبوبیت سزار بین ارتش و مردم، دستشان بسته بود.در همین طمان بود که آخرین تلاش ها برای حنثی کردن جمهوری صورت گرفت.

توطئه گران به ندرت در ملا عام ملاقات می کردند و به خانه های همدیگر می رفتند تا برنامه حمله را بچینند. آنها همه احتمالات را سنجیدند تا راه فرار و نجاتی برای سزار باقی نماند. در نهایت تصمیم گرفتند این کار را در سنا انجام دهند، زمانی که سزار نمیتواند نیروی امنیتی را داخل بیاورد. تا در آنجا به راحتی او را بکشند.

۸.بد شانسی در روز قتل ژولیوس سزار

همسر سزار

توطئه گران شایعاتی که پیچیده بود ، هشدار دوستان سزار، خانواده و طرفدارانش را نمیتوانستند کنترل کنند. دوستان سزار به اعضای سنا مشکوک بودند و همسر سزار هم دائما کابوس می دید. همسرش مطمئن بود که اتفاقی خواهد افتاد و میخواست جلوی رفتن او به سنا را بگیرد. ولی بروتوس سزار را متقاعد ساخت که این حماقت ها را در نظر نگیرد و وظایف خود را انجام دهد. قبل از ورود او به مجلس، کاهنان پیش پای او مثل همیشه برایش قربانی کردند. بعد از آن سزار که از این همه نگرانی و تشویش خسته شده بود، محل قربانی را ترک کرد و به جایگاهش در مجلس سنا رفت.

۷. پانزدهم مارس: روز کشته شدن سزار

قتل سزار با نیمه مارس همزمان شد. سزار تصمیم داشت در ۱۸ مارس روم را برای مبارزات بیشتر ترک کند. سنا متوجه شد که نمیتواند بیشتر از این منتظر بماند و ممکن است در صورت پیروزی و بازگشت، سزار قدرت بیشتری پیدا کند. در نهای روز ۱۵ مارس ۴۴ ق.م را انتخاب کردند تا در آن روز سزار را بکشند.بنابراین نقشه کشیدند تا در نیمه مارس ، زمانی که بر جایگاه خود در سالن پومپی وارد شد، او را به قتل برسانند.

۶.حمله به سزار

حمله به سزار
در نیمه مارس، سزار به همراه اعضای سنا در راه سالن تئاتر پومپی بودند. سنا به هنگام ورود او وارد شدند و توطئه گران در اطراف او حلقه زدند. ناگهان خنجرهای خود را بیرون کشیدند و او را به زمین انداختند. در ابتدا کاسکا ضربه ای به شانه چپ او زدند. کاملا شوکه شد و در دفاع از خود برخاست ولی هیچ راه فراری نداشت. کاسیوس ضربه ای به صورتش زد و دسیموس ضربه ای به سینه اش زد. در کل ۲۳ بار به او خنجر زدند و به طرز وحشیانه ای به قتل رسید.

۵.آخرین جمله سزار

درست زمانی که تیلیوس سیمبر، ردای سزار را کشید و اجازه نداد از خودش دفاع کند، سزار گفت: این خشونت برای چیست؟ پس از آن موجی از ضربات خنجر به او زده شد وکشته شد. او بروتوس را یکی از مدافعان خود می شمرد و روزی که خانواده سزار او را از رفتن به سنا منع کردند، این بروتوس بود که او را متقاعد ساخت که به وظایفش برسد.

وقتی خنجر بر سینه او زده شد، سزار گفت “تو هم؟ بروتوس؟ هرچند معلوم نیست دقیقا چه کلماتی از دهان او خارج شده چرا که برخی از مورخان می گویند در زمان مرگ گفته : “تو هم فرزندم؟”

۴.بعد از ژولیوس سزار

بعد از مرگ ژولیوس سزار
توطئه گران نقشه ای چیدند که هیچ راه فراری برای سزار باقی نگذارد. ولی هرگز عواقب این بازی را در نظر نگرفتند. آنها مطمئن بودند که سقوط سزار باعث زنده شدن جمهوری روم می شود. درست بعد از قتل وحشیانه سزار، بروتوس سعی داشت تا مردم خشمگین را آرام کند و بگوید رهبر محبوب آنها مرده است.

اوضاع آنطور که انتظار داشتند پیش نرفت وقتی آنتونی با لباس خونی سزار جلوی عموم ظاهر شد. مردم لباس خونین را دیدند و برای انتقام تحریک شدند و همه برای آتش زدن خانه قاتلان پیش رفتند. در طی چند روز، توطئه گران از شهر فرار کردند تا جان خود را نجات دهند و حکومت به مارک آنتونی واگذار شد.

۳.قدرت گرفتن ناگهانی آگوستوس

آگوستوس
در پی مرگ سزار، مارک آنتونی به یک پیروزی مضاعف رسید. همه رقبای او از صحنه خارج شدند و او مدافع قهرمان بود. از طرف دیگر، خواهرزاده سزار، اکتاویان، که تحصیلات دانشگاهی و نظامی خود را در آپولونیا گذراند، به روم بازگشت و در راه فهمید که سزار او را وارث قانونی خود تعیین کرده است.

این موجب شد هر چه بیشتر تصمیم به انتقام بگیرد. ولی وقتی به روم وارد شد متوجه شد که قدرت در دست مارک آنتونی و آملیوس لپیدوس می باشد. او خیلی زود حمایت لژیون ها و حامیان سزار را جلب کرد. و با مارک انتونی و لپیدوس درگیر شد. در نهایت در نبرد سرنوشت ساز اکتیوم ، انتونی را شکست داد و به عنوان امپراتور روم انتخاب شد.

۲.اهمیت تاریخی

سنای روم
تاریخ روم باستان و یا شاید تاریخ اروپا خیلی متفاوت بود اگر سزار در نیمه مارس کشته نمی شد. سزار به امید احیای جمهوری روم کشته شد. ولی بدون توجه به عواقب این اتفاق، او را به قتل رساندند و دیگر هیچ اثری از جمهوری روم باقی نماند و روم امپریالیستی جایگزین شد. مورخان بر این باورند اگر سزار کشته نشده بود، جمهوری روم به این زودی ها از بین نمی رفت.

۱.فرهنگ پاپ

ادبیات شکسپیر
ژولیوس سزار به طور حتم یکی از تاثیرگذارترین چهره های روم باستان بوده است. او بارها در قالب های هنری و فرهنگی به تصویر کشیده شده است. از اشعار باستانی گرفته تا آثار مورخان قرون وسطایی، نام ژولیوس سزار بارها در ادبیات روم تکرار شده است.

منبع ancienthistorylists

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا