کدام حیوانات برای جاسوسی پرورش یافته اند؟

استفاده از حیوانات برای جاسوسی؛ چه کبوتران نامه رسان جنگ جهانی اول و یا چه دلفین‌ هایی توسط کشور‌هایی مثل آمریکا، روسیه و اسرائیل برای انجام تحقیقات در عمق آب استفاده می‌ شدند، پیشینه‌ای طولانی دارد. قانون اول جاسوسی می‌گوید: «هرگز شبیه یک جاسوس نباش.» از این لحاظ نهنگ سفید (اگر اسم واقعی اش باشد) که در آب‌های نروژ پیدا شد، گزینه مناسبی است. اما به نظر می‌رسد که این جاسوس تازه کار یک اشتباه کوچک مرتکب شد و لو رفت.

افسار دور بدن نهنگ و برچسبی که می‌گفت این نهنگ از سنت پیترزبورگ روسیه می‌آید، باعث شد ماهیگیران نروژی به او شک کنند. روسیه انجام هر کار اشتباهی را رد کرده و نهنگ نیز تاکنون از صحبت کردن سرباز زده است.

 

کدام حیوانات برای جاسوسی پرورش یافته اند؟

 

سوای این که تا چه حد چنین چیزی حقیقت دارد یا خیر، این نخستین باری نیست که یک حیوان در پوششی مبدل به جاسوسی متهم می‌شود.

 

 

عملیات بچه گربه

اگر یک چیز را قطع به یقین درباره گربه‌ها بدانیم، این است که آن‌ها هر کاری که بخواهند را در هر زمانی که بخواهند، انجام می‌دهند. گفته می‌شود، گربه‌ها بسیار مرموز و به سختی قابل پیش بینی هستند. شاید به همین علت است که سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) فکر می‌کند، آن‌ها برای انجام عملیات در زمین‌های گسترده و باز مناسبند.

در دهه ۱۹۶۰، رقمی معادل ۱۴ میلیون دلار برای نصب ابزار شنود در بدن گربه‌ها هزینه شد. آن‌ها می‌خواستند، گربه‌ها اطراف ماموران روس پرسه بزنند و اطلاعات جمع آوری کنند. اما همان روز نخست، گربه توسط یک ماشین در بیرون از سفارت شوروی در واشنگتن زیر گرفته شد و نقشه‌ها نقش برآب شد.

 

بمب خفاشی

آن‌ها ساکتند، در تاریکی فعالیت می‌کنند و در غار‌های اسرارآمیز مخفی می‌شوند. ویژگی‌هایی بی عیب و نقص برای یک جاسوس. در طول جنگ دوم جهانی، یک دندان پزشک پیشنهاد داد، یک میلیون خفاش را مجهز به ابزار آتش زای بسیار کوچک کنند و در شهر‌های ژاپنی رها کنند. سپس این خفاش‌ها در ساختمان‌ها لانه می‌ساختند و بعد منفجر می‌شدند و طوفان آتش به پا می‌شد. در این مسیر آزمایش‌های متعددی انجام گرفت، مانند آتش گرفتن تصادفی یک بالگرد و سقوط آن، اما این ایده هرگز عملی نشد.

 

کدام حیوانات برای جاسوسی پرورش یافته اند؟

 

شنود مگسی

جاسوسانی که روی دیوار بنشینند و جاسوسی کنند، بدون آن که کسی متوجه آن‌ها بشود، این ایده باعث خلق «مگس‌های جاسوس» شد. در سال ۲۰۰۸، مجله نیوساینتیست، طی گزارشی از تلاش آژانس تحقیقات پیشرفتۀ وزارت دفاع آمریکا در توسعه حشرات سایبرنتیکی که سیم‌هایی در داخل سلول‌های عصبی شان وارد شده بود تا بتوان آن‌ها را کنترل کرد، خبر داد.

یک مگس جاسوس کوچک که درست در خانۀ دشمنتان برایتان جاسوسی کند؛ ایدۀ بسیار وسوسه کننده‌ای بود. در آن زمان پروژه‌های مشابهی با استفاده از کوسه ها، موش‌ها و کبوتر‌ها انجام شده بود که هر کدام با درصدی از موفقیت همراه بود. با پیشرفت تکنولوژی، دانشمندان اکنون به فکر تولید ابزار‌های شنود در قالب حشراتی هستند که درست شبیه حشرات واقعی به نظر می‌رسند.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا