طرز تهیه آش انار شیرازی فوق العاده خوشمزه و مجلسی با گوشت قلقلی ویژه شب یلدا
دستور تهیه آش انار با رب انار
آش انار یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی (بیشتر یزدی) است که خیلی مقوی می باشد. در مناطق مختلف ایران، آش های گوناگونی پخته می شود که آش انار یکی از آن ها است و در روزهای سرد می تواند معده و سیستم ایمنی شما را به سبب وجود آب و رب انار تقویت کند. آش انار با توجه به مواد آن طبیعت مایل به گرم دارد و برای فصول پاییز و زمستان بسیار مناسب است. همچنین این آش انواع مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند. دستور اصلی آش انار، گوشت قلقلی دارد ولی بدون گوشت نیز بسیار سبک و لذت بخش است. امروز در جدول یاب طرز تهیه آش انار را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش انار شیرازی
- برنج نصف پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- لپه ۱/۳ پیمانه
- سبزی آش ۲ پیمانه
- آب انار ۳ لیوان
- رب انار ۱ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- انار دان شده، نعنا داغ و پیاز داغ برای تزئین
مواد لازم برای کوفته قلقلی
- گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
- پیاز رنده شده کوچک ۱ عدد
- پودر نعنا خشک ۱ قاشق مربا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی با رب انار و لپه
مرحله اول: تفت دادن پیاز با زردچوبه در روغن و اضافه کردن رب انار
پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن روی سطح کار قرار دهید و به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن داخل تابه بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد پیاز را به همراه کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا سبک و سرخ شود؛ بعد رب انار را به مواد اضافه و چند دقیقه ای تفت دهید.
مرحله دوم: اضافه کردن برنج و لپه
لپه و برنج را بعد از پاک کردن چند مرتبه با آب بشویید و آب آن ها را خالی و در این مرحله برنج و لپه را به پیاز سرخ شده اضافه و مخلوط کنید. مقداری نمک و فلفل داخل مواد بریزید و بعد از مخلوط کردن مقداری آب جوش اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید برنج و لپه پخته شوند.
مرحله سوم: ریختن سبزی خرد شده و آب انار
سبزی را پاک کنید و بشویید و داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن کشیده شود، سپس سبزی را روی سطح کار قرار دهید و در اندازه دلخواه خرد کنید. انارها را دان کنید و با کمک دستگاه آب انار را بگیرید. در این مرحله سبزی خرد شده و حدود ۳ لیوان آب انار را به مواد اضافه و نیم ساعت زمان دهید تا سبزی پخته شود.
مرحله چهارم: سرخ کردن کوفته قلقلی
در این فاصله کوفته قلقلی ها را آماده کنید؛ گوشت چرخ کرده را داخل ظرف مناسب بریزید و پیاز را داخل گوشت رنده و با هم مخلوط کنید. مقداری نمک، زردچوبه و فلفل و به دلخواه نعنا خشک اضافه و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. از مواد گوشتی در اندازه دلخواه بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن کوفته قلقلی و پخت آش
بعد از این که سبزی آش کمی پخته شد، کوفته قلقلی های سرخ شده را درون آش بریزید و یک ربع دیگر زمان دهید تا آش حسابی جا بیفتد و لعاب بیندازد. در نهایت، آش را داخل ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ و نعنا داغ فراوان سرو و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه آش انار خوشمزه و ساده با کوفته قلقلی
- سبزی آش انار شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج به مقدار مساوی می باشد.
- اضافه کردن رب انار اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
- انار هر چه ترش تر باشد آش انار خوشمزه تر می شود.
- می توانید در تهیه آش انار از لبو نیز استفاده کنید که در این صورت رنگ غلیظ تری خواهد داشت.
- در صورتی که می خواهید گوشت را از آش حذف کنید، می توانید برای لعاب آش از عدس استفاده کنید.