طرز تهیه شامی لپه تبریزی با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی + فوت و فن

دستور پخت شامی لپه تبریز

طرز تهیه شامی لپه

شامی لپه یکی از خوشمزه ترین شامی های ایرانی می باشد که با لپه و گوشت تهیه می شود و این غذای خوشمزه را می توانید با برنج یا نان تازه سرو کنید. شامی لپه بیشتر در شهر تبریز تهیه می شود ولی امروزه به قدری محبوب شده است که در بیشتر استان ها با تفاوت های های ریزی تهیه می شود، مثلا بعضی ها از گوشت گوسفندی یا مرغ برای تهیه این شامی استفاده می کنند. امروز در جدول یاب طرز تهیه شامی لپه تبریز را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

پیاز۱ عدد بزرگ
لپه۲۰۰ گرم
سیب زمینی۱ عدد
گوشت چرخ کردن۲۰۰ گرم
پور سوخاریکمی
تخم مرغ۲ عدد
سبزی خشک معطربه دلخواه
زعفرانبه دلخواه
تخم مرغ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه شامی لپه

مرحله اول: آماده سازی لپه

بهتر است از برای پخت بهتر لپه را از شب قبل یا چند قبل از شروع آشپزی خیس کنید و بعد به همراه یک پیاز ۴ قاچ شده و کمی آب برای ۲۰ دقیقه بجوشانید تا لپه نرم شود و بوی آن گرفته شود سپس آبکش کنید. سیب زمینی را بشورید به همراه کمی آب بگذارید تا پخته و نرم شود و بعد پوست سیب زمینی را بگیرید و صبر کنید تا مواد خنک شود.

مرحله دوم: میکس کردن مواد

حالا باید لپه و سیب زمینی و پیازی که با لپه ها پخته شده است را داخل غذاساز یا ۱۲۳ بریزید و مواد را خوب باهم مخلوط کنید و اگر دستگاه برقی ندارید می توانید سیب زمینی و لپه را داخل یک کاسه ریخته و حسابی با گوشتکوب دستی بزنید تا له شود.

مرحله سوم: مخلوط کردن مواد

در ادامه مواد لپه و سیب زمینی و پیاز میکس شده را داخل یک اسه بریزید و با تخم مرغ و گوشت چرخ کرده و ادویه های گفته شده و کمی زعفران برای خوشرنگ شدن و به دلخواه سبزی معطر و پودر سوخاری اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید تا منسجم شود و بعد مواد شامی را برای ۲۰ دقیقه فریزر و یا ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و منسجم تر شود.

مرحله چهارم: سرخ کردن شامی لپه

برای سرخ کردن شامی لپه باید از مواد بردارید و درست به شکل گرد باز کنید و بعد وسط شامی را سوراخ کنید و داخل تابه که از قبل روغن ریختید و داغ شده قرار دهید و سرخ کنید تا یک طرف طلایی شود و بعد برگردانید تا طرف دیگر نیز پخته شود. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت شامی لپه

  1. همه مواد وقتی در غذاساز می ریزید باید خنک و سرد باشد وگرنه خمیر می شود و همین موضوع باعث وا رفتن می شود.
  2. بعد از پخت لپه داخل قابلمه آبی باقی نمونده باشد.
  3. اگر خواستید شامی بدون گوشت درست کنید میزان سیب زمینی را بیشتر کنید.
  4. اجازه دهید تا روغن داغ شود بعد شامی ها را بچینید با این روش روغن کمتری جذب شامی می شود.

 

‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا