طرز تهیه خیارشور سرکه ای خانگی ترد و نمکی و عالی به روش بازاری + نکات مهم کپک نزدن

دستور تهیه خیارشور سرکه ای در منزل

طرز تهیه خیارشور سرکه ای شیشه ای

خیارشور سرکه ای یک چاشنی لذیذ و پرطرفدار در میان همه افراد است و در کنار انواع غذاها و بر سر سفره ما ایرانی ها قرار دارد. در تهیه خیارشور از خیار قلمی، نمک، آب، سیر و ترخون استفاده و برای افزایش زمان نگهداری مقداری سرکه به آن اضافه می شود. خیارشور به روش های مختلف سنتی و صنعتی تهیه می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه خیارشور سرکه ای خانگی به روش بازاری را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خیارشور سرکه ای در خانه

  • خیار بوته ای ۳ کیلو
  • آب جوشیده خنک رو به ولرم ۱۶ لیوان
  • نمک ۱ لیوان
  • سرکه سفید نصف لیوان
  • سبزی تازه (جعفری، مرزه،شوید، ترخون) ۲۰۰ گرم
  • سیر ۱ بوته
  • فلفل تند ۳ تا ۴ عدد
  • نخود خام مقداری

طرز تهیه خیارشور سرکه ای ترد و نمکی با طعم عالی

مرحله اول: آماده سازی مواد

در ابتدا سبزی را پاک کنید و تمیز بشویید، بعد روی پارچه پهن کنید تا آب سبزی گرفته شود. خیارها را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن ها کشیده شود. ۱ بوته سیر را هم پوست بگیرید و بعد از شستن سیرها در کناری قرار دهید.

مرحله دوم: تهیه آب خیارشور

آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید بعد از اینکه آب به جوش آمد نصف لیوان سرکه را به همراه نمک اضافه و خوب مخلوط کنید وقتی نمک و سرکه هم همراه آب به جوش آمدند گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا ترکیب سرد شود.

مرحله سوم: ریختن مواد داخل شیشه

شیشه موردنظر را بشویید و با دستمال تمیز خوب خشک کنید یا زودتر بشویید و اجازه دهید تا خشک شود. روی خیارها سوراخ هایی ایجاد کنید سپس یک لایه از خیارها کف شیشه بچینید مقداری از سبزی را روی خیارها بریزید چند عدد سیر و چند عدد فلفل هم روی سبزی ها اضافه کنید، برای ترد شدن خیارشور چند عدد نخود خام اضافه کنید که فوق العاده عالی می شود. همین طور لایه لایه از مواد داخل شیشه پر کنید تا مواد تمام شوند، در انتها هم روی خیارها را با سبزیجات تازه پر کنید. داخل شیشه را از محلول آب و نمک و سرکه پر کنید و سر شیشه را محکم ببندید و در جای سایه و خنک بگذارید.

مرحله چهارم: آماده شدن خیارشور

بعد از ۱۵ روز خیارشور آماده شده است از شیشه خالی و در یخچال نگهداری کنید. توجه کنید که شیشه باید کاملا پر شود و ذره ای خالی نماند چون خیارشور کپک می زند. این دستور برای درست کردن خیارشور عالی می باشد، خیارشور ها ترد و خوشمزه و خوش طعم می شوند، امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه خیارشور ترد و نمکی

نکات کلیدی برای تهیه خیارشور سرکه ای عالی به روش بازاری

  1. درب ظرف را محکم ببندید تا هوا داخل نشود و خیارشور کپک نزند.
  2. برای طعم و عطر بیشتر خیارشور از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنید.
  3. اگر می خواهید تندی خیارشور بیشتر شود چند تا شیار روی آن ها ایجاد کنید.
  4. سرکه را حذف نکنید ولی بیش از حد هم سرکه نریزید.
  5. حتما از خیار باغ و بوته ای استفاده کنید، خیار گلخانه اصلا مناسب نیست.
‫۳.۷/۵ (۱۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا