طرز تهیه عدس پلو ساده و مجلسی با گوشت چرخ کرده و کشمش برای ۲ نفر
دستور پخت عدس پلو خانگی
عدس پلو یکی از غذا های بسیار محبوب و سنتی ایرانی می باشد که به روش های مختلف تهیه می شود و شما می توانید این بار عدس پلو را با گوشت چرخ کرده و کشمش پلویی تهیه کنید. می توانید بجای گوشت از سویا استفاده کنید و اگر همه فوت و فن ها را رعایت کنید می توانید مثل نذری ها یک عدس پلو جذاب و خوش طعم داشته باشید. شما می توانید مواد گوشتی را تفت دهید و به مواد اضافه کنید و یا می توانید به صورت قلقلی آماده کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه عدس پلو با گوشت و کشمش را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج | ۱.۵ پیمانه |
عدس ریز | ۳/۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
کشمش پلویی | ۱/۲ لیوان |
زعفران | به مقدرا لازم |
کره | ۱ ق غذا خوری |
رب | ۱ ق غذا خوری |
نمک، فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه عدس پلو با گوشت
مرحله اول: آماده سازی عدس
ابتدا باید عدس را برای نیم ساعت تا ۱ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و سپس عدس خیس خورده را به همراه کمی آب بگذارید تا پخته شود. سپس آبکش کنید و کنار قرار دهید.
مرحله دوم: پخت عدس پلو
در ادامه باید برنج را که از قبل خیس کردید روی حرارت قرار دهید و زمانی که در حال نرم شدن است عدس پخته شده را اضافه کنید و بعد آبکش کنید و کف قابلمه روغن ریخته و سیب زمینی یا نان کف آن قرار دهید و عدس پلو را ریخته و بگذارید تا دم بکشد و یا می توانید به صورت دمی نیز عدس پلو را تهیه کنید بدین صورت که وقتی آب برنج تمام شد آن را مثل کوه وسط قابلمه جمع کنید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و بگذارید تا دم بکشد.
مرحله سوم: تهیه مواد گوشتی
در ادامه وقتی عدس پلو در حال دم کشیدن است باید پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه روغن و زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود و بعد گوشت را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس ادویه ها را به همراه کره و زعفران و رب اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته و خوشرنگ شود سپس کمی آب روی مواد بریزید و بگذارید تا گوشت کاملا پخته و سس غلیظ شود.
مرحله چهارم: تهیه عدس پلو
در ادامه باید کشمش شسته شده را با کمی کره و روغن تفت دهید تا پفکی شود، عدس پلو را بعد از پختن داخل دیس بکشید و روی آن گوشت و کشمش ریخته و سرو کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت عدس پلو با گوشت
- این مقدار برای ۲ الی ۳ نفر مناسب است زیرا پلو های مخلوط حجم بیشتری می گیرند.
- می توانید از خرما و پیاز داغ نیز برای روی پلو استفاده کنید.
- اگر گوشت در دسترس ندارید از سویا خیس کرده استفاده کنید.
- افزودن رب دلخواه است و می توانید حذف کنید.