طرز تهیه ته چین گوشت گوسفندی و بادمجان مجلسی و لذیذ در پلوپز و فر برای ۴ نفر

دستور تهیه ته چین گوشت لای برنج

طرز تهیه تهچین گوشت

ته چین گوشت از غذاهای مجلسی و لذیذ ایرانی است که با گوشت گردن گوسفند، گوشت چرخ کرده یا مرغ و مواد دیگر مثل بادمجان و … به صورت مواد میانی داخل برنج مخلوط شده با ماست، زرده تخم مرغ و زعفران قرار میگیرد و طعم بینظیری دارد. ته چین را می توانید داخل قابلمه یا پلوپز درست کنید و بر سر سفره های مهمانی خود قرار دهید. امروز در جدول یاب طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان لای برنج مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه ته چین گوشت گوسفندی مجلسی

  • گردن گوسفند ۱ عدد
  • برنج ۳ و نیم پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • برگ بو ۳ عدد
  • بادمجان ۲ عدد
  • زرده تخم مرغ ۴ عدد
  • روغن ۳/۴ پیمانه
  • ماست ۱ پیمانه
  • آبلیمو ۲ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذا خوری
  • پیاز داغ آماده به میزان لازم
  • نمک ۱ قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم
  • زرشک و خلال پسته به میزان لازم

طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان مجلسی و لذیذ در فر و پلوپز

مرحله اول: پخت گوشت

داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید، زمانی که آب جوشید گردن گوسفندی را به همراه ۱ عدد پیاز چهار قاچ شده داخل قابلمه قرار دهید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید. دو حبه سیر را بعد از پوست گرفتن به مواد اضافه کنید و در نهایت ۳ عدد برگ بو را هم داخل قابلمه بیندازید و دو ساعت زمان دهید تا گوشت با حرارت ملایم به خوبی بپزد.

مرحله دوم: سرخ کردن بادمجان

بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید و به اندازه های دلخواه خرد کنید. داخل یک ظرف مقداری آب به همراه نمک بریزید و بادمجان ها را داخل آب و نمک چند ساعت قرار دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود. بعد از این مدت بادمجان را آبکش و کاملا خشک و در روغن داغ سرخ کنید و بعد از سرخ شدن کنار بگذارید.

مرحله سوم: آبکش کردن برنج

۳ و نیم پیمانه برنج را پاک کنید و چند بار با آب تمیز بشویید تا آب برنج شفاف شود. داخل یک قابلمه مقداری آب را به همراه کمی نمک بریزید و زمانی که آب به جوش آمد برنج شسته شده را داخل آب جوش بریزید و مجدد که آب به جوش آمد ۶ دقیقه بعد برنج را کمی دان بردارید و آبکش کنید.

مرحله چهارم: ترکیب مواد میانی تهچین

۴ عدد تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده را از هم جدا کنید و داخل ظرف های جداگانه بریزید. ۳/۴ پیمانه روغن را به زرده تخم مرغ اضافه و کمی مخلوط کنید، ۱ پیمانه ماست را داخل مواد بریزید، بعد مقداری نمک و فلفل قرمز به مواد اضافه کنید. در ادامه ۲ غذا خوری آبلیمو را به همراه ۲ قاشق زعفران دم کرده غلیظ به مواد اضافه و خوب هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. برنج آبکش شده را داخل مواد بریزید و خیلی آرام طوری که دان برنج شکسته نشود مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله پنجم: دم گذاشتن ته چین

زمانی که گوشت پخته شد از داخل قابلمه خارج کنید و در یک بشقاب قرار دهید و گوشت را از استخوان جدا کنید تا برای مواد میانی آماده شود. کف قابلمه مقداری روغن بریزید و چرب کنید، نیمی از برنج مخلوط شده با مواد ته چین را داخل قابلمه بریزید و کامل صاف کنید. گوشت بدون استخوان را روی برنج بریزید مقدار فراوان پیاز داغ آماده اضافه کنید و بادمجان های سرخ شده را روی گوشت بچینید، مواد میانی از دیواره های ظرف فاصله داشته باشند و به دیواره نچسبند. در ادامه بقیه برنج را اضافه و با کفگیر صاف کنید و روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا ته چین کاملا پخته و آماده شود. برای پخت در فر نیز باید مواد را داخل قالب چرب شده ریخته و روی قالب فویل بکشید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۱ ساعت با دمای ۱۸۰ قرار دهید تا ته چین پخته شود و در انتها فویل را برداشته تا سطح ته چین طلایی شود. بعد از پخت، ته چین را داخل یک بشقاب برگردانید و ترکیب پیاز داغ، زرشک و خلال پسته تفت داده شده با شکر را روی ته چین بریزید و تزئین کنید.

طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان

نکات کلیدی برای تهیه ته چین گوشت لای برنج

  1. اجازه دهید برنج بعد از آبکش کردن کاملا خنک شود چون در نهایت ته چین شما بوی تخم مرغ می گیرد.
  2. برای تهیه مواد تهچین ابتدا تخم مرغ را هم بزنید تا کاملا از حالت لختگی دربیاید.
  3. مواد میانی تهچین را دقیقا وسط بریزید و از دیواره قابلمه حدود یک سانت فاصله دهید تا در هنگام پخت مواد میانی نسوزند.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا