طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشمزه و مجلسی و روغن انداخته با گوشت گوسفندی

دستور تهیه خورش قورمه سبزی

طرز تهیه خورش قورمه سبزی

خورش قورمه سبزی از غذاهای اصیل و قدیمی ایران است که از دیرباز در آشپزخانه های ایرانی طبخ میشده و بر سر سفره ایرانی ها وجود داشته است. قورمه سبزی با سبزی خشک یا تازه درست و از لیمو عمانی یا پودر آن به عنوان چاشنی اصلی برای این غذا استفاده می شود. قورمه سبزی از قدیم با لوبیا قرمز تهیه میشده ولی امروزه از لوبیا چیتی هم به عنوان جایگزین لوبیا قرمز استفاده می شود و کسانی که لوبیا قرمز دوست ندارند می توانند از لوبیا چیتی استفاده کنند. امروز در جدول یاب طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشمزه و مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش قورمه سبزی با گوشت گوسفندی

  • سبزی تازه ۹۰۰ گرم
  • گوشت با استخوان ۴۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • لوبیا قرمز ۲۰۰ گرم
  • تخم گشنیز آسیاب شده به مقدار لازم
  • لیمو عمانی ۲ عدد
  • فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم
  • پودر لیمو عمانی ۵ قاشق غذا خوری

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و غلیظ برای مهمانی

مرحله اول: آماده سازی مواد

لوبیا قرمز را پاک کنید و چند بار بشویید سپس لوبیا را با مقداری آب به مدت ۱۲ ساعت خیس کنید. دو عدد لیمو عمانی را هم داخل مقداری آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه خیس کنید.

مرحله دوم: سرخ کردن سبزی

سبزی را پاک کنید و بشویید بعد آبکشی کنید، سبزی اصلا نباید آب داشته و کاملا خشک شده باشد. سبزی را با کارد تیز آشپزخانه خرد کنید طوری که سبزی له نشود و یا درشت نباشد. سبزی را بعد از خرد کردن داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب سبزی کاملا تبخیر شود. وقتی از سبزی بخار بلند نشد یعنی آب ندارد و می توانید مقداری روغن به آن اضافه کنید و سبزی را با روغن تفت دهید تا کاملا سرخ و تیره رنگ شود.

مرحله سوم: تفت دادن گوشت با پیاز و ادویه

۲ عدد پیاز را بعد از پوست گرفتن بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید، ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن بریزید و زمانی که روغن داغ شد پیاز را داخل روغن داغ بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک شود، بعد کمی زردچوبه اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. گوشت خورشتی را بعد از شستن در اندازه دلخواه خرد و به پیاز اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و گوشت را حسابی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله چهارم: اضافه کردن لوبیا و سبزی

در این مرحله لوبیا قرمز را داخل مواد بریزید و با گوشت چند دقیقه ای تفت دهید، بعد سبزی سرخ شده را به مواد اضافه و بعد از کمی تفت دادن مقداری آب اضافه کنید در حدی که روی مواد را آب بپوشاند. ابتدا حرارت زیاد باشد تا آب به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت قورمه سبزی با حرارت ملایم بپزد و حسابی جا بیفتد.

مرحله پنجم: پخت خورشت قورمه سبزی

بعد از حدود ۳ ساعت، مقداری نمک به خورشت اضافه کنید و ۵ قاشق غذا خوری پودر لیمو امانی را داخل خورشت بریزید و ۴۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا خورشت کاملا جا بیفتد. ۱۵ دقیقه آخر پخت خورشت، چند عدد تخم گشنیز را آسیاب و اضافه کنید که عطر بینظیری به خورش قورمه سبزی می دهد.

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی

نکات کلیدی برای تهیه خورشت قورمه سبزی برای ۶ الی ۷ نفر

  1. اجازه دهید سبزی کاملا سرخ و تیره شود در غیر این صورت خورشت سبز می شود و روغن نمی اندازد.
  2. از لوبیا چیتی هم می توانید استفاده کنید، لوبیا چیتی مدت زمان پخت بیشتری دارد و لعاب بیشتری به خورشت می دهد.
  3. اگر لوبیای پخته داشتید بعد از پخت گوشت آن را اضافه کنید یا اگر عجله داشتید در اواخر پخت کنسرو لوبیا بریزید.
  4. اگر دوست داشتید می توانید نصف قاشق غذاخوری ادویه قورمه سبزی داخل خورشت بریزید که طعم خورشت را عوض می کند.

قورمه سبزی جاافتاده

‫۵/۵ (۲ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا