مکان های دیدنی ماسوله که حتما باید بدانید + عکس

شمال ایران، مملو از روستاها و شهرهای زیبا و خوش‌ آب‌وهوایی است که می‌تواند یکی از بهترین مقاصد گردشگری آن هم در آخر هفته، روزهای تعطیل یا ایام نوروز در نظر گرفته شود تا با سفر به نقاط مختلف آن، گرد و غبار خستگی را از تن زدوده و در آرامش دلچسب طبیعت بکر آن، جان را میهمان نفسی تازه و روح‌بخش کرد.

روستای زیبا و تاریخی ماسوله با معماری زیبا و قابل توجه (اکثر خانه‌های ماسوله به رنگ رس یا زرد است تا در هوای مه‌‌آلود قابل مشاهده باشد)، کوهستان‌های وسیع و جنگل سرسبز، از جمله مکان‌هایی است که در این ناحیه از ایران قرار دارد و به طبیعتی خرم، آب‌وهوایی پاک و مطبوع، هوایی مه‌آلود و آکنده از عطر دلنشین بابونه و گلپر، بهاری به سرزندگی ابرهای باران‌زا، تابستان‌هایی خنک، پاییزی به هفت رنگ رنگین‌کمان و زمستانی برفی مشهور است. ماسوله علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، به دلیل قدمتی حدود هشت قرن با برخورداری از جاذبه‌های گردشگری تاریخی، یکی از محبوب‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین مناطق توریستی در ایران است که هر ساله میزبان جمع زیادی از گردشگران و مسافران داخلی و خارجی است.

آبشار کوشم ماسوله

در ارتفاعات جنگل‌های ماسوله و در انتهای دره‌ی جنگلی این روستای زیبا، آبشاری به ارتفاع ۳۰ متر قرار دارد که به «کوشم» شهرت یافته است. از جاذبه‌های این نقطه از روستای ماسوله، می‌توان به مسیر زیبای دسترسی به این آبشار اشاره کرد که دارای شیبی ملایم است و گزینه‌ی مناسبی برای علاقه‌مندان به کوهنوردی به شمار می‌رود. گردشگران هنگام بازدید از این جاذبه‌ی زیبای طبیعی، در انتهای مسیر پس از عبور از چند آبشار، با دیواره‌ی سنگی که در انتهای تنگه‌ای زیبا قرار دارد، روبرو خواهند شد که مسیر ریزش آب به پایین است و آبشار «کوشم» را بوجود می‌آورد.

بازار ماسوله

از دیگر جاذبه‌های گردشگری در استان گیلان و روستای زیبای ماسوله، بازار مشهور این منطقه‌ی کوهستانی است که می‌توان از آن به عنوان قلب ماسوله یاد کرد. از ویژگی‌های بارز این بازار می‌توان به تشکیل آن به چهار سطح کاملا مجزا و مستقل از یکدیگر اشاره کرد که در ساخت مغازه‌ها نیز تاثیرگزار بوده است؛ به گونه‌‌ای که مغازه‌ها در سطح پایین یک طبقه‌ای و در سطح بالا از دو طبقه تشکیل شده است. گردشگران می‌توانند به آسانی صنایع دستی، سوغات و وسایل سنتی ماسوله را از این بازار تهیه کنند.

موزه مردم شناسی ماسوله

از دیگر مکان‌های دیدنی در ماسوله می‌توان به موزه‌ی مردم‌شناسی آن اشاره کرد که از سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را آغاز کرده و در سه قسمت مجزا به نمایش مجموعه‌ای از اشیا فرهنگی مردم این روستای زیبا پرداخته است.

وسایل نگهداری شده در موزه ماسوله، نزدیک به ۴۰۰ سال قدمت دارد

ابزار و وسایلی که دارای قدمتی بالغ بر یک قرن است و نیز اسناد تاریخی به همین قدمت در بخش نخست، اسناد و وسایل مربوط به دویست سال پیش در بخش سوم و اشیایی که از پیشینه‌ای متعلق به چهار قرن برخوردار است در بخش سوم این موزه، نگهداری می‌شود. ابزارآلات کشاورزی، انواع سفال، اشیا قیمتی، وسایلی ساخته شده از کاغذ، شیشه، سنگ، وسایل جنگی، انواع کارهای دستی و… در این موزه که مرتبط با تاریخ ماسوله و روستاهای نزدیک و پیرامون آن است، مشاهده می‌شود.

پارک جنگلی ماسوله

در شمال کشور که امروزه به یکی از مکان‌های پربازدید و توریستی ایران تبدیل شده، به دلیل حضور کوهستان‌ و جنگل‌های زیبا با درختانی تنومند و طبیعتی سرسبز، پارکی زیبا به وسعت حدود ۲۰۰۰ هکتار ایجاد شده است که بخش عظیمی از آن متشکل از کوهستان‌ و میانبدها است و در روستای ماسوله قرار دارد. احداث این پارک که به «پارک جنگلی ماسوله» شهرت یافته است، علاوه بر فراهم کردن مکانی تفریحی برای گردشگران، باعث حفظ محیط زیست، درختان و گونه‌های مختلف گیاهی شده است که بسیار ستودنی است. در این تفرجگاه طبیعی و خارق‌العاده می‌توان انواع درختان فندق، راش، ممرز، توسکا، درخت آزاد، گیاهان دارویی و علفی را مشاهده کرد که زیبایی منحصربه‌فردی را به این مکان بخشیده است.

امام‌ زاده عون بن محمد

بقعه‌ای متبرک و متعلق به امام‌زاده عون بن محمد حنفیه بن علی (ع)، از جمله بناهای تاریخی در روستای ماسوله است که از پیشینه‌ای متعلق به قرن دون یا سوم هجری قمری برخوردار است. این بارگاه مطهر، در مرکز ماسوله قرار دارد و با توجه به اسناد موجود، مدفن فرزند محمد حنفیه، پسر امام علی (ع) است. عمارتی هشت‌ضلعی که کهن‌ترین تاریخ این بقعه به صورت کنده‌کاری روی سنگ قبری است که سال ۹۶۹ هجری قمری را نشان می‌دهد. گردشگران هنگام بازدید از ماسوله، می‌توانند بازدید از این مکان مذهبی و تاریخی را در برنامه‌ی سفر خود قرار دهند.

قله شاه معلم (ماسوله داغ)

قله شاه معلم یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری طبیعی در استان گیلان و روستای ماسوله است که ارتفاع آن بالغ بر ۳۰۵۰ متر برآورد شده است. این پدیده‌ی زیبای طبیعی که در شمال غربی ماسوله قرار گرفته است، به نام ماسوله داغ نیز شهرت یافته و در بین کوهنوردان ایران به دلیل راه سخت و زیبایی وصف‌ناشدنی مناظر آن، از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قله شاه معلم و سایر جاهای دیدنی ماسوله، کجارو فهرستی کامل از دیدنی‌ها و جاذبه‌های آن در اخیتار شما قرار داده است.

وجه تسمیه این کوه به شاه معلم، به دلیل باورهای مردم این منطقه، مبنی بر حضور فردی عابد و پرهیزگار به نام شاه معلم است که برای انجام امور عبادی، سیر و سلوک معنوی و دستیابی به کمال، سال‌ها در آن پناه برده و به عبادت مشغول بوده است. عبادتگاهی که پس از مرگ وی و طبق وصیت‌نامه‌ی او، به مدفن و آرامگاه ابدی این عارف تبدیل شده است. حضور در این منطقه بسیار خاطره‌انگیز بوده و لحظاتی ناب و دلچسب را برای گردشگران به ارمغان خواهد داشت.

 آبشار لار چشمه

در نزدیکی روستای ماسوله، پدیده‌ی طبیعی کم‌نظیر و بسیار زیبایی به نام «آبشار لارچشمه» وجود دارد که امروزه به یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری پرطرفدار در شمال ایران تبدیل شده است. «لارچشمه» دارای ارتفاعی حدود ۶ متر است و در بین انبوهی از درختان سرسبز جنگل‌های شمال ایران، قرار گرفته است. احداث قهوه‌خانه، استراحتگاه و رستوران در مجاورت این آبشار خروشان، این مکان را به تفرجگاهی دوست‌داشتنی برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی، تبدیل کرده است.

ییلاق کوربار ماسوله

از جمله ییلاق‌های زیبا و تماشایی کشور، ییلاق کوربار ماسوله است که در میان کوه‌های جنگلی و سرسبز استان گیلان قرار دارد. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این ییلاق، مسیر دسترسی به آن است که در نوع خود کم‌نظیر و بسیار دیدنی است. مسیری برخوردار از طبیعتی بکر و چشم‌اندازی مثال‌زدنی که علاقه‌مندان به کوهنوردی و طبیعت‌گردی با قدم گذاشتن در آن، محو زیبایی‌های مدهوش‌کننده‌ی آن شده و سرسختی و پیاده‌روی چند ساعته را با لذتی مطلوب و شیرین بر باده‌ی فراموشی می‌سپارند.

مکان‌های دیدنی بسیاری در روستای زیبا و تاریخی ماسوله با معماری منحصربه‌فرد پلکانی و رنگ خانه‌های جالب و جذاب است که بیان تمامی آن‌ها در یک مقاله امکان‌پذیر نخواهد بود. از دیگر مکان‌های دیدنی در این روستای خوش‌ آب‌وهوای شمال ایران می‌توان به امام‌زاده ابراهیم، امام‌زاده هاشم، آبشار تریشوم، مسجد صاحب‌الزمان، چشمه‌ی آب معدنی علی زاخونی، چشمه‌ی آب‌ معدنی زمزمه و… اشاره کرد.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا