نحوه سفید کردن خانگی ظروف مسی چگونه است؟

ظروف مسی که روزگاری فقط در آشپزخانه های سنتی وجود داشتند، امروزه توسط بسیاری از بانوان ایرانی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

ظروف مسی ویژگی های مثبت زیادی دارند که آن ها را به گزینه هایی ایده آل جهت پخت و پز انواع غذا های سالم و همچنین تزیین دکوراسیون تبدیل کرده است. یکی از نکات بسیار مهم در مورد ظروف مسی نحوه نگهداری صحیح از آن ها است که باعث می شود این گونه محصولات برای مدت زمان طولانی ویژگی های ظاهری خود را حفظ کنند و جلوه ای زیبا را به نمایش بگذارند. از سوی دیگر استفاده از روش های درست در شست و شوی قابلمه مسی تاثیر فراوانی در عملکرد این نوع ظروف دارد. همانطور که می دانید مس فلزی سمی است و به هیچ وجه نباید به غذای در حال پخت نفوذ کند. به همین منظور تقریبا تمام ظروف مسی غذا در قسمت داخلی خود دارای روکشی از جنس استیل یا قلع هستند که در نقش عایق بین غذا و بدنه مسی تابه یا قابلمه ظاهر می شود. به همین دلیل شما باید در شست و شوی ظرف مسی از روش های مناسب استفاده کنید و مطمئن شوید که ضمن سفید شدن داخل ظرف، لایه محافظ در نظر گرفته شده برای آن دچار آسیب نشود. در غیر این صورت شرایط لازم جهت انتقال مس به مواد خوراکی فراهم شده و ظروف مسی قدیمی شما در زمینه پخت و پز غیر قابل استفاده خواهد بود.

روش هایی برای شستن و سفید کردن داخل ظروف مسی

قبل از شروع لازم است به این نکته اشاره کنیم که تمام وسایل و شوینده های مورد استفاده در این روش ها جزو مواردی هستند که تقریبا در هر آشپزخانه ای یافت می شوند. بنابراین شما می توانید با بررسی راهکار هایی که در ادامه بیان خواهیم کرد بهترین گزینه را انتخاب کنید، و با کمترین امکانات آن را اجرا نمایید.

روش اول: ترکیب سرکه و نمک

در این روش ابتدا باید تمام قسمت های داخلی و خارجی ظرف مسی را به سرکه (ترجیحا سفید) آغشته کنید و سپس نمک را روی آن بپاشید. پس از آن با استفاده از یک دستمال تمیز ظرف را تمیز کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که هیچ لکه و چرکی روی بدنه ظروف مسی باقی نماند. در ادامه می توانید ظرف مسی را آبکشی کنید و در صورتی که از درخشش آن رضایت داشتید، با استفاده از یک تکه حوله نرم و تمیز آن را خشک نمایید.

روش دوم: جوشاندن در محلول سرکه و نمک

این راهکار تا حدودی مشابه مورد اول است، با این تفاوت که دیگر لازم نیست شما با ساییدن بدنه ظرف مسی خود را خسته کنید. در این روش ابتدا باید قابلمه ای که ظرف مسی در آن جای می گیرد را روی شعله قرار دهید و یک فنجان سرکه سفید، یک قاشق غذاخوری نمک و آب به مقدار کافی را داخل آن بریزید. زمانی که این محلول به نقطه جوش رسید می توانید ظرف مسی را داخل قابلمه قرار دهید و صبر کنید تا تمام تیرگی های به وجود آمده روی آن از بین برود. اگر در طول جوشیدن سطح آب پایین آمد، می توانید با اضافه کردن آب به مقدار کافی دوباره محلول را به تمام بدنه ظرف برسانید. در پایان نیز کافیست اجازه دهید ظرف مسی سرد شود و سپس آن را با از صابون بشویید، آبکشی نمایید، و به کمک حوله ای نرم و تمیز بدنه آن را خشک نمایید.

روش سوم: معجزه لیموترش

لیموترش دارای خاصیت اسیدی است و زمانی که با جرم و کثیفی در تماس باشد، همانند یک شوینده طبیعی عمل کرده و آن ها را از بین می برد. به همین بسیاری از مردم برای تمیز کردن اشیاء و جواهرات فلزی خود از لیموترش استفاده می کنند. جالب است بدانید تابه، قابلمه، کتری، قوری و سایر ظروف مسی نیز با استفاده از لیموترش به راحتی تمیز می شوند و دوباره ظاهر جذاب و درخشان خود را به دست می آورند. کافیست یک یا دو عدد لیموترش را از وسط نصف کنید و آن ها را روی بدنه ظروف مس خود بمالید. در ادامه زمانی که جرم و تیرگی کاملا برطرف شد، می توانید ظرف را آب بکشید و خشک نمایید.

روش چهارم: لیموترش و نمک

این راهکار بیشتر توسط کسانی مورد استفاده قرار می گیرد که زمان کافی را در اختیار دارند و می خواهند ظروف مسی خود را برق بیندازند. در این روش ابتدا باید آب لیموترش را بگیرید و یک قاشق غذاخوری نمک را در آن حل کنید. سپس تکه ای پارچه را به این محلول آغشته کنید و آن را روی قسمت های داخلی و خارجی ظرف مسی بمالید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که بدنه ظرف کاملا تمیز شود و هیچ آلودگی روی آن باقی نماند. در ادامه نیز کافیست ظرف را آب بکشید و آن را پولیش دهید. به منظور حفظ درخشندگی توصیه می شود فرایند پولیش دادن را با استفاده از موم اجرا نمایید.

روش پنجم: نمک، آرد و سرکه

یک فنجان سرکه را داخل کاسه ای بریزید و یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. سپس به تدریج آرد را به محلول سرکه و نمک اضافه کنید و آن را به صورت مرتب هم بزنید تا خمیری یک دست و کاملا نرم حاصل شود. حالا این خمیر را روی تمامی قسمت های داخلی و خارجی ظرف بمالید و یک ساعت صبر کنید. پس از آن می توانید کتری، قوری، کاسه، تابه یا قابلمه مسی را با آب بشویید و پولیش دهید تا در پایان بدنه ای کاملا تمیز و درخشان حاصل شود.

روش ششم: سس کچاب

در این روش نسبتا ساده کافیست مقداری سس گوجه فرنگی را روی بدنه ظرف مسی بمالید و لایه ای نازک ایجاد کنید. زمانی که سس گوجه فرنگی تمام قسمت های بدنه را پوشاند، لازم است با توجه به مقدار جرم صبر کنید. به عنوان مثال اگر ظرف شما کاملا درخشش خود را از دست داده و رنگی تیره دارد، لازم است حداقل ۲۰ دقیقه صبر کنید. پس از گذشت چند دقیقه باید تمام نیروی خود را به کار بگیرید و با استفاده از یک اسکاچ محکم روی بدنه ظرف مسی را بمالید تا جرم و آلودگی کاملا جدا شود. حالا می توانید ظرف را آب بکشید و به کمک حوله ای تمیز آن را خشک کنید.

روش هفتم: اسید سولفوریک

اسید سولفوریک (Sulfuric acid) یکی از بهترین گزینه ها برای از بین بردن اکسیداسیون ظروف مسی است اما در تماس با سایر فلزات ممکن است آن ها را با آسیب های جدی همچون لکه و سوراخ مواجه کند. به همین دلیل این روش نیازمند دقت و احتیاط فوق العاده بالایی است و در ظروف مسی که دارای روکشی داخلی از جنس فلزات دیگر هستند به هیچ وجه توصیه نمی شود.

قبل از اینکه کار با اسید سولفوریک را آغاز کنید، ابتدا باید دستکش هایی لاستیکی بپوشید. پس از آن با مراجعه به دستورات درج شده روی ظرف اسید سولفوریک مقدار کافی از آن را با آب ترکیب کنید. حالا ظرف مسی را به طوری که قسمت داخلی آن با اسید سولفوریک در تماس نباشد داخل محلول قرار دهید. زمانی که جوشیدن محلول در اثر تماس با مس به پایان رسید، می توانید ظرف مسی را با آب بشویید و آن را در هوای خشک و خنک قرار دهید تا دوباره درخشش و جلای روز اول خود را به دست آورد.

امیدواریم این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و با استفاده از نکات و دستور العمل های ذکر شده در آن بتوانید به خوبی از ظروف مسی قدیمی خود نگهداری کرده و تا مدت ها از خرید ظروف مسی جدید معاف شوید. اگر فکر می کنید راهکار های دیگری نیز وجود دارند که ما در این مقاله به آن ها اشاره نکرده ایم، لطفا آن ها را در قالب کامنت با ما در میان بگذارید.

منبع: نت منزل

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا