طرز تهیه ترشی سالاد فصل (سالاد زمستانی) ساده و شیک خوش طعم با گوجه فرنگی به روش اصلی
طرز تهیه ترشی سالاد فصل ساده
ترشی سالاد فصل یکی از ترشی های لذیذ و خاص ایرانی است که معمولا در زمستان درست می شود و طرفداران زیادی دارد و به ترشی گوجه نیز معروف است. ترشی سالاد فصل از ترشی های با رنگ و لعاب است که با گوجه پوره شده تهیه می شود. برای درست کردن ترشی سالاد فصل از مواد مختلفی مانند گل کلم، هویج، کرفس، لوبیا سبز و … استفاده می شود. شما می توانید این ترشی بی نظیر را به آسانی در منزل تهیه و در کنار غذاهای خوشمزه ایرانی سرو و نوش جان کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه ترشی سالاد فصل را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی سالاد فصل
- گل کلم متوسط ۲ عدد
- گوجه فرنگی ۶ کیلو
- کرفس ۱ دسته
- هویج ۱ کیلو
- سیر ۱ بوته
- فلفل تند ۱۵ عدد
- سیاه دانه به دلخواه
- سرکه و نمک (به ازای هر کیلو گوجه یک قاشق غذا خوری نمک و ۱ لیوان سرکه)
طرز تهیه ترشی سالاد فصل با گوجه فرنگی
مرحله اول: خرد کردن گل کلم و کرفس
ته گل کلم را بگیرید و روی سطح کار قرار دهید، بعد گل کلم را از وسط نصف و به تکه های کوچک تر برش بزنید. گل کلم را در اندازه ریز خرد کنید و داخل آبکش بریزید و با آب خوب بشویید. کرفس را هم با آب تمیز بشویید و بعد از این که آب آن کمی کشیده شد، ساقه و برگ کرفس را جدا و هر کدام را جداگانه خرد و روی یک پارچه تمیز پهن کنید. بعد از این که آب گل کلم نیز کشیده شد روی پارچه پهن شده بریزید و پخش کنید.
مرحله دوم: خرد کردن هویج، سیر و فلفل تند
هویج را بعد از شستن پوست بگیرید و در اندازه سبزیجات دیگر خرد، حبه های سیر را جدا و پوست بگیرید و سیرها را نیز ریز خرد کنید. سر و ته فلفل ها را جدا کنید و بعد از خرد کردن، همه مواد خرد شده را در کنار سبزیجات خرد شده روی پارچه پهن کنید و اجازه دهید شب تا صبح روی پارچه بمانند تا کاملا خشک شوند و آب نداشته باشند؛ چون آب ممکن است باعث کپک زدن ترشی شما شود.
مرحله سوم: شستن و پوره کردن گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ها را بعد از شستن با چاقو پوست بگیرید و همه را داخل یک ظرف بریزید؛ گوجه های پوست کنده را به کمک غذاساز یا گوشتکوب برقی پوره و له کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. شعله گاز را روشن کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا پوره گوجه فرنگی مدتی روی حرارت بماند و مقداری بجوشد.
مرحله چهارم: اضافه کردن سرکه و سبزیجات خرد شده به پوره گوجه فرنگی
زمانی که پوره گوجه در حال جوشیدن است، سرکه را اضافه و بعد از یک ربع حرارت را خاموش کنید. در ادامه مقداری نمک را به همراه سبزیجات خرد شده داخل مواد بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید. در انتها به دلخواه کمی سیاه دانه نیز می توانید اضافه کنید.
مرحله پنجم: ریختن مواد ترشی داخل ظروف شیشه ای
کمی که ترشی خنک شد داخل ظروف ترجیحا شیشه ای بریزید و یک روز در فضای آشپزخانه قرار دهید و بعد داخل یخچال نگهداری کنید؛ حدود ده روز بعد ترشی آماده مصرف می باشد.
نکات کلیدی برای تهیه ترشی سالاد فصل
- همچنین می توانید گوجه فرنگی را رنده یا از صافی رد کنید.
- از قاشق استیل برای هم زدن و برداشتن ترشی استفاده نکنید چون رنگ ترشی را کدر می کند.
- برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، سرکه باید به حدی باشد که روی مواد را کامل بپوشاند.
- اگر ترشی شما در حال کپک زدن بود، ظرف ترشی را چند ساعت در معرض نور خورشید قرار دهید، دیگر کپک نمی زند.