روز جهانی بهداشت، جشن کشف داروی کرونا
جواد نبوتی
روز جهانی بهداشت، همه ساله روز ۱۸ فروردین (۷ آوریل) در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. در چنین روزی در سال ۱۹۴۸ میلادی در نیویورک، نخستین اساسنامه کنفرانس بینالمللی بهداشت از سوی سازمان بهداشت جهانی تدوین شد. همچنین در ژوئن همان سال، نخستین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی در ژنو با حضور نمایندگان بیش از شصت و یک کشور جهان تشکیل شد. از آن سال به بعد همه ساله چنین روزی به عنوان روز جهانی بهداشت در کشورهای مختلف گرامی داشته میشود.
هفتم آوریل هر سال به عنوان روز جهانی بهداشت جشن گرفته میشود و در هر سال با توجه به اولویتها و نگرانیهای بهداشت عمومی جهان، یک موضوع یا شعار خاص برای آن انتخاب میشود.
ایران در ۲۳ نوامبر ۱۹۴۶ میلادی، به عضویت این سازمان درآمد و همه ساله در اجلاس سالیانه آن و در کمیته منطقهای در گروه مدیترانه شرقی شرکت داشته است.
شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵) دیابت است. دیابت یا بیماری قند، نوعی اختلال متابولیک در بدن است که در آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود و یا بدن در برابر تولید انسولین مقاوم شده و نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد و در نهایت قند خون افزایش مییابد.
همهگیری دیابت در دنیا در حال گسترش است، به خصوص در کشورهای فقیر و در حال توسعه.
زندگی سالمتر با مصرف کمتر مواد قندی حاصل میشود. انشاءا… که زندگیتان طعم قند داشته باشد و قندی باشد، نه خونتان.
در اولین ماه فصل بهار، دعای سلامتی برای همه خوانندگان عزیز بویژه بیماران کرونایی داریم و آرزو میکنیم که بهار با کشف داروی کرونا بزودی، شادی و صحت را به خانههایتان بیاورد.
دانشمندان دارویی جدید را کشف کردهاند که از پیشروی ویروس کرونا در بدن جلوگیری کرده و نمیگذارد به غشای سلولی بدن متصل شوند.
محققان دانشگاه “بریتیش کلمبیا” کانادا موفق به کشف دارویی شدهاند که از پیشروی ویروس کرونا در بدن جلوگیری کرده و آن را در ساعات اولیه از بین میبرد.
پایگاه خبری “science daily” نوشت، داروی کشفشده توسط این گروه تحقیقات بینالمللی، اکنون با نام “hrsACE۲ ” شناخته میشود و قرار است آزمایشهای بالینی آن در اروپا آغاز شود.
این دارو به عنوان طعمهای برای ویروس باعث کاهش عفونت و عدم اتصال ویروس به غشای سلولی و ارگانوییدها میشود و میتواند در همان ساعات اولیه آلودگی، ویروس را در بدن از بین ببرد.
همچنین این تحقیقات نشان داده است که ویروس کرونا میتواند علاوه بر ریه به صورت مستقیم در رگهای خونی و کلیه تکثیر شود؛ نتیجه کشت سلولی آزمایشگاهی نشان داده است که داروی جدید میتواند میزان ویروس در بافت آلوده را بین هزار تا پنج هزار برابر وضعیت عادی، کاهش دهد.
محققان در این تحقیق یک پروتئینی به نام “ACE۲ “در سطح غشای سلولی کشف کردهاند که نقش مهمی در فرآیند اتصال ویروس به سلولهای بدن ایفا میکند.